El og gasKundeservice
70 15 16 70
Internet og tvKundeservice
70 33 20 33
Hovednummer
70 11 50 00
Annuller

Sådan samler du dit flytte-Dream Team

En flytning kan – med god vilje – sammenlignes med et maraton. I starten er du positiv og fuld af energi. Lige over halvvejs daler din energi, og du ender med nærmest at slæbe dig over målstregen. Træt, svedig og med ondt i benene. Men du gjorde det. Mest fordi du har trænet til maratonet i lang tid, men også fordi dine venner og familie har stået langs ruten og heppet på dig.

Dit flytte-Dream Team er det motiverende heppekor, der hjælper dig i mål med din flytning. Læs med og se, hvem du SKAL have med ombord.

Før flytning

En bankrådgiver

Uanset om du køber eller lejer din kommende bolig, bør du smutte forbi din bankrådgiver – gerne tidligt i processen. Og ja, det er et sats, for det er aldrig til at vide, hvordan det går. Men hvis du for eksempel skal låne penge til en bolig eller et depositum, bliver du nødt til at vise dig i egen høje person.

En bankrådgiver kan også hjælpe dig med at lægge et fremtidigt budget, for dine udgifter ændrer sig højst sandsynligt efter flytningen. Måske dine boligudgifter ændrer sig, du får brug for en bil (mere), eller du flytter sammen med en (eller flere).

Og har du hørt om et flyttebudget? Det kan give enhver projektleder julelys i øjnene. I et flyttebudget noterer du dine engangsudgifter, så du har et samlet overblik – det kan nemlig godt ende med at koste mere, end du tror. Du skal for eksempel bruge penge på:

  • Depositum og forudbetalt leje (hvis du flytter i en lejebolig)

  • Udgifter til selve flytningen (køb af flyttekasser, leje af flyttebil, betaling til flyttefirma)

  • Maling og malerudstyr

  • Nye møbler

 

En byggesagkyndig

Hvis du er ved at købe hus, er en byggesagkyndig god at have med ombord – og gerne inden du skriver under på salgskontrakten. Han eller hun ved nemlig en masse om byggeteknik og kan give dig et ærligt svar på, hvad du er ved at investere dine sparepenge i.

En byggesagkyndig læser tilstandsrapporten på huset grundigt igennem og er derfor din ”go to”-person, hvis du har nogle spørgsmål. Og så tilbyder den byggesagkyndige typisk at gennemgå huset sammen med dig. Her får du forklaret, hvilke fejl og mangler der er på huset– og hvilken betydning det kan få for dig som køber. Det minimerer risikoen for, at du får ubehagelige overraskelser, efter du har overtaget drømmeboligen. Og du undgår at ende i ”Fra skrot til slot”.

 

En advokat

Når du køber en bolig, er ejendomsmægleren det, der hedder ’sælgers mand’. Derfor er det en god idé at kontakte en advokat, som blandt andet kan kigge købsaftalen og øvrige dokumenter igennem for dig.

Hvis der ikke allerede er skrevet et advokatforbehold ind i købsaftalen, bør du få det skrevet ind. Det sikrer, at du kan annullere aftalen næsten gratis, hvis advokaten finder noget i dokumenterne, der betyder, at du ikke vil købe boligen alligevel. Du skal betale et salær til advokaten for den rådgivning, du har modtaget – men det er stadig billigere, end hvis du springer fra uden et advokatforbehold.  

Hvis du vil leje en bolig, kan du kontakte en advokat, hvis du vil være helt sikker på, at din lejekontrakt overholder alle regler, og at du ikke bliver snydt.

Under flytning

Flyttefolk

Medmindre du har hyret et flyttefirma, har du virkelig brug for nogle gode venner og familiemedlemmer, der kan bestikkes til at hjælpe dig med at bære tunge flyttekasser og møbler. Vær strategisk, når du udvælger hvilke venner, du vil spørge. Hvis du har en, der løfter tungt i fitnesscenteret flere gange om ugen, er det et oplagt valg. For at sikre den gode stemning kan du også spørge din mest positive og festglade ven. 

Babysitter

Hvis du har et lille barn (eller flere), så ved du godt, at flytning + små børn = dårlig idé. Risikoen for, at de begynder at pakke flyttekasserne ud igen eller stikker af gennem døren, mens du bakser med en sofa, er overvejende stor. Derfor er en babysitter uundværlig. Et tip er at lave et hjørne i det gamle – eller nye – hjem, hvor du lægger tæpper, legetøj, opladet iPad og snacks. Så kan børn og babysitter sidde og lege, mens I andre knokler.

Madleverandør

Dine hårdtarbejdende venner og familie fortjener selvfølgelig en solid frokost og snacks i løbet af dagen, så de ikke går sukkerkolde. Så du skal have styr på, hvem der er din madleverandør. Gør det nemt for dig selv, og bestil mad ved den lokale sandwichbar eller pizzabiks. Eller find hundeøjnene frem og spørg din bedstemor eller mor, om de vil stå for frokost, snacks og drikkevarer.


Efter flytning

Elektriker

Elinstallationer er ikke for sjov. Så hvis du skal have lavet nogle ændringer i installationerne eller trukket nye kabler, kan det være, du skal have fat på en elektriker.

Det kan også være, uheldet er ude, og du kommer til at bore ind i et elkabel, fordi du blev bidt af at bore. Hvis det sker, går strømmen altså i dele af hjemmet. Og så er eneste løsning et opkald til den lokale elektriker. Læs her, hvordan du undgår at bore ind i elkabler [link til stikkontaktens historie]

 

VVS’er

Man skal sætte pris på vand. Bare ikke når det er uønskede steder i ens bolig – såsom i kælderen og på hele gulvet. Det sker desværre en gang imellem, og så må du ringe til en VVS’er for at få styr på sagerne. Du kan allerede nu tjekke ud, hvem der er i dit lokalområde og skrive nummeret ned. Så er du klar, hvis uheldet er ude.

 

Skadedyrsbekæmper

Det er ikke alle husdyr, der er lige søde – eller nemme at komme af med. Det kan være væggelus, hvepse eller rotter. Og de kan dukke op, uanset om du bor i lejlighed eller hus. Der er sikkert mange gode råd om hjemmelavet gift og noget med at spraye hårlak i hele hjemmet, men det letteste og mest effektive er sandsynligvis at ringe til en skadedyrsbekæmper og få dem til at rydde dit hjem for dyr. De fleste har et akutnummer, så du kan få hjælp med det samme.

Skal du flytte? 

 

Og vil du have en elaftale der passer til dit nye liv? Få et uforpligtende servicetjek af din elaftale. Vi tjekker sammen med dig, om din elaftale passer til dig og dit nye hjem.

Du giver nu Norlys Energi A/S samtykke til, at vi må kontakte dig én gang med et uforpligtende tilbud. Du kan læse, hvordan vi behandler data i vores persondatapolitik.