Historisk prisudvikling på PuljeEl og FlexEl

I nedenstående grafer kan du se, hvordan priserne for PuljeEl og FlexEl har udviklet sig.

 

Bemærk at de viste priser på FlexEl er gennemsnitspriser måned for måned.

Graferne opdateres hver måned. Seneste opdatering juni 2024.

Se elpriser i appen Norlys Energi

Planlægger du også alt fra tøjvask til opladning af elbil ud fra elpriserne? I appen Norlys Energi kan du blandt andet følge elpriserne time for time – og se de forventede elpriser hele syv dage frem. Som noget nyt kan du endda følge med i, hvornår strømmen kommer fra vedvarende energi.

Se mere om appen

Er du til en fast eller variabel timepris?

Er du i tvivl om, hvilken elaftale der passer bedst til dig, anbefaler vi, at du tager stilling til, om du foretrækker at købe el til en fast pris eller en variabel timepris. 

Elprisens sammensætning

Når du betaler din elregning, betaler du for mere end selve mængden af el, du bruger i dit hjem. Der er nemlig også en række afgifter og omkostninger. 

Din elleverandør: Elforbrug og -abonnement

Denne post dækker prisen for dit kWh-forbrug samt abonnementet til din elleverandør. Eftersom prisen pr. kWh for tiden er højere end normalt, er procentdelen for denne post steget i forhold til tidligere. 

 

Energinet og dit elnetselskab: Transport af el og netabonnement

Det koster penge at transportere strømmen fra producenten og frem til din stikkontakt, og det er du med til at betale for. Derudover er alle danske husstande forbundet til et lokalt elnetselskab, som man skal betale abonnement til. Det er elnetselskabet, der sørger for at varetage elkabelnettet og tage sig af vedligehold, administration og udbygning. Du kan ikke selv vælge elnetselskab, da det er din adresse, der afgør, hvilket elnetselskab du er tilknyttet. 

 

Staten: Elafgifter og moms

En del af din elregning går til afgifter til staten som elafgift og eldistributionsbidrag. Disse afgifter går blandt andet til forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljø og energi.

Har du elvarme, kan du søge om reduceret elafgift.

Ligesom med alle andre varer, du køber, kommer momsen oveni beløbet, når du betaler for din el. Momsen udgør 20% af din elregning.

Mit Norlys giver dig et simpelt overblik over dit elforbrug

Har du brug for at få et overblik over dine elregninger, eller vil du gerne følge dit elforbrug? På Mit Norlys har du altid et tydeligt overblik over dine oplysninger, elregninger og dit elforbrug.

Du kan blandt andet se dit elforbrug helt ned til hver enkelt time og sammenligne det med tidligere perioder.

Log ind på Mit Norlys

Har du brug for hjælp
til at vælge elaftale?

 

Vi hjælper dig med at finde den elaftale, der passer bedst til dig og dit hjem. Udfyld formularen, så ringer en salgsmedarbejder til dig hurtigst muligt.

 

Find svar på dine spørgsmål

Du kan finde svar på rigtig mange spørgsmål om vores elprodukter her på norlys.dk.

Klik nedenfor for at gå til vores hjælpesider.

Find svar

Vil du have elsparetips direkte i indbakken?

Og blive opdateret på spændende nyheder? Få alle vores gode tilbud og tips, der hjælper dig med at spare på din elregning.

Vi deler også, hvad der sker i Norlys, og så får du mulighed for at deltage i vores konkurrencer om fede præmier.

Tilmeld nyhedsbrev