Meld flytning

Skal du flytte? Når flytter skal du melde din flytning til Borgerservice. Men du skal også huske at flytte din el- eller gasaftale til den nye adresse. Du kan melde flytning til os her, uanset om du er kunde hos os eller ej.


Vi hjælper med alt det administrative, så du kan koncentrere dig om flyttekasserne.

Har du brug for hjælp?
Ja tak

Meld flytning for en anden, er for dig der skal melde flytning på vegne af en anden, er ejendomsmægler eller administrer ejendomme. Skal du bruge en fuldmagt? Klik her

Værd at vide om flytning

Flyttedato

Bor du til leje?

Flyttedatoen er den sidste dag, du hæfter for huslejen – inklusiv din opsigelsesperiode.

Har du solgt din bolig?

Flyttedatoen er den dag, du overdrager nøglerne til de nye ejere.

Aflæsning af måler

I dag har de fleste danske boliger en fjernaflæst måler, hvor vi automatisk kan hente aflæsningen. Der er dog stadig områder i Danmark , hvor du selv skal aflæse måleren.

Du indtaster din aflæsning, når du melder flytning. Du kan dog godt melde flytning uden en aflæsning.

Tilflytning

For dig, der;

 • er førstegangskøber

 • har købt sommerhus/ny bolig

 • laver et forældrekøb

 • flytter hjemmefra

 • skal flytte og ikke skal frameldes nogen adresse

 • skal flytte sammen med en, og begge skal stå på elregningen

Når du har bestilt, får du en mail med en bekræftelse på din bestilling. Denne mail er både din kvittering og forsikring for, at vi har registreret dig korrekt på adressen.

Fraflytning

For dig, der;

 • i forvejen er kunde hos Norlys

 • flytter sammen med en, der allerede har en el- eller gasaftale

 • skal melde flytning i forbindelse med dødsfald

 • flytter midlertidig hjem til andre

Når vi har registreret din fraflytning og gennemført den på skæringsdatoen, sender vi en flytteopgørelse til dig.

Det er dit bevis på, at vi har registreret flytningen, og din mulighed for at se, om skæringsdato og aflæsning er korrekt registreret.

Vi hjælper dig godt i gang

Der er meget at huske på, når du skal flytte, og det kan være svært at bevare overblikket. Ofte er der styr på alt det praktiske med flyttekasser, nøgleoverdragelse, økonomi, lægevalg m.m. Og mange ting kører automatisk, når du først har meldt din flytning til folkeregistret.

Men du skal også huske at give besked til dit energiselskab. Og det behøver heldigvis ikke være så besværligt. Vi guider dig gennem alt, hvad du skal huske, når du flytter, og svarer på de spørgsmål, vi oftest får.

9 ting, du skal huske, når du flytter

Vi har samlet ni gode flytteråd, der giver dig svar på, hvem der skal have besked hvornår, og hvordan du undgår irriterende ekstraregninger, gebyrer, rykkere og bøvl.

1.

Meld flytning til folke­registeret

Start med at melde din flytning til folkeregisteret senest fem dage efter, at du er flyttet. På den måde får PostNord, SKAT og andre offentlige instanser automatisk besked.

Det er nemt at melde flytning på Borger.dk. Du skal blot bruge dit NemID.

2.

Giv din arbejds­giver besked

Husk at give din arbejdsgiver besked, når du skal flytte, så dine oplysninger bliver opdateret.

Hvis du flytter længere væk fra din arbejdsplads og får mere end 24 kilometers kørsel til og fra arbejde, er det en god idé at tjekke, om du kan få kørselsfradrag.

3.

Meld flytning til dit elselskab

Du skal give besked til dit elselskab, hvis du flytter. Glemmer du det, kan du risikere at hænge på elregningen på din gamle adresse.

Du kan nemt og hurtigt melde flytning af el her på siden

4.

Husk også Internet, TV og licens

Sørg for at melde din flytning til din tv- og internetudbyder, så du er sikker på, at du kan se tv og streame, som du plejer, på din nye adresse.

5.

Tjek dit behov for forsikringer

Når du flytter, kan dit behov for forsikringer ændre sig. Især, hvis du køber eller sælger fast ejendom. Derfor er det altid en god idé med et forsikringstjek i forbindelse med en flytning.

