Sådan måler du din internethastighed

Du får den mest korrekte test, hvis du:

 • Tester hastigheden på dit modem/din router fra en computer med et godkendt netværkskabel. Den hastighed, som du måler, er på selve modemmet/routeren, og det er en test af, om modemmet/routeren fungerer korrekt.

 • Tager testen to-tre gange for at være helt sikker på resultatet.

 • Undgår at teste på wifi, da du ikke vil kunne opnå samme hastighed via wifi, som når du måler med et kabel direkte i modemmet.

Få flere tips til, hvordan du måler din internethastighed.

Test: Hvor sikker er du online?

Hacking. Phishing. Datalæk. Der er meget snak om online kriminalitet, men ved du, om du har styr på din digitale sikkerhed?

Tag testen og bliv klogere på, hvor sikkert du færdes i det digitale landskab.

Test din sikkerhed

Hvad er giganet?

Giganet er Norlys’ fremtidssikring af kabelnettet. For med giganet-projektet opgraderer vi enten selv eller i samarbejde med vores antenneforeninger kabelnettet i vores område, så det bliver hurtigere, stærkere og endnu mere robust – og så det fuldt ud matcher den internethastighed, der kan leveres på fx fibernet.

Det smarte er, at giganet-opgraderingen udnytter det eksisterende kabelnet, så der ikke skal graves nye kabler ned i jorden. I praksis betyder det, at al ”indmaden” i de teknikskabe, som du kan se langs din vej, bliver skiftet ud. Og de nye komponenter udvider kapaciteten i kabelnettet, så der er plads til endnu mere data og helt op til 1.000 Mbit internethastighed.

Giganet er meget mere end internethastighed – det er også:

 • Fremtidssikret internet

  De høje internethastigheder på op til 1000 Mbit betyder, at dit internet er fremtidssikret og kan følge med udviklingen – både nu og om 10 år.

 • Tv-kanaler i ultra HD

  Der bliver plads til flere af de nye, knivskarpe tv-kanaler i ultra HD (også kaldet 4K-kvalitet).

 • Færre fejl

  Opgraderingen sikrer bedre, mere effektiv vedligeholdelse med færre driftsforstyrrelser og bedre fejlsøgning. Det betyder, at fejl ikke når at påvirke dit tv- og internetsignal.

 • Bedre billedkvalitet

  Efter opgraderingen er der færre forstyrrelser fra indstråling, som kan give udfald og pixeleringer.

Har du brug for hjælp?

Hvis du gerne vil have hjælp til at bestille internet fra Norlys, kan du indtaste dine oplysninger herunder. Så ringer en salgsmedarbejder dig op hurtigst muligt. Har du spørgsmål til dit abonnement eller dine regninger, skal du kontakte vores kundeservice, der sidder klar til at hjælpe dig.