Farvel til mærkningsordning

Vi træder ud af mærkningsordningen for grøn strøm - men din strøm og din pris er helt den samme.

Læs mere her

Vi kæmper for et Danmark på
100 % vedvarende energi

Hos Norlys tror vi på en lysere fremtid. Derfor arbejder vi for et Danmark på 100 % vedvarende energi. Så du - og alle andre danskere – i en ikke så fjern fremtid kan få strøm udelukkende fