KombiEl: Fast og variabel pris

Med KombiEl får du en kombination af en fast og variabel elpris.

Skift til Kombi∙El

Vil du kombinere fast og variabel pris?

Med KombiEl har du mulighed for, at udnytte fordelene ved både en fast og variabel elpris. Derfor er KombiEl et godt valg til dig, som ønsker en elaftale, hvor en del af prisen varierer, mens du samtidig er sikret en fast pris, der minimerer store prisudsving.

KombiEl giver dig en elpris, hvor halvdelen af dit forbrug afregnes til en fast pris, og den anden halvdel til en variabel pris. Du kan derfor med fordel forsøge at flytte fx tøjvasken til de billigste timer, mens du samtidig er sikret mod større prishop i den forkerte retning, fordi halvdelen af din elpris er fast et kvartal ad gangen.

Din elpris følger løbende markedsudvikling både på kort og lang sigt. Læs mere om elpriser.

Sådan fungerer KombiEl

KombiEl er en kombination af en variabel og fast elpris. Det betyder, at din elpris varierer time for time. 50% af din elpris er fast et kvartal ad gangen, mens den anden halvdel er variabel.

Billedet til højre viser et eksempel på, hvordan KombiEl prisen varierer time for time, men hvor prisudsvingene er mindre end den variable pris på grund af den faste del af prisen.

Følg prisen time for time her

4 gode grunde til at skifte til KombiEl

KombiEl er det oplagte valg for dig, der har ønsker en variabel elaftale med sikkerhed. Du stadig mulighed for at flytte noget af dit elforbrug til de tidspunkter af døgnet, hvor timeprisen er lav, men du vil opleve mindre udsving i prisen, fordi halvdelen af din elpris er låst fast et kvartal ad gangen.

Dine fordele ved at vælge KombiEl:

  • En elaftale der kombinerer fast og variabel pris
  • Mulighed for at spare penge når elprisen er lav
  • Du vil opleve mindre prisudsving, da halvdelen af prisen er fast
  • Din elpris følger markedsudviklingen på kort og lang sigt

Skift til Kombi∙El

Bemærk: Har du allerede en elaftale hos Norlys,
kan du tidligst skifte din aftale til den 1. i den næste måned.

Bliv klogere på KombiEl

Se den seneste prisudvikling for KombiEl herunder. Ved at følge elprisen time for time kan du se, hvornår på dagen det er billigst for dig at bruge strømmen. Læs mere her.

De viste priser er den rene elpris, som er eksklusiv transport af el og afgifter. Vær opmærksom på, at afgifterne til dit netselskab ofte er højere mellem kl. 17 og 20 i vinterhalvåret (oktober - marts).

Sådan udvikler elpriserne sig


Elpriserne svinger hele tiden. De aktuelle priser afhænger af, hvor meget strøm der bliver produceret, og hvor meget strøm der er brug for i øjeblikket.

Regn, vind og varme

Vejr og vind kan have stor betydning for elprisen. Derfor skal vi faktisk ikke kun ønske os varme, men også vådere og mere blæsende vejr, der gør det muligt at producere billig vind- og vandkraft.

Et stigende energiforbrug

Vi bruger strøm, når vi skal lade elbilen, køle vores hus ned og varme det op igen. Efterspørgslen på energi er altså i den grad stigende – og det er prisen også.

En høj pris på naturgas

Prisen på naturgas er lige nu påvirket af konflikten mellem Rusland og Ukraine. Der er stadig store bekymringer om gasforsyningen fra Rusland, som potentielt kan falde yderligere eller måske endda ophøre. Det spiller en stor rolle for prisen på gas, som også påvirker prisen på el.

Og alle de andre ting…

Udover regnvejr, blæst og de sædvanlige udbuds- og efterspørgselsforhold, er der en række lige så omskiftelige faktorer, som har betydning for elprisen. Klimapolitikker, råvarepriser, CO2-kvoter og begivenheder rundt omkring i hele verden spiller alle en væsentlig rolle for prisniveauet.