Flytteguide

Med flytteguiden får du et overblik over, hvad du skal huske, inden du flytter.

Før flytning

1. Planlæg flytning

Det er en god idé at overveje, hvordan din flytning skal foregå.

Hvis du hyrer et flyttefirma, kan du med fordel begynde din research tidligt, så du når at indhente priser fra forskellige flyttefirmaer. Når du har fundet et flyttefirma, skal du sørge for at få styr på, hvad der er med i jeres aftale: Forventer de fx, at du selv hjælper til med at bære? Jo færre overraskelser på flyttedagen, des bedre.

Vil du hellere selv stå 100 procent for flytningen? Så må du i gang med at undersøge, hvor du kan leje en flyttebil eller trailer. Og så kommer du ikke udenom opkaldET til venner og familie: ”Vil I hjælpe mig med at flytte?”.

Læs også: Sådan sammensætter du det perfekte flytte-Dream Team

2. Nedpakning

Så står de der og kigger på dig. De sammenklappede flyttekasser. Men hvordan er det nu lige, det er smartest at pakke dem?

  • Pak nogle kasser med de ting, du nemt skal kunne få fat på. Elkoger, kaffekopper, opvaskebørste mv. Så er du sikret morgenkaffe næste morgen.

  • Pak en kuffert med tøj og toiletartikler. Så har du det mest nødvendige til de første dage.

  • Læg de tunge ting i bunden af flyttekassen, og fyld herefter kassen op med lette ting. 

  • Husk at pakke skrøbelige ting ind i bobleplast. Vil du skåne miljøet, kan du pakke ind i håndklæder og viskestykker.

 

Læs også: Guide: Fra flyttestress til flyttefred

3. Få strøm i kontakten

Vil du hænge på elregningen på din gamle adresse? Nej, vel? Du skal give besked til dit elselskab, når du flytter, så din elmåler bliver aflæst, inden der flytter en ny ind. Det er en god idé at kontakte dit elselskab i god tid inden din flytning. Nogle steder kan du melde flytning op til to måneder før din flyttedato.

Og så skal du vælge, hvem der skal forsyne dig med strøm i kontakten på din nye adresse. Norlys er et af de elselskaber, som det er nemt og hurtigt at skifte til. Her vælger du den elaftale, der passer bedst til dig og dit behov – og som kunde får du ovenikøbet en række fordele og bl.a. rabat på forsikringer.

Bliv ringet op og hør mere her.

4. Bestil internet og tv

Du skal kontakte din tv- og internetudbyder og melde din flytning. Opsiger du dit abonnement, skal du have in mente, at der kan være et opsigelsesvarsel på en måned eller løbende måned + en måned. 

Når du bestiller internet, og måske tv, til den nye adresse, skal du gøre det i god tid. Så er du (næsten) sikker på, at det er klar, når du flytter ind. 

Hos Norlys kan du få både internet og tv. Du bestemmer selv, hvor mange og hvilke tv-kanaler og streamingtjenester, du vil have.

5. Adresseændring

Der er sikkert mange, der gerne vil vide, hvor du flytter hen. Fx familie og venner. Så husk nu at give dem den nye adresse, så der ikke pludselig ligger en bryllupsinvitation i den forkerte postkasse.

Det vigtigste er selvfølgelig at melde flytning til folkeregistret. Det gør du på borger.dk. Og så må du ikke glemme at give din nye adresse til for eksempel arbejdsgiver, fritidsaktiviteter, forsikringsselskab og eventuelle foreninger, som du er medlem af. I nogle tilfælde skal du også selv give besked til din varme-, vand- og gasleverandør. Tjek din leverandørs hjemmeside for at se, om det gælder for dig.

Under flytning

7. Mad og drikke

Uden mad og drikke dur helten ikke. Og det gælder også dit flytte-dreamteam. Så husk at købe masser af drikkevarer og snacks, så dine venner og familie ikke går helt kolde undervejs. Og så er det også god stil at servere frokost eller aftensmad til det hårdtarbejdende folk. Om det så er pizza og øl eller sushi og hvidvin, skal de nok blive glade.

Efter flytning

8. Housewarming

Og nu til alt det sjove. For indflytning = housewarming! Dine venner og familie skal da se dit nye hjem. Hvis du holder fest, er det god stil lige at give de andre i opgangen besked – og eventuelt give dem en stående invitation, så de kan komme forbi i løbet af aftenen. Det kan kun give point på nabo-kontoen.

Skal du flytte - og overvejer du at blive kunde hos Norlys?

Vi hjælper dig gerne med at komme godt fra start i dit nye hjem. Udfyld formularen, så ringer vi til dig hurtigst muligt og finder den bedste løsning til dig og dit hjem.

Er du allerede kunde hos Norlys, kan du flytte dine produkter med til din nye adresse her.