Antallet af el- og hybridbiler vil stige markant over de kommende år.

Derfor har Norlys etableret et nyt forretningsområde, der skal sikre nytænkende og økonomisk attraktive ladeløsninger for både privat- og erhvervskunder. Målet er at blive førende på det danske marked for ladningsløsninger til el- og hybridbiler.


I fremtiden vil der stå Norlys på rigtig mange af ladestanderne i danskernes indkørsler, og på de danske arbejdspladser. Med en ambition om over 300.000 Norlys-ladestandere i 2030 etablerer Norlys nu et nyt ambitiøst forretningsområde, der ligger naturligt i forlængelse af Norlys’ visioner om at være aktivt deltagende i den grønne omstilling.

Med en stærk værdikæde fra landvindmøller, som producerer den vedvarende energi, og hele vejen ud i forbrugernes stikkontakter er vejen banet for etablering af et forretningsområde for ladeløsninger til el- og hybridbiler hjemme hos kunderne privat såvel som på arbejdspladsen.

- Danmark og danskerne står over for et paradigmeskifte – fra et samfund drevet af fossile energikilder til et samfund, baseret på vedvarende energi. Det er kernen i grøn omstilling. Dertil kommer, at den danske regering har en ambition om minimum 760.000 el- og hybridbiler på vejene inden 2030. Paradigmeskiftet og regeringens udspil betyder, at vi i de kommende år vil se et massivt behov for grønne løsninger - et behov, som Norlys tager medansvar for og ønsker at bidrage betragteligt til, siger Anders Eldrup, der sidder i bestyrelsen for Norlys Energi.


Forventning fra kunderne om vedvarende løsninger

Beslutningen om at etablere forretningsområde for ladeløsninger er desuden tæt forbundet til Norlys’ markedsanalyser og kundeindsigter, der viser en klar kundeforventning til, at Norlys som energiselskab spiller en markant rolle i dette nye marked for opladning af el- og hybridbiler.

- Som energikoncern vil vi spille en stor rolle i at understøtte kundernes og andelshavernes grønne løsninger. Vi har både kompetencerne, viljen og ejerskabet til at bidrage til, at vi i Danmark når i mål med den grønne omstilling – hellere i dag end i morgen, siger Mads Brøgger, direktør for Norlys Energi og fortsætter:

- Det forventes, at forbruget til en elbil omtrent vil svare til en almindelig husstands elforbrug, og derfor ser vi ind i en fordobling af en gennemsnitlig privatkundes nuværende elforbrug.


Et naturligt skridt på Norlys’ grønne rejse

Norlys leverer i dag strøm til 600.000 privatkunder og mere end 50.000 erhvervskunder. Ladestanderløsninger er derfor et naturligt næste skridt for energi- og telekoncernen.

- Det er vores opgave at levere de vedvarende energiløsninger, som kunderne efterspørger. Og ikke alene er vi stolte af at levere strøm til vores kunder, men nu kan vi også sikre økonomisk attraktive ladeløsninger til både vores privat- og erhvervskunder.

Vi er sikre på, at kunderne vil tage godt imod vores ladeløsning, og at vi differentierer os positivt fra de eksisterende løsninger og leverandører, slutter Mads Brøgger.

Bestil din egen ladeløsning

Er du klar til at bestille en ladeboks og installation fra Norlys, så du hver dag kan starte med en fuldt opladet bil? Klik her og se, hvor nemt det er at komme i gang.

Bestil ladeløsning

Lad os sætte strøm til nye vaner

Hvor langt kører en elbil på en opladning? Bør du vælge el eller hybrid? Og hvilken ladeløsning passer bedst til dig? Få svar på alle dine spørgsmål i vores nye univers om ladeløsninger, så du kan sætte strøm til nye vaner.

Bliv klogere