Guide: Fra flyttestress
til flyttefred

Det er en kæmpestor opgave at flytte, og det er ikke underligt, at flytning har ry for at være blandt de tre mest stressende oplevelser i tilværelsen! Men hvad hvis vi fortæller dig, at du faktisk kan gøre din flytteproces til en opløftende rejse mod et liv i harmoni med dine værdier?

Flytning skal være en positiv proces

Mirjam Madsen er oprydningsekspert. Og det betyder ikke bare, at hun er god til at sætte sin kaffekop i opvaskeren eller komme i bund med vasketøjet – det betyder, at hun har helt styr på, hvordan du skaber ro omkring dig. Fysisk og mentalt. Når vi rydder op, handler det nemlig ikke kun om at lægge tingene i de rette skuffer. Det handler om, at vi indretter os på en måde, som skaber ro for lige netop os – og som bidrager til, at vi lever i overensstemmelse med vores værdier.

En flytning er en fantastisk chance for at lære dine vaner – og uvaner – at kende. Og for at stille skarpt på, hvad der er vigtigt for dig i hverdagen. Hvad skal indretningen i det nye hjem gøre lettere for dig? Hvad skal den forhindre? I samme ombæring kan du se nærmere på alt det, du allerede omgiver dig med. Er det ting, som gør dig glad? Eller kører indkøbene bare på rutine, så garderoben forbliver sort, og pastapladerne står og gaber om kap i køkkenskabet? Det bliver nemmere at leve både mere kulørt, mere enkelt og mere bæredygtigt, når du ved, hvad der gør dig glad.

Derfor lyder rådet: Tag flytningen på dig som en positiv proces, hvor du giver dig selv tid til at rydde op i vaner, mønstre og ønsker – samtidig med at du rydder skabe og skuffer. Vejen til det gode, nye hjem starter nemlig i det gamle hjem.

Læs også: Flytteguide – Det skal du huske, inden du flytter

Mirjam Madsens 5 overskuelige etaper:

1.

Find på forhånd ud af, hvordan du gerne vil indrette dig i dit kommende hjem.

Vil du f.eks. have multifunktionelle rum eller et rum til hver funktion? Hvad skal det enkelte rum tilbyde på et fysisk plan, og hvilken følelse skal det give? Lav en plan over dine indretningsønsker, så du kender dit nye sted. Det gør nemlig noget godt for os, når vi begynder at tænke over, hvad der er vigtigt for os. Når vi ved det, kan vi indrette os efter det – og så begynder vi også at leve efter det.

2.

Start med at pakke de ting ned, som du bruger mindst.

Dem, du bedst kan undvære i det daglige. Lav en liste over, hvad du pakker i hver kasse, og giv kasserne et nummer. Så kan du – og dine flyttehjælpere – altid se indholdet i kasserne ud fra nummeret på listen. Notér gerne både hvilket rum og hvilket møbel, tingene skal i, når de skal pakkes ud. Jo mere nøje, du pakker ned og registrerer, des nemmere er det nemlig for dig at pakke ud i det nye hjem.

3.

Når du pakker, så hav tre kasser ved siden af dig.

Én til de ting, du vil tage med til dit nye hjem. Én til de ting, du vil smide ud. Og én til de ting, du vil donere væk. Når du skal afgøre, hvilke ting der skal i hvilken kasse, så spørg dig selv: Gør denne ting mig glad? Bruger jeg den? På den måde får du kun de ting med dig, som giver mening for dig. Måske har du gode venner til at hjælpe dig med at pakke ned. Men det er vigtigt, at det er dig, der sorterer i tingene og afgør, hvad der skal ud, og hvad der skal blive. 

4.

Begynd i god tid – og spis så meget som muligt af det, du har i dit gamle hjem.

Du skal simpelthen igennem alle køkkenskabe, alle hylder i køleskabet og det mest afsides rum af fryseren. Så er der nemlig mindre at flytte til det nye hjem. Og når du fylder tallerken, mund og mave, så vær nysgerrig: Er det denne mad, du har lyst til at spise? Hvad lå der egentlig i skuffer, køleskab og fryser? Er der noget af det, du plejer at købe, som du ikke længere får spist? Disse overvejelser vil hjælpe dig med at blive mere målrettet i dine fremtidige indkøb og din madlavning.

5.

Tillykke – nu har du sorteret både mad, tøj og interiør ud fra, hvad der gør dig glad.

Du har kun taget det med dig, som giver mening for dig. Du ved, hvor det skal stå i dit nye hjem. Og du er meget klogere på, hvordan du skal både shoppe og købe dagligvarer fremover. Både din indretning og dine indkøb stemmer nemlig overens med dine værdier nu. Det er nu, du begynder dit nye og lettere liv. Kør på den gode energi, og pak alle dine kasser ud, så du kommer rigtigt på plads. Fejr, at du har fået noget godt og bæredygtigt ud af en proces, der ellers kunne være præget af stress, jag og negativitet. Hurra!

Kom flyvende fra start

Bestil internet og tv i god tid, så du kommer flyvende fra start i din nye bolig. Du bliver næppe populær derhjemme, hvis der ikke er tv og internet fra dag ét. 

Hos Norlys sørger vi for en lynhurtig og stærk forbindelse med helt op til 4 wifi-enheder, så du er sikker på at få internet ud i alle hjemmets hjørner. Se her, om du kan få Norlys på din adresse

Og du kan være helt rolig. Når du bestiller internet fra Norlys får du nemlig altid vores sikkerhedspakke med, som indeholder al den beskyttelse, du har brug for til at sikre dine onlineaktiviteter. Se mere om sikkerhedspakken fra Norlys.

Skal du flytte - og overvejer du at blive kunde hos Norlys?

Vi hjælper dig gerne med at komme godt fra start i dit nye hjem. Udfyld formularen, så ringer vi til dig hurtigst muligt og finder den bedste løsning til dig og dit hjem.

Er du allerede kunde hos Norlys, kan du flytte dine produkter med til din nye adresse her.