6.

Ret din forskudsopgørelse

Har du købt eller solgt fast ejendom i forbindelse med din flytning, så kan dit fradrag ændre sig. Dit kørselsfradrag kan også ændre sig, hvis du får længere eller kortere til arbejde.

7.

Overvej at skifte læge

Flytter du mere end 15 kilometer (5 kilometer i følgende kommuner: København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør) væk fra din gamle adresse, får du tilbudt at flytte læge gratis.

Du kan altid skifte læge, men sker det ikke i forbindelse med en flytning koster det 200 kroner. Selvom du flytter mere end 15 kilometer væk, kan du naturligvis også vælge at beholde din læge.

8.

Oplys din nye adresse til dem, der ikke auto­matisk får besked

Du skal selv oplyse din nye adresse til dit forsikringsselskab, tandlæge og eventuelle foreninger, du er medlem af.

Især forsikringen er vigtig, da du kan risikere ikke at være dækket, hvis dine oplysninger ikke er korrekte.

9.

Giv besked til din vand-, varme- og gasleverandør

I nogle tilfælde skal du også selv give besked til din varme-, vand- og gasleverandør. Tjek din leverandørs hjemmeside, for at se om det gælder for dig.

Du kan nemt og hurtigt melde flytning af din gasaftale her på siden

Meld flytning i god tid

Når du melder flytning på Borger.dk, får vi ikke automatisk besked om, at du flytter – det skal du selv sørge for ved at udfylde formularen her på siden.

Vi anbefaler dig at melde flytning i god tid. Du kan melde flytning op til to måneder før din flyttedato. Derfor er der ingen grund til at vente til ugen før – der har du sikkert også travlt med mange andre ting.

Overhold tidsfristerne

Reglerne er blevet skærpet. Og du kan ikke længere melde flytning med tilbagevirkende kraft. Derfor er det vigtigt, at du overholder tidsfristerne. Så undgår du unødvendige opkrævninger.

Husk Betalings­service i for­bindelse med din flytning

Flytter min tilmelding til Betalingsservice med?

– Nej.

Når du flytter ind på en ny adresse, får du en ny måler. Derfor skal du tilmelde Betalingsservice på din nye adresse.

Bliver min flytning automatisk registreret hos Norlys, når jeg har meldt den ind til Borgerservice?

– Nej.

Du skal selv sørge for at melde din flytning hos os. Det kan du nemt gøre via formularen her på siden.

Hvor lang tid i forvejen skal man melde flytning?

Fraflytning: senest fire dage før flyttedatoen.
Tilflytning: senest på selve flyttedagen.

Vi anbefaler, at du melder din flytning så tidligt som muligt.

Undgå at betale for andres regning

I nogle helt særlige tilfælde, kan du risikere at hæfte for andres el- eller gasregning, hvis ikke du husker at melde din flytning. Det kan ske, når I bor flere under samme tag, og du flytter ud, men de andre bliver boende.

Det gælder blandt andet:

 • Hvis du flytter ud af et bofællesskab.

 • Bliver skilt og skal flytte ud. Selvom det måske kun er dit eller din tidligere ægtefælles navn, der står på regningen, så hæfter begge parter i et ægteskab for regningen.

Får dem, der bliver boende problemer med at betale regningen, kan du komme til at skulle betale den, hvis ikke du har meldt flytning til dit el- eller gasselskab.

Flytter du i en bolig med elvarme?

Hvis din nye bolig er opvarmet med elvarme, varmepumpe eller jordvarme, kommer du typisk til at bruge mere strøm end gennemsnittet. Det betyder, at der kan være ekstra mange penge at spare ved at tjekke de forskellige elpriser ud og jagte billig strøm.

Vil du være god mod klimaet, kan du kigge efter en elaftale, der støtter brugen af vindenergi.

Som regel vil du også kunne skære toppen af din elregning ved at søge om reduceret elafgift.

En fjernaflæst måler gør flytningen lettere

I langt de fleste husstande er der i dag en fjernaflæst måler. Det gør hele flytningen lidt lettere, da du slipper for selv at aflæse måleren på flyttedagen – det sker helt automatisk.

