OBS: Har du spørgsmål om tilmelding til indefrysningsordning, energikrisen, priser og el- og gasregningen? Find hjælp og svar her.

El og gasKundeservice
70 15 16 70
Internet og tvKundeservice
70 33 20 33
Hovednummer
70 11 50 00
Annuller

Hvorfor er du altid så træt mandag morgen?

Og hvordan kan en weekend med camping give dig en flyvende start på ugen?


For de fleste B-mennesker (~ 75% af os) kan mandag morgen være barsk at komme igennem. Dette er der en ganske enkel forklaring på – socialt jetlag. Du flytter din søvnrytme hen over weekenden ved at blive oppe til sent, omgive dig med kunstig belysning om aftenen og stå senere op. Dermed bliver du ikke vækket af den naturlige døgnrytme mandag morgen, men af vækkeuret, og denne forvirring kalder vi socialt jetlag.  

Studier viser, at hvis du søger dagslyset i weekenden, f.eks. ved at tage ud at campere, kan give dig 69% af den døgnrytmesynkronisering, der skal til for, at mandag morgen bliver nemmere at komme igennem – så søg lyset (Wright et. al. 2013, 2016).

3 tips til miljøvenligt lys

Sluk lyset

Vi ved det godt - det er et simpelt råd. Men faktisk kan du spare op til 275 kroner om året på din elregning, hvis du husker at slukke lyset, når du forlader et rum. 

Tjek dine pærer

Hvis du alligevel skal ud og købe nye elpærer, bør du gå efter A-mærkede elpærer eller LED-pærer. De holder godt og er de mest miljøvenlige. De fås i flere prisklasser.

Vælg klimavenlig el

Ha' lys tændt med god samvittighed ved at vælge en klimavenlig el-aftale, hvor strømmen kommer fra grønne energikilder som for eksempel vindmøller. 

Vil du have spændende nyt?

Og gode sparetips? Få fordelagtige tilbud, og tips, der kan hjælpe dig med at spare på din energiregning. Samtidig kan du følge med i, hvad der sker i Norlys og deltage i vores konkurrencer om fede præmier.

Vi sender dig ca. et nyhedsbrev i måneden.

Tilmeld nyhedsbrev
Minimer chat ikon Hvad vil du chatte om?

Internet og Tv


Energi

Chat Udvid chat ikon