Få styr på udgifterne til elbilen

Er det billigere at have elbil? Se med når videnskabsformidler Lasse Winther tager os igennem regnestykket.

Se også videoen 'Er bilferien død?'.

Podcast – Er det billigere at have elbil?

Kan det overhovedet betale sig at køre på el? Hvad er prisforskellen på at fylde sin tank med benzin eller diesel og lade sin bil op med strøm? Det er bare nogle af de spørgsmål, som Anne Kejser får svar på i dette afsnit, hvor hun har besøg af teknisk bilredaktør på FDM, Søren W. Rasmussen.

Find 'Elbil for begyndere' der, hvor du henter din podcast.

Quiz om udgifter

Test dig selv, og se om du har styr på det med udgifterne til elbilen.

Start quiz

Læs artikler

Ofte stillede spørgsmål

Er en elbil dyrere end en benzinbil?

Hvis du skal ud og investere i en ny bil lige nu, vil en elbil som udgangspunkt være et dyrere valg. Men set over hele bilens levetid kan elbilen være billigste valg. Bl.a. fordi det er billigere at oplade en elbil end at fylde brændstof på en benzin- eller dieselbil.

Er det rigtigt, at servicetjek typisk er billigere på elbiler?

En elbil har færre mekaniske dele end en fossilbil. Det betyder, at den har færre sliddele, og det er en fordel, når du står hos mekanikeren. Det skærer nemlig toppen af den regning, du får med hjem.

Hvor meget kan jeg spare i dagligdagen med en elbil?

Der er mange ting, som spiller ind. FDM har lavet en undersøgelse, der viser, at en benzinbil i gennemsnit koster 3,20 kroner per kørte kilometer i hele bilens levetid. Til sammenligning koster elbilen 3,02 kr. per kilometer. Se undersøgelsen her.