El og gasKundeservice
70 15 16 70
Internet og tvKundeservice
70 33 20 33
Hovednummer
70 11 50 00
Annuller

Bliv klogere på ladestandere til virksomheder

Overvejer du også at få opsat ladestandere i virksomheden?

Så har du sikkert en masse spørgsmål. For hvordan fungerer det med refusion? Og er der lovkrav om ladestandere?

Vi gør dig klogere på, hvad du skal være opmærksom på - så du ikke er helt grøn, når du vælger en grønnere løsning.

Kan jeg som virksomhed få refusion af elafgift?

Med en opladningsaftale fra Norlys får du fuld refusion af elafgiften på den strøm, som bruges, når der oplades på virksomhedens ladestandere. Hver måned vil refusionen blive fratrukket det beløb, som du skal betale på din elregning. Det forudsætter naturligvis, at du er berettiget til at få refusionen.

 

Sådan lyder reglerne for afgiftsrefusion

Med en opladningsaftale fra Norlys får du fuld refusion af elafgiften på den strøm, som bruges, når der oplades på virksomhedens ladestandere. Hver måned vil refusionen blive fratrukket det beløb, som du skal betale på din elregning. Det forudsætter naturligvis, at du er berettiget til at få refusionen.

Så meget får du refunderet

I din(e) ladestander(e) fra Norlys sidder en godkendt kWh-måler, som registrerer al den strøm, der bruges til opladning. Disse data sendes automatisk til os, og hvis du kan få elafgiften refunderet, søger vi refusion hos Skat på vegne af dig som virksomhed.

Den aktuelle tilbagebetalingssats er 76,30 øre/kWh ekskl. moms. Nogle ladeoperatører vælger at udbetale et mindre beløb end den aktuelle sats, men som opladningskunde hos Norlys får du altid den fulde sats refunderet.

Behovet for ladestandere accelererer

Flere af dine medarbejdere vil i fremtiden køre helt eller delvis på strøm. Er du klar til det? Mange elbilsejere efterspørger og forventer efterhånden ladestationer på arbejdspladsen. Heldigvis er det nemt at være en god arbejdsplads, som både tænker på miljøet og medarbejdere.

Er der krav om opladning på arbejdspladsen?

Der er ingen tvivl om, at det er god service at tilbyde opladning på arbejdspladsen til medarbejdere og gæster. Det er dog endnu ikke et krav – med mindre I skal opføre eller renovere en bygning og har mere end 10 parkeringspladser.

Læs her, hvornår der er krav om ladestander

Juraen dikterer altså ikke ladestandere – endnu. Der er dog ingen tvivl om, at de er en god idé at have, hvis I ønsker at være en attraktiv virksomhed for eksisterende og nye medarbejdere samt kunder.

300.000 Norlys-ladestandere i 2030

Den danske regering har en ambition om minimum 760.000 el- og hybridbiler på vejene inden 2030. Det stiller store krav til mulighederne for opladning.  

Hos Norlys ønsker vi at deltage aktivt i den grønne omstilling. Vi leverer allerede grøn strøm – og i 2030 er målet 300.000 Norlys-ladestandere rundt i landet.

Læs mere om vores grønne ambitioner

Er du elektrisk efter en (eller flere) ladestander(e) i din virksomhed?

Vi hjælper dig med at skræddersy en ladeløsning, der passer til virksomhedens behov nu - og som nemt kan skaleres, hvis der bliver brug for det. Kontakt os for en uforpligtende snak omkring jeres muligheder.

Vil du vide, hvordan vi behandler vores data? Læs vores persondatapolitik