El og gasKundeservice
70 15 16 70
Internet og tvKundeservice
70 33 20 33
Hovednummer
70 11 50 00
Annuller

Bestil naturgas

Ønsker du sikkerhed i budgettet? Eller vil du gerne spare i de perioder, hvor prisen er lav? Uanset hvad du er til, så har vi den rette naturgasaftale til dine behov.


Naturgas er en nem måde at opvarme sit hjem på. Se alle fordelene og bestil din naturgasaftale her.

FlexGas

13,62
kr./m3
 • Ingen binding
 • Mulighed for meget lave priser
 • Din gaspris følger markedet
Mulighed for at tilvælge BioGas

FastGas 12 mdr.

12,71
kr./m3
 • Fast pris i 12 måneder
 • Tryghed i budgettet
 • 5 måneders binding
Mulighed for at tilvælge BioGas

Hvorfor er gasprisen fortsat høj?

Som du sikkert har bemærket, er din gasregning steget markant i 2021. Det skyldes, at hele energimarkedet i Europa, også i Danmark, har meget højere priser end normalt. Helt grundlæggende handler de høje priser på gas om fire ting;

 1. Mangel på gas fra Rusland ind i Europa
 2. Flydende naturgas (LNG) fragtes til Asien i stedet for Europa
 3. Elproduktion sker i højere grad på gas og kul
 4. Mangel på gas i europæiske gaslagre

Efterspørgslen på gas er stor. Og her spiller Rusland som storleverandør af gas til Europa en rolle for mængden af gas, der kommer til Europa, og dermed til Danmark. Lige nu kommer der ikke nok gas vores vej til at afdække den store efterspørgsel.

Asien vil betale mere for gassen, end vi vil i Europa. Det betyder, at store dele af den flydende naturgas (LNG), som normalt fragtes med skib til Europa fra primært USA, lige nu fragtes til Asien.

Tørre og vindstille måneder i Norden har desuden skubbet gasprisen op, fordi vi ikke har kunne producere vores strøm på vand- og vindkraft i lige så høj grad, som vi er vant til. Derfor har det været nødvendigt at producere store mængder strøm på kul- og gasfyrede kraftværker. Og idet nogle af de franske atomkraftværker samtidig lukkes ned, skal strømmen produceres på anden vis, og her er det typisk gas og kul, der er alternativet.

Energimarkedet havde forventet en øget mængde gas fra Rusland i forbindelse med projektet ’Nord Stream 2’, som omfatter etableringen af to nye parallelle rørledninger gennem Østersøen – men som på grund af politiske uoverensstemmelser endnu ikke er blevet godkendt. At der ikke er kommet nok gas vores vej, har derfor tæret hårdt på de europæiske gaslagre – og skudt priserne på gas i vejret.

Hvornår stabiliserer gasprisen sig?
Det er det spørgsmål, som de fleste af os ønsker svar på. Men det er desværre ikke til at forudsige, hvor længe prisen på gas fortsat vil være så høj. Noget kunne dog tyde på, at de meget høje priser fortsætter et godt stykke ind i  det nye år, hvorefter de formentlig vil falde lidt i takt med at foråret og sommeren kommer – dog uden at komme helt ned på det prisniveau, gasmarkedet var på før, de høje priser indtraf.

Opdateret 23. december 2021

Sænk varmeregningen med vores sparetips

Vil du vide lidt mere?

Hvor længe vil gasprisen være så høj?

Det er ikke til at forudsige, hvor længe prisen på gas fortsat er høj. Som du kan læse ovenfor er der flere forskellige faktorer, som spiller en rolle for prisen. Priserne på markedet ser dog ud til at toppe hen over vinteren for derefter at falde lidt og stabilisere sig på et relativt højt niveau. Dette skyldes primært, at vi forventer en kold og tør vinter, og dette øger efterspørgslen på gas til elproduktion.

Er det kun Norlys’ priser, der er så høje lige nu?

Det er hele gas- og elmarkedet i Danmark og mange steder i Europa, der er ramt af høje prisstigninger. Derfor er prisen på gas og el høj, uanset hvem du er kunde hos. Du kan læse mere om, hvordan din gaspris er sammensat her.

Støt den grønne omstilling – tilvælg BioGas

Med BioGas fra Norlys sikrer du en miljøvenlig kilde til opvarmning, da du opvarmer din bolig med et CO2-besparende genbrugsprodukt.

Biogassen er hovedsageligt fremstillet af husdyrgødning og organisk affald fra landbrug og industri.

Formålet er at få det meste ud af Jordens ressourcer. Og du er i den grad med til at støtte den grønne omstilling, når du bestiller BioGas fra Norlys.

Læs mere om biogas

Få ro i maven med en serviceaftale

Du får mest ud af naturgassen og sikrer samtidig dit naturgasfyr en lang levetid, hvis du bestiller en serviceaftale hos Norlys. Vi tilbyder dig en to-årig serviceaftale med masser af fordele.

Fordele ved en serviceaftale:

 • Du får hurtig hjælp, hvis du oplever problemer med dit gasfyr

 • En godkendt servicepartner efterser og vedligeholder fyret jævnligt, så du kan føle dig helt tryg

 • Du får det optimale ud af naturgassen og et driftssikkert gasfyr

 • Eventuelle driftsproblemer bliver opdaget, inden de udvikler sig til dyre reparationer

Vil du være sikker på at få hurtig hjælp, hvis dit gasfyr går i stå?

Er du i tvivl, om du har den rette naturgasaftale til dine behov?

Få et gratis og uforpligtende PRIS:TJEK på din naturgasaftale. Vi tjekker sammen med dig, hvilken aftale, der bedst betaler sig for dig og din husstand - og sikrer, at du har en attraktiv naturgasaftale.

Udfyld formularen, så ringer vi dig op

Du giver nu Norlys Energi A/S samtykke til, at vi må kontakte dig én gang med et uforpligtende tilbud. Du kan læse, hvordan vi behandler data i vores persondatapolitik.