Prisudvikling for VariabelEl

Følg den rå indkøbspris time for time og få overblik over, hvornår strømmen er billigst.

De viste priser er den rå indkøbspris fra den nordiske elbørs Nord Pool.
Priserne er eksklusiv moms.

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår kan jeg se timepriserne for næste døgn?

Timepriserne for det næste døgn vil typisk være tilgængelige her på siden mellem kl. 13-15 hver dag.

Hvorfor er der forskel på prisen i Vest- og Østdanmark?

Forsyningen af el til Danmark er tæt forbundet med vores nabolande Sverige, Norge og Tyskland via ledninger og kabler over eller under jorden. Der er dog forskel på, hvordan Øst- og Vestdanmark er forbundet med landene omkring os. Sjælland er nemlig forbundet med Sverige og Tyskland, mens Jylland og Fyn har forbindelser med Sverige, Tyskland, og Norge.

Det har betydning for prisen. På grund af de to landsdeles forskellige elforsyning er den pris, du betaler for din strøm, forskellig afhængig af, om du bor i den vestlige eller østlige del af landet.

Hvordan ved jeg, om jeg bor i Øst- eller Vestdanmark?

I vores VariabelEl graf kan du se priserne øst for Storebælt eller vest for Storebælt. Så hvis du bor vest for Storebælt, og skal se timepriserne for den del af landet, skal du altså stå på "Vest" i grafen. 

En hovedregel er, at alle postnumre op til 4990 betegnes som Østdanmark - også kaldet DK2. Alle postnumre fra 5000 og op betegnes som Vestdanmark - også kaldet DK1.

Prisen der aflæses ud for en time, gælder den hele den time?

Ja, på et døgn vil der for VariabelEl kunder være 24 timepriser. De enkelte timepriser afhænger af, om du bor vest for Storebælt eller øst for Storebælt.

Hvis du f.eks. på grafen kan aflæse, at den rå indkøbspris er 50 øre/kWh kl. 13.00, så vil denne pris altså gælde fra kl. 13.00 og frem til og med kl. 13.59.

Den elpris jeg kan aflæse på grafen, er det min samlede elpris?

Nej, den pris du kan aflæse på timeprisgrafen er den rå indkøbspris fra den nordiske elbørs Nord Pool angivet pr. kWh.

For at få den samlede elpris i kWh, skal Norlys' tillæg og abonnement samt afgifter og skatter til dit netselskab og staten lægges til prisen.

Kan min elpris være under 0 øre?

Ja, det kan den sagtens. Når du bruger strøm i en time hvor prisen er negativ, så bliver det selvfølgelig trukket fra din regning.

Bemærk dog, at du fortsat skal betale afgifter og skatter til dit netselskab og staten, som vi opkræver på din regning. Din samlede elpris vil derfor yderst sjældent være negativ.

Kan jeg se alle timepriserne på min elregning?

Nej, på din elregning vil du kunne se din gennemsnitlige elpris for regningsperioden. Den gennemsnitlige elpris er beregnet ud fra dit elforbrug og den tilhørende timepris.

Hvorfor er elpriserne på siden her ikke de samme, når jeg bestiller VariabelEl?

Den elpris der vises ved bestilling af VariabelEl, er sidste måneds gennemsnitspris. Dvs. et gennemsnit af alle timepriserne for hele sidste måned.

Den elpris du kommer til at betale, når vi begynder at levere el til dig, er indkøbspriserne, som du løbende kan følge på denne side, Norlys' tillæg og abonnement samt afgifter og skatter til dit netselskab og staten.

Har din virksomhed den rette elaftale?

Få et uforpligtende pristjek og muligheden for en mere attraktiv elaftale.

Lad os tjekke, om du har den elaftale, der bedst betaler sig for din virksomhed. Vi hjælper dig gerne med at finde den mest optimale elaftale.

I den forbindelse er det vigtigt, at vi får kigget på virksomhedens elaftale, elforbrug, aftalevilkår samt holdning til bæredygtig strøm og virksomhedens grønne profil. Med baggrund i dette kan vi anbefale den elaftale, der passer bedst til din virksomhed.

Udfyld formularen, så ringer vi dig op og giver et pristjek.

Du giver nu Norlys Energi A/S samtykke til, at vi må kontakte dig én gang med et uforpligtende tilbud. Du kan læse, hvordan vi behandler data i vores persondatapolitik.