Bliv klogere på solceller

Overvejer du at investere i solceller?

Det kan være en god idé, da der endnu er et stort potentiale for at udnytte solens energi i Danmark. Og solceller spiller en vigtig rolle i Danmarks ambition om, at vores elforbrug skal dækkes 100 % af vedvarende energi i 2030. Solenergi er nemlig et godt supplement til vindenergi, da vindmøller producerer mest energi i vinterhalvåret, mens solceller producerer mest energi i sommerhalvåret.

Har du solceller, og vil du sælge din overskudsstrøm til Norlys? Så læs mere overskudsstrøm her.

Hvordan virker et solcelleanlæg?

Kort sagt fungerer solceller på den måde, at de laver solens lys om til strøm. Det er altså ikke solen, men selve lyset, der aktiverer en solcelle. Så selvom det er overskyet, kan solcellerne stadig producere strøm.

Strømmen, der kommer fra solcellerne, er det, der hedder jævnstrøm. Men for at du kan bruge den i stikkontakten, og den kan komme ud i elnettet, skal den laves om til vekselstrøm. Det bliver den gennem en inverter, der placeres inde i dit hus tæt på elmåleren. Herfra flyder strømmen ud i dine stikkontakter, hvor den blandes med strøm fra dit elselskab.

Hvis du ikke kan nå at bruge alt strømmen fra solcellerne, kan du sælge det til Norlys. Har du et batteri, kan du også lagre strømmen til senere brug.

Ny metode for tarifering

Den 1. januar 2024 indførte Energinet en ny metode for tarifering, der bl.a. har betydning for husejere med solceller på taget. Læs mere hos Energinet her.

Hvordan køber jeg et solcelleanlæg?

Hos Norlys kan du ikke købe selve solcelleanlægget, men vi kan købe din overskudsstrøm fra solcellerne. Der findes mange gode udbydere på markedet, og det er vigtigt, at du undersøger det grundigt, inden du underskriver en aftale. Snak fx med nogen du kender, der har solceller, og indhent 1-3 tilbud, så du kan sammenligne priserne. 

Har du allerede et solcelleanlæg? Lad os købe din overskudsstrøm

Kan du ikke nå at bruge alt den strøm, som dine solceller producerer? Som produktionselleverandør kan vi købe alt den strøm fra dine solceller, som du ikke selv får brugt, så du får mest muligt ud af dit solcelleanlæg. I stedet sender vi strømmen ud i elnettet, så andre kan få glæde af den grønne energi. 

Sælg overskudsstrøm