Få rådgivning om CSRD og bæredygtige løsninger

Med direktivet om virksomheders bæredygtighedsrapportering, CSRD, er store virksomheder og børsnoterede SMV'er omfattet af regnskabsloven, forpligtet til at rapportere om og offentliggøre deres arbejde med bæredygtighed efter obligatorisk standarder, som fastsættes af EU. CSRD er allerede nu ved at blive den nye standard for ESG-rapportering.

Med de detaljerede krav til virksomheders bæredygtighedsrapportering er der en forventning om, at virksomheder har en plan for deres bæredygtige adfærd – og der er kommet endnu mere fokus på behovet for bæredygtige helhedsløsninger. 

I samarbejde med vores energipartner rådgiver vi blandt andet inden for:

ESG

Fra 2024 bliver de første virksomheder omfattet af en ny form for bæredygtighedsrapportering. Her bliver det fremover lovpligtigt at rapportere inden for områderne miljø, sociale forhold og ledelse – også kaldet ESG (Environment, Social & Governance). Der skal altså være fokus på miljømæssige, ledelsesmæssige og sociale aspekter og resultaterne skal kunne måles.

Selvom ESG i første omgang er målrettet børsnoterede virksomheder med mere end 500 ansatte, så vil andre erhvervsdrivende også blive påvirket. Den nye rapportering stiller nemlig krav til virksomhedernes værdikæder og dermed alle leverandører, der forsyner de større virksomheder. 

Din virksomhed kan få hjælp til ESG fra en af vores energirådgivere. 

CO2-regnskab

Et CO2-regnskab er din virksomheds grundlag for grøn omstilling med bæredygtige løsninger.

CO2-regnskabet er tænkt som et internt styringsredskab, men du kan også vælge at vise det offentligt som en del af virksomhedens klimastrategi. Det kan være en fordel, da det øger virksomhedens gennemsigtighed og giver stakeholders mulighed for at se CO2-reduktionerne.

Vi og vores rådgivningspartner bruger den internationalt anerkendte Greenhouse Gas (GHG) Protokol, hvor virksomheder bør opdele deres udledninger i tre scopes:

  • Direkte  

  • Indirekte

  • Andre indirekte

Udledningerne udregnes ud fra virksomhedens forbrugs- og aktiveringsdata, og det samlede klimaaftryk opgøres i CO2E. CO2E er en internationalt anerkendt betegnelse, hvor e’et står for ”equivalent” – altså CO2-tilsvarende. Det betyder, at alt kan opgøres i ét enkelt CO2-regnskab.

FN's verdensmål


FN’s verdensmål (SDG – Sustainable Development Goals) har sat nye rammer for både miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed. Vores rådgivere har specialistkompetencer og erfaring inden for monitorering og evaluering, der kan hjælpe din virksomhed med at linke, måle og kommunikere jeres indsatser og bidrag til verdensmålene.

Vores rådgivningspartner DEM har udviklet en SDG-model, som kobler verdensmålene sammen med jeres kerneydelser og strategier. Modellen hjælper blandt andet med at gøre jeres bidrag synlige og håndgribelige og samtidig identificere nuværende og fremtidige forretningsmuligheder.

Få rådgivning

Hvad er CSRD?

CSRD står for Corporate Sustainability Reporting Directive og er EU’s rapporteringsdirektiv om bæredygtighed. Formålet med CSRD er at ensrette rapporteringen og øge gennemsigtigheden, så det er nemmere at afkode en virksomheds bæredygtige indsats.

CSRD-krav fokuserer på:

  • Miljømæssige faktorer: bl.a. ressourceforbrug, cirkulær økonomi, forurening og biodiversitet.

  • Sociale faktorer: bl.a. lige muligheder og rettigheder, arbejdsforhold og menneskerettigheder.

  • Governance: bl.a. forretningsetik, virksomhedskultur, politisk engagement og systemer til risikostyring.

Hør mere om bæredygtighedsrapportering

Kontakt os for en uforpligtende snak med en energikonsulent om bæredygtighedsrapportering. Udfyld formularen, og vi ringer dig op.

Vi rådgiver også inden for: