Med 800.000 andelshavere gør vi en forskel for fremtiden

Måske er du én af dem?

Hvem er andelshavere i Norlys?

Vi har 800.000 andelshavere, der alle er medejere af Norlys. De er medejere, fordi deres elmåler er tilkoblet vores elnet, som dækker det meste af Jylland. 

Vi blev til, fordi vores grundlæggere indså, at de hver især stod stærkere, når de stod sammen. Dét er stadig kernen i vores forretning. At skabe fælles værdi for vores andelshavere og positiv forandring for det samfund, vi er en del af. Og for de næste generationer.

Vi er ikke sat i verden for at skabe kortsigtet profit. Som andelsselskab kan vi tillade os at foretage langsigtede investeringer til gavn for andelshaverne.

Sammen går vi forrest i den grønne og digitale omstilling af Danmark.

Tjek om du er andelshaver

Hvad er fordelene ved at være andelshaver i Norlys?

Som andelsejet selskab kan vi holde fokus på at udvikle gennemtænkte, bæredygtige tiltag og investere langsigtet til gavn for vores samfund, lokalområde og forretning – økonomisk såvel som socialt.

Derfor kan vi give vores andelshavere:

Stabil elforsyning og udvikling af elnettet

Vi har hidtil investeret op til 800 mio. kr. årligt i udviklingen af elnettet via Netselskabet N1, som planlægger at investere mere end 1 mia. kr. om året de kommende år. Vi skal nemlig sikre, at elnettet kan understøtte den grønne omstilling, når der bl.a. kommer mere vedvarende energi ind i elnettet, flere elbiler på vejene og flere varmepumper i opvarmningen.

Vi arbejder målrettet med at skabe rammerne for en stabil elforsyning og samtidig sikre vores andelshavere den lavest mulige betaling for transport af strøm gennem nettet.

Hurtigt internet til vores andelshavere

Hurtigt internet er en forudsætning for lokal udvikling og balance mellem land og by.

Derfor har knap 800.000 andelshavere har nu adgang til fibernet, og udrulningen fortsætter i 2023.

Læs mere om fiberudrulningen

Støtte til lokale initiativer

Gennem Norlys Vækstpulje støtter vi initiativer og projekter, der kan gøre en forskel for vores andelshavere.

Vi giver hvert år 50 millioner kroner til innovative tiltag og aktiviteter, der bidrager til fællesskab og en grøn og digital samfundsudvikling.

Norlys Vækstpulje er primært til for vores andelshavere, men vi støtter også gerne projekter uden for vores ejergeografi, hvis de fremmer den grønne omstilling i en bredere forstand.

Læs mere om Norlys Vækstpulje

Mulighed for indflydelse

Som andelshaver kan du blive en del af vores øverste myndighed – vores repræsentantskab, som træffer de helt store beslutninger i Norlys.

Hvert fjerde år er der valg til repræsentantskabet, og som andelshaver kan du stille op som kandidat. Det betyder, at du kan få indsigt i og indflydelse på landets største energi- og telekoncern, som leverer energi, ladestandere, internet og tv til flere end 1 million danske hjem og virksomheder. 

Næste valg er i 2027.

Hvem er repræsentantskabet?

Repræsentantskabet er andelshavernes stemme og den øverste myndighed i Norlys. Det består af knap 700 helt almindelige elforbrugere, som er demokratisk valgt af og blandt Norlys’ cirka 800.000 andelshavere.

Det er gennem repræsentantskabet, andelshavernes indflydelse gør sig gældende. Eksempelvis når vores bestyrelse skal vælges, vores årsrapport skal godkendes og nye forslag skal behandles. Det er også repræsentantskabet, der skal godkende fusioner eller ændringer i koncernens vedtægter.

Se repræsentantskabet her

Tjek, om du er andelshaver

Du er andelshaver, hvis din elmåler er tilsluttet Netselskabet N1, som er ejet af Norlys. Indtast din adresse via linket nedenfor – hvis der står N1 a/s, er du andelshaver i Norlys.

Tjek adressen her

Er du andelshaver, men har endnu ikke fået tilbudt højhastighedsbredbånd?

Udfyld formularen, så vil din forespørgsel blive brugt i vores kommende udrulningsplanlægning. Vi kontakter dig, når vi har nyt om netop din adresse.

 

De oplysninger, som du indtaster i formularen, bliver behandlet i overensstemmelse med vores privatlivspolitik, som du kan finde her

Vedtægter og valgregulativ for Norlys a.m.b.a.

Find vedtægterne for Norlys a.m.b.a her.
Find valgregulativet her og bilag 1 til valgregulativet her.