Sådan samler du dit flytte-Dream Team

En flytning kan – næsten – sammenlignes med et maraton. I starten er du positiv og fuld af energi. Lige over halvvejs daler din energi, og du ender med nærmest at slæbe dig over målstregen. Træt og med ondt i benene. Men du gjorde det. 

Dit flytte-Dream Team er det motiverende heppekor, der hjælper dig i mål med din flytning. Læs med og se, hvem du SKAL have med ombord.

En bankrådgiver

Uanset om du køber eller lejer din kommende bolig, bør du smutte forbi din bankrådgiver – gerne tidligt i processen. For hvis du skal låne penge til en bolig eller et depositum, bliver du nødt til at vise dig i egen høje person.

En bankrådgiver kan også hjælpe dig med at lægge et fremtidigt budget, for dine udgifter ændrer sig højst sandsynligt efter flytningen. Måske dine boligudgifter ændrer sig, du får brug for en bil (mere), eller du flytter sammen med en (eller flere). Og har du hørt om et flyttebudget? Her noterer du dine engangsudgifter, så du har et samlet overblik. Du skal for eksempel bruge penge på:

  • Depositum og forudbetalt leje (hvis du flytter i en lejebolig)

  • Udgifter til selve flytningen

  • Maling og malerudstyr

  • Nye møbler

Læs også: Flytteguide – Det skal du huske, inden du flytter

En byggesagkyndig

Hvis du er ved at købe hus, er en byggesagkyndig god at have med ombord. Han eller hun ved nemlig en masse om byggeteknik og kan give dig et ærligt svar på, hvad du er ved at investere dine sparepenge i.

En byggesagkyndig læser tilstandsrapporten på huset grundigt igennem og er derfor din ”go to”-person, hvis du har nogle spørgsmål. Og så tilbyder den byggesagkyndige typisk at gennemgå huset sammen med dig. Det minimerer risikoen for, at du får ubehagelige overraskelser, efter du har overtaget drømmeboligen. 

En advokat

Når du køber en bolig, er ejendomsmægleren det, der hedder ’sælgers mand’. Derfor er det en god idé at kontakte en advokat, som blandt andet kan kigge købsaftalen og øvrige dokumenter igennem for dig.

Hvis der ikke allerede er skrevet et advokatforbehold ind i købsaftalen, bør du få det skrevet ind. Det sikrer, at du kan annullere aftalen næsten gratis, hvis advokaten finder noget i dokumenterne, der betyder, at du ikke vil købe boligen alligevel. Du skal betale et salær til advokaten for den rådgivning, du har modtaget – men det er stadig billigere, end hvis du springer fra uden et advokatforbehold.  

Hvis du vil leje en bolig, kan du kontakte en advokat, hvis du vil være helt sikker på, at din lejekontrakt overholder alle regler, og at du ikke bliver snydt.

En tv- og internetleverandør

Når du først har skrevet under på din købs- eller lejeaftale, og du har fået en indflytningsdato, er det en god at idé at undersøge, hvordan du kan se tv og bruge internet på din nye adresse. Der er stor forskel på, hvor lang leveringstid der er på internet. Tag derfor kontakt til udbyderen hurtigst muligt, så I kan aftale, hvornår det skal være klar til brug på din nye adresse. Hos Norlys har du både mulighed for at få lynhurtigt internet, bedre online sikkerhed og tv, som det passer dig.

Bliv ringet op og hør mere her.

Flyttefolk

Medmindre du har hyret et flyttefirma, har du virkelig brug for nogle gode venner og familiemedlemmer, der kan bestikkes til at hjælpe dig med at bære tunge flyttekasser og møbler.

Vær strategisk, når du udvælger hvilke venner, du vil spørge. Hvis du har en, der løfter tungt i fitnesscenteret flere gange om ugen, er det et oplagt valg. For at sikre den gode stemning kan du også spørge din mest positive og festglade ven. 

Læs også: Guide: Fra flyttestress til flyttefred

Babysitter

Hvis du har et lille barn (eller flere), så ved du godt, at flytning + små børn = dårlig idé. Risikoen for, at de begynder at pakke flyttekasserne ud igen eller stikker af gennem døren, mens du bakser med en sofa, er overvejende stor. Derfor er en babysitter uundværlig.

Et tip er at lave et hjørne i det gamle – eller nye – hjem, hvor du lægger tæpper, legetøj, opladet iPad og snacks. Så kan børn og babysitter sidde og lege, mens I andre knokler.

Skal du flytte - og overvejer du at blive kunde hos Norlys?

Vi hjælper dig gerne med at komme godt fra start i dit nye hjem. Udfyld formularen, så ringer vi til dig hurtigst muligt og finder den bedste løsning til dig og dit hjem.

Er du allerede kunde hos Norlys, kan du flytte dine produkter med til din nye adresse her.