El og gasKundeservice
70 15 16 70
Internet og tvKundeservice
70 33 20 33
Hovednummer
70 11 50 00
Annuller

Norlys bringer mennesker sammen

I Norlys forsyner vi over 1 million adresser med elektricitet og internet – både i byerne og på den yderste markvej. Vi skaber bedre muligheder for den enkelte og kæmper for den grønne omstilling og et mere digitalt Danmark. Norlys er et resultat af fusionen mellem SE og Eniig.

Med 735.000 andelshavere, cirka 1,7 millioner kundeforhold og 2.500 medarbejdere er vi Danmarks største energi- og telekoncern. Norlys ejer Stofa og N1 og har hovedsæde i Silkeborg samt lokationer i blandt andet Aarhus, Aalborg, Esbjerg og København.

Fibernet hos Norlys

Vi har Danmarks største fibernet. Og vi deler gerne ud af det ved at give andre indholdsleverandører adgang til vores net. For alle har ret til hurtigt og stabilt internet - både i byerne og på den yderste markvej.

Det handler nemlig om mere end megabit. Det handler om at bringe mennesker sammen og gøre Danmark mere digitalt.

Indtast din adresse og se, om du kan få Norlys fibernet hjemme hos dig.

Indtast din adresse

Indholdsleverandører Norlys samarbejder med

Sådan får du fibernet

  1. Først skal du vælge en indholdsleverandør. Tjek din adresse oven for og se, hvad de forskellige indholdsudbydere kan tilbyde dig.

  2. Bagefter skal du tage stilling til, hvor på muren vi skal føre fiberkablet ind og placere den udvendige fiberboks. Det skal være et punkt på muren/facaden ud mod den vej, du bor på.

  3. Så er vi klar til at etablere et tomrør ind til dit hus. Det gør vi enten ved at skyde røret ind under jorden, eller også graver vi en smal rende og rydder pænt op efter os.

  4. Når røret er på plads, blæser vi selve fiberkablet ind i røret. Og så er vi klar til at sætte fiberboksen op.

  5. Din indholdsleverandør kontakter dig, og du får en dato på, hvornår vi installerer fiberboksen. Det er en tekniker fra Norlys, der kommer og sætter boksen op - uanset hvilken indholdsleverandør du har valgt.

  6. Nu er du klar til at tilslutte udstyret fra din indholdsleverandør. Det kan for eksempel være en router. Hvis du har spørgsmål til tilslutningen af udstyr, skal du kontakt din indholdsleverandør.

 

Hvis du bor i lejlighed, skal vi lige gennemgå ejendommen sammen med dig eller dit boligselskab/din udlejer, inden vi går i gang.

Fordele ved fibernet

Der er mange fordele ved fibernet. Lige nu er det den førende teknologi til at skabe hurtigt og stabilt internet til dig og din husstand. Og godt internet er vigtigere end nogensinde før, for wifi og internet er nærmest blevet et livsnødvendigt råstof på niveau med ilt og vand. Mange af vores daglige gøremål og aktiviteter er nemlig afhængige af godt og stabilt internet i hele hjemmet.

Fordelene ved fibernet er blandt andet:

  • Symmetriske hastigheder, der giver dig samme høje hastighed i upload og download

  • En stabil internetforbindelse, der ikke lader sig påvirke af dine naboers internetforbindelse

  • Lav svartid (latency) der sikrer, at dit spil ikke lagger, når du er online.

Vi bruger nettet mere end nogensinde før, og i en gennemsnitlig husstand er der sandsynligvis flere online-enheder rundt omkring, end vi lige tror. Bærbare computere, tablets, smartphones, spillekonsoller, trådløse alarmsystemer, robotstøvsugere er bare et udpluk af alle de digitale ting, der bruger internet og wifi. Og det bliver kun mere i fremtiden.

Netop derfor er det vigtigt at ruste sit internet til fremtiden, der blandt andet byder på et højere medieforbrug, flere digitale produkter og måske også flere hjemmekontorer?

I dag er det afgørende, at internetforbindelsen er både hurtig og stabil. Det sikrer, at vi kan sidde og nyde en film eller en serie – helt uden at blive frustrereret over lange loadtider og afbrydelser. Eller at vi uden problemer kan arbejde hjemme og holde Teams-møder, uploade store filer og passe vores arbejdsopgaver. Og selvfølgelig styre alle vores digitale hjælpere som robotstøvsuger, -plæneklipper, SmartHome og intelligente lyspærer.

