Hvor grøn er elbilen egentlig?

Se med, når videnskabsformidler Lasse Winther forsøger at finde svar på, hvor grøn elbilen egentlig er gennem hele dens livscyklus.

Se også videoen 'Kend de 4 biltyper'.

Podcast – Er elbilen grønnere?

I dette afsnit af 'Elbil for begyndere' får Anne Kejser besøg af videnskabsformidler Lasse Winther til en spændende snak om elbilens klimamæssige fordele og ulemper fra produktion til skrot.

Find 'Elbil for begyndere' der, hvor du henter din podcast.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget CO2 udleder en elbil?

En elbil udleder ikke CO2, når du kører. Men den strøm, du fylder på bilens batteri, betyder noget for klimaregnskabet.

I gennemsnit udleder det 132 gram CO2 at producere én kWh el i Danmark. En elbil kører omkring 5 km på en kWh. Dermed udleder en elbil cirka 26 gram CO2 pr. kilometer. Til sammenligning udleder en gennemsnitlig forbrændingsbil i Europa rundt regnet 200 gram Co2 pr. km.

Er elbiler bedre for klimaet en benzin- og dieselbiler?

Det korte svar er ja. Elbilen er bedre for klimaet end benzin- og dieselbiler.

Men ligesom der er forskel på, hvor meget en lille bybil med benzin forurener i forhold til en stor SUV med benzin, så findes der også store elbiler, der udleder lige så meget CO2 som små dieselbiler, når alt regnes med.

Hvor klimavenlig er den strøm, jeg fylder på bilen?

Strømmen i Europa har et relativt lavt CO2-aftryk på grund af vindmøller, solpaneler og vandkraft. Hvis du oplader din bil hjemme, kan du som udgangspunkt regne med, at når strømmen er billigst, så er den også grønnest.