Har du endnu ikke en fjernaflæst el- eller gasmåler, skal du selv notere dit forbrug. Aflæsningen skal ske på fraflytningsdagen.

Ofte stillede spørgsmål

Kan man melde flytning for andre?

Du kan i princippet godt melde flytning på vegne af andre. Det kræver dog, at du har en fuldmagt fra vedkommende til at melde flytningen.

Derudover skal du også bruge deres CPR-nummer. Har du det, er der intet i vejen for at melde flytning på vegne af andre.

Du kan bruge formularen her på siden til at melde flytning for andre.

Skal lejer eller udlejer, melde flytning?

Som udgangspunkt er det altid lejeren af en bolig, der selv skal melde flytning. Nogle udlejere kan dog have eller få fuldmagt til at melde flytning på vegne af deres lejere.

Hvis en lejer melder fraflytning, er elselskabet forpligtet til at tage imod den. Også selvom der måske står en anden aftale i lejekontrakten.

Hvor længe skal man betale for el?

Når du flytter ud af din gamle bolig, hæfter du for forbruget på adressen frem til den dag, du har meldt flytning. Det samme gælder for gas.

Bor du til leje, hæfter du for dit forbrug, så længe du skal betale husleje. Betaler du husleje for en måned af gangen, skal du også betale for forbruget for hele den måned, du flytter ud – også selvom du flytter ud midt på måneden.

Jeg er solcelleejer og skal melde flytning. Hvad gør jeg?

For at vi kan hjælpe dig bedst muligt, beder vi dig kontakte vores kundeservice på 7015 1670.

Min lejer har meldt flytning før tid. Hvad gør jeg?

En lejer har altid ret til at framelde sig kundeforholdet ved sin elleverandør, uafhængig af hæftelsesforholdet på lejekontrakten. Hvis du er ikke er enig i skæringsdato eller aflæsning, skal du og lejeren afregne det internt.

Hvem skal jeg melde flytning til?

Du skal altid huske at melde flytning til din elleverandør, som efterfølgende informerer netselskabet.

Hvorfor skal jeg oplyse mit CPR-nummer?

Ifølge markedsreglerne, der trådte i kraft den 1. april 2016, skal du altid oplyse dit CPR-nummer, når du bestiller strøm, og når du flytter.

Leverandørerne er forpligtede til at sikre sig, at de har dit CPR-nummer, så de kan oprette dig som kunde. Dermed undgår du, at andre tilmelder dig hos en ny leverandør uden din accept, og at der sker fejl på grund af eksempelvis navnesammenfald. Det betyder, at dine rettigheder sikres bedre, og det bliver tryggere for dig at være kunde.

Dit CPR-nummer er en personfølsom oplysning og bliver behandlet derefter.

Læs om Norlys’ behandling af persondata her

Hvem har lov til at melde flytning?

Både som boligejer eller lejer har du selv ansvaret for at melde flytning til den nye adresse. En udlejer kan kun melde flytning på dine vegne, hvis der foreligger en fuldmagt.

Vær opmærksom på, at forsyningen vil blive afbrudt, hvis du ikke vælger en leverandør.

Skal jeg oplyse, hvem der flytter ind på min gamle adresse?

Nej, du må ikke tilmelde andre uden deres accept og en fuldmagt. Du skal blot sørge for at melde din egen fraflytning og tilflytning, så sørger vi for resten.

Min samlever flytter. Hvad gør jeg?

I hæfter begge juridisk for forbruget på adressen, indtil du oplyser os om ændringen i hæftelsesforholdet.

Opkræver I et gebyr i forbindelse med fraflytning?

Vi opkræver et flyttegebyr i forbindelse med beregning af flytteopgørelsen. Du kan se mere om gebyr i vores prisoversigt

Hvordan ved jeg, at min flytning er registreret?

Når vi har registeret din fraflytning i vores system og gennemført den på skæringsdatoen, får du tilsendt en flytteopgørelse. Det er dit bevis på, at vi har registeret flytningen, samt din mulighed for at se, om skæringsdato og aflæsning er korrekt registeret.

Ved tilflytning modtager du en bekræftelse på din bestilling. Den fungerer både som en kvittering, og den er din forsikring for, at vi har registeret dig korrekt på adressen.

Har du brug for hjælp?

Ja, tak