Hvad er fibernet?

Fibernet er en teknologi, der er velegnet til at flytte store mængder af data fra A til B – og det går meget hurtigt. Fibernet består nemlig af lyslederkabler, der ender i en fiberboks hjemme hos dig. Kort sagt er fibernet internet med lysets hastighed.

Fibernet er fremtidssikret, stabilt internet, hvor hele familien nemt kan være online samtidig uden at opleve udfald eller langsomme hastigheder. Der er plads til både streaming, gaming, Teams-møder og store fildelinger.

Sådan virker et lyslederkabel

Et lyslederkabel – det bliver også kaldt ’optisk fiber’ (og derfor hedder det fibernet) - er enten lavet af tynd glasfiber eller plastik. Langs indersiden af hele kablet er der en masse små spejle, der gør, at man kan sende data-signalet via lyssignaler.

Så når lyssignalerne bliver sendt afsted, reflekteres de i tusindvis af små spejle langs lyslederkablet, indtil de når frem til enden af kablet – det kan for eksempel være din fiberboks på væggen – helt uden at miste data eller hastighed. Det er derfor, fibernettet kan sende data med lysets hastighed og komme op på meget høje internethastigheder.

Hvad er en fiberboks?

En fiberboks er din forbindelse til omverdenen. Det er nemlig fiberboksen, der skaber forbindelse fra dit hjem til omverdenen, når du har bestilt internet hos en indholdsleverandør. I nogle hjem sidder der en fiberboks i forvejen. Ellers kommer der en tekniker og sætter den op.

Fiberboksen bliver tilsluttet både på yder- og indersiden af din bolig. På ydersiden sidder fiberboksen lige ud for den indvendige placering. Fiberboksen konverterer signalerne fra fibernettet til analoge eller digitale signaler, så du kan koble dine enheder til.  

Mere om fibernet

Fibernet og boligpriser

Vi kan ikke komme udenom, at fibernet også fremtidssikrer din bolig og kan gøre din bolig mere attraktiv, hvis du på et tidspunkt vil sælge den.

En undersøgelse, lavet af Boligsiden, viser nemlig, at 3 ud af 4 boligsøgende mener, at godt internet enten er ’meget vigtigt’ eller direkte ’afgørende’, når de vælger ny bolig. Faktisk undersøger hver anden boligsøgende på forhånd, hvilket internet de kan få i boligen, inden de køber.

Fibernet har stort set ingen begrænsninger i forhold til hastighed og kapacitet, så der er ingen tvivl om, at fiberinternet i en bolig er et stort plus.

Hvad med 5G og fibernet?

5G er her allerede mange steder, men erstatter ikke fibernet. For 5G-frekvenserne har en kort rækkevidde på nogle hundrede meter. Så for at 5G virkelig batter, skal man koble fibernet på hver enkelt 5G-sender – og det betyder, at der selvfølgelig skal ligge en masser fiberkabler under jorden.

Så lige nu skal man se 5G som en teknologi, der understøtter vores digitale livsstil og giver os en internethastighed på farten, der næsten matcher den, vi kan få derhjemme.

Se videoen, og lær mere om fibernet

Ofte stillede spørgsmål om fibernet

Hvor lang tid tager det at få lagt fiber ind i min bolig?

Kontakt din indholdsleverandør for nærmere info.

Er det rigtigt, at jeg kan vælge mellem forskellige leverandører, når først jeg har fibernet fra Norlys?

Norlys Tele giver dig adgangen til fibernettet. Abonnement på internet, tv og telefoni lader vi andre om. Og du er fri til at vælge netop den indholdsleverandør af tv, telefoni og internet, du ønsker.

Jeg ønsker at ændre mit abonnement, hvem skal jeg kontakte?

Du skal kontakte din indholdsleverandør, hvis du har ændringer til abonnement.

Hvem installerer fiberforbindelsen på min adresse, og er der noget specielt, jeg skal forberede inden?

Det er Norlys’ teknikere, som kommer og installerer fiberkablet, da det er os som ejer og supporterer fiberforbindelsen i jorden.

Det er vigtigt, at der en person over 18 år hjemme under teknikerbesøget. Kan du ikke selv være hjemme, kan du evt. bede en nabo være der under besøget.

Hjælp gerne teknikeren ved at sørge for, at møbler og lignende ikke står i vejen for det udstyr, som teknikeren skal kigge på.

Vær opmærksom på, at hvis teknikeren går forgæves til din adresse, så vil du blive opkrævet et gebyr for forgæves kørsel.

Er der forskel på om jeg skal have installeret fiberforbindelse i eget hus eller i lejebolig?

Ja, det er der. Bor du i hus skal du tage stilling til, hvor det er mest hensigtsmæssigt, at vi opsætter den udvendige fiberboks. Det skal være et tilgængeligt sted på facaden ud mod den vej, hvor du bor. Vi sørger for at skyde røret ind under jorden, og er det nødvendigt at grave en rende for at kunne få rørføringen på plads, så rydder vi pænt op efter os selv igen. Hvis du bor i en lejlighed, skal vi se på ejendommen sammen med dig og/eller dit boligselskab, inden vi kan gå i gang.

Jeg bor til leje, kan jeg så ikke få installeret en lynhurtig fiberforbindelse fra Norlys?

Hvad enten du bor i leje- eller ejerbolig, kan du få fiber fra Norlys. Når du ikke selv ejer din bolig, og der ikke i forvejen er en fiberboks, er det vigtigt, at du har accept fra ejeren, inden du bestiller hos en indholdsleverandør.

Hvordan kan jeg komme i kontakt med jer?

Du kan ringe til din indholdsleverandør og få yderligere hjælp til din fiberløsning.

Hvor kan jeg se, hvad det koster at få installeret en fiberforbindelse?

Priser på fiberforbindelsen finder du hos din indholdsleverandør.

Jeg har gravet min fiberforbindelse over, hvem skal jeg kontakte?

Du fejlmelder installationen hos din indholdsleverandør, som sikrer, at vi fejlretter.

Hvem er Norlys?

Norlys er et resultat af fusionen mellem SE og Eniig. Norlys ejer Stofa, Boxer, Eniig Fiber og N1 og har hovedsæde i Silkeborg samt lokationer i blandt andet Aarhus, Aalborg, Esbjerg og København. Med 709.000 andelshavere, cirka 1,5 millioner kundeforhold og 2.500 medarbejdere er vi Danmarks største energi- og telekoncern. Se mere om Norlys her 

Jeg skal have teknikerbesøg, hvordan forholder I/vi os til Corona?

Vi følger naturligvis regeringens og sundhedsmyndighedernes anbefalinger under Corona-epidemien. Teknikeren vil møde op som aftalt og ved ankomsten spørge, om der er smittede i hjemmet. Hvis der er smittede i hjemmet, bliver besøget aflyst, og det vil være nødvendigt at booke en ny tid. 

Hvis der ikke er smittede i hjemmet, vil teknikeren gennemføre besøget, men holde afstand og ikke give hånd. Teknikeren holder god håndhygiejne med hyppig håndvask og brug af håndsprit.

Jeg har nu fået fiberforbindelse og vil gerne tjekke, om hastigheden er ok. Hvordan gør jeg?

Norlys leverer en stabil og sikker fiberforbindelse til vores kunder. En række faktorer kan imidlertid påvirke den hastighed internettet har. Du kan tjekke, hvordan din løsning performer, og husk det, du tester, er et øjebliksbillede af, hvor godt din internetforbindelse kører lige i øjeblikket, hvor du foretager testen.

Tjek din forbindelse her: https://tjekditnet.dk/

Hvordan fejlmelder jeg?

Du fejlmelder installationen hos din bredbåndsleverandør, som sikrer, at vi fejlretter. Hvis problemet skyldes en fejl i Norlys’ installation eller udstyr, retter vi naturligvis fejlen.

Kontakt os

Har du spørgsmål til, hvordan du får fiber? Eller til Norlys' fibernet? Så send os en mail eller ring til os. 
    
Vi sidder klar til at hjælpe mandag-torsdag kl. 8-16 og fredag kl. 8-15.

Mail: telekundeservice@norlys.dk
Telefonnummer: 8830 3015

Har du et ønske om at blive partner? Så klik her