Sidste chance for at søge Varmepumpepuljen

Nu kan du søge tilskud til køb af en varmepumpe, for Energistyrelsen har åbnet for Varmepumpepuljen. Du kan få helt op til 17.000 kr. i tilskud ved køb af en luft til vand-varmepumpe. Læs mere her. Puljen lukker den 1. december, så sidste chance for at ansøge puljen er torsdag den 30. november.

Ved at skifte fyret ud med en varmepumpe, vil du:

  1. Spare penge på varmeregningen, da varmepumpen udnytter energien 3-4 gange bedre end andre typer opvarmning. Samtidig kan du søge om reduceret elafgift her 
  2. Passe bedre på klimaet, da en varmepumpe udleder markant mindre CO2 end fx et fyr
  3. Have mindre udgifter ved varmepumpen, da den både er billig i drift og vedligeholdelse

Hvis du er i tvivl om, hvilken varmepumpe du skal vælge - eller hvor meget du kan spare - kan du prøve Bodils digitale energiberegner her.

Hvor mange penge sparer jeg?

Med den digitale energiberegner hos Bodil Energi kan du se, hvor mange penge du sparer ved at skifte fra gasfyr, oliefyr eller pillefyr til varmepumpe. Her kan du også sammenligne de modeller og mærker, der passer til din bolig.

Klik på knappen og fortsæt til Bodils hjemmeside, hvor du kan prøve energiberegneren.

Gå til Bodil Energi og prøv beregneren

Få rabat på din elregning

Når du bestiller el ved Norlys i forbindelse med dit køb af en varmepumpe hos Bodil Energi, får du lige nu 500 kr. i rabat på din første elregning.

Hvad koster en varmepumpe?

Varmepumper findes i mange forskellige prislejer. Prisen på din varmepumpe kommer helt an på, hvor stor din bolig er samt hvilken type og model, du vælger.

Hvis du bor i et område uden fjernvarme, eller hvor fjernvarmen er besluttet nedlagt, kan du få tilskud til din varmepumpe.

Hvad koster en varmepumpe?

Afkoblingspuljen er lukket for 2023


Puljen på 139 mio. kroner til gebyrfri afkobling fra gassystemet er nu opbrugt, og puljen er derfor lukket. Overvejer du at skifte til en grøn varmekilde så forventes afkoblingsordningen at åbne op igen i begyndelsen af 2024.

Afkoblingspuljen giver dig mulighed for at få dækket gebyret til Evida, når du skal kobles af gassystemet i forbindelse med udskiftning til en alternativ energikilde.

Når du har søgt om afkobling, er du velkommen til at kontakte os og høre mere om muligheden for at få en varmepumpe gennem Norlys.

Bliv klogere på varmepumper


Måske har du allerede overvejet at skifte det gamle fyr ud – men synes det er svært at træffe en beslutning. Få mere at vide om varmepumper i artiklerne nedenfor.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan søger jeg om reduceret elafgift?

Hvis din primære varmekilde er el, jordvarme eller varmepumpe, kan du få skåret toppen af din elregning på det forbrug, der overstiger 4.000 kWh pr. år. Det gælder både helårsboliger, sommerhuse og ferielejligheder.

For at få reduceret elafgift, skal din bolig være korrekt registreret i BBR (Bygnings- og Boligregistret). Derudover skal du søge om reduktion hos din elleverandør. Læs mere her, hvor vi guider dig igennem processen skridt for skridt.

Hvem hjælper med montering og service af min varmepumpe?

Når du køber en varmepumpe hos Bodil Energi, sørger de kvit og frit for:

  • Afskaffelse af dit gamle fyr
  • Levering af dit nye fyr
  • Installation og montering
  • Hjælp til papirarbejde

Levering, montering og installation (inkl. alt el og VVS) tager 1-2 dage.

Du kan tilkøbe en serviceaftale hos Bodil Energi, som omfatter årligt serviceeftersyn inklusiv al support.

Hvem er Bodil Energi?

Bodil Energi er en full-service energirenoveringsplatform. De har hjulpet mere end 2000 boligejere, og tallet stiger dag for dag. 

Hos Bodil Energi stræber de efter at gøre det let for boligejere at energioptimere deres hjem.

Missionen er klar:

  • Markedets bedste information, kunderådgivning og kvalitet
  • Markant bedre boligøkonomi hos boligejere
  • Minimering af klimaaftryk fra strøm og varme i boliger

Du kan læse mere om Bodil Energi her.

Gå til Bodil Energi og book et møde med en rådgiver

Gå til Bodil Energi og prøv deres digitale energiberegner

Hvor lang tids garanti er der på en varmepumpe fra Bodil Energi?

Garantien på varmepumpen varierer afhængig af mærke og model. De fleste varmepumper er med 5 års garanti. Garantien kræver, at du afholder den lovpligtige årlige service.

Hvordan er mulighederne for finansiering?

Nordea tilbyder et Energisparelån til finansiering af en varmepumpe fra Bodil Energi. Nordeas Energisparelån er et energilån, der er øremærket til at få udført energiforbedringer i din bolig. De eneste krav er, at du har en økonomi, der giver dig råderum til at afdrage på det nye energilån, og at dit lån finansierer energiforbedrende tiltag i din helårs- eller fritidsbolig. Læs mere om Nordeas Energisparelån her.

Hvad indebærer monitorering af driften?

Bodil Energi tilbyder at sætte din varmepumpe på nettet, så det bliver muligt at følge med i forbrug, alarmer m.m. På den måde kan både du og Bodil overvåge og analysere forbruget og økonomien i varmepumpen.

Hvad er fordelene ved en varmepumpe?

For det første er varmepumpen energieffektiv, hvilket kan resultere i betydelige besparelser på dine energiomkostninger. For det andet kan de både opvarme og køle dit hjem, hvilket gør dem til en alsidig løsning. For det tredje er de mere miljøvenlige end mange andre varmekilder, da de bruger vedvarende energi fra luften eller jorden.

Læs mere om pengebesparelserne ved at skifte til vandpumpe her.

Hvad koster det at installere en varmepumpe?

Prisen på installation af en varmepumpe kan variere, men generelt kan du forvente at betale mellem 5.000 og 20.000 DKK for installation af en luft-til-luft varmepumpe, og mellem 10.000 og 50.000 DKK for installation af en luft-til-vand eller jord-til-vand varmepumpe.

Bliv klogere på omkostningerne ved varmepumpen og dine muligheder for tilskud her.