OBS: Har du spørgsmål om tilmelding til indefrysningsordning, energikrisen, priser og el- og gasregningen? Find hjælp og svar her.

El og gasKundeservice
70 15 16 70
Internet og tvKundeservice
70 33 20 33
Hovednummer
70 11 50 00
Annuller

Lyset danner billeder på nethinden,

og synet er en af vores vigtigste sanser. Mennesker modtager omkring 80-90 % af information via øjnene, men som kroppen bliver ældre, bliver øjnene også. Dette kan påvirke, hvordan verdenen omkring os opfattes og forstås.

Som vi bliver ældre, når mindre lys bagsiden af øjnene, fordi pupillen bliver mindre, og den krystallinske linse i øjet bliver tykkere og dermed absorberer mere lys. En 60-årig modtager omkring 1/3 så meget lys på nethinden som en 20-årig. Dermed bliver belysningsstyrken reduceret, hvorfor vi med alderen har brug for mere lys (Figueiro, M. & Stormly Hansen, J., 2009).

3 tips til miljøvenligt lys

Sluk lyset

Vi ved det godt - det er et simpelt råd. Men faktisk kan du spare op til 275 kroner om året på din elregning, hvis du husker at slukke lyset, når du forlader et rum. 

Tjek dine pærer

Hvis du alligevel skal ud og købe nye elpærer, bør du gå efter A-mærkede elpærer eller LED-pærer. De holder godt og er de mest miljøvenlige. De fås i flere prisklasser.

Vælg klimavenlig el

Ha' lys tændt med god samvittighed ved at vælge en klimavenlig el-aftale, hvor strømmen kommer fra grønne energikilder som for eksempel vindmøller. 

Skru op for det grønne lys

Hvis du ikke allerede har det, bør du overveje at skifte til en klimavenlig el-aftale. Når du køber en klimavenlig el-aftale hos Norlys, er strømmen i din stikkontakt selvfølgelig den samme, som du er vant til - men vi sikrer, at den mængde strøm, du bruger, bliver købt fra grønne energikilder.  

Og så gør du miljøet en tjeneste, for en klimavenlig el-aftale er du med til øge efterspørgslen på vedvarende energikilder.

Bestil klimavenlig el

Vil du have spændende nyt?

Og gode sparetips? Få fordelagtige tilbud, og tips, der kan hjælpe dig med at spare på din energiregning. Samtidig kan du følge med i, hvad der sker i Norlys og deltage i vores konkurrencer om fede præmier.

Vi sender dig ca. et nyhedsbrev i måneden.

Tilmeld nyhedsbrev
Minimer chat ikon Hvad vil du chatte om?

Internet og Tv


Energi

Chat Udvid chat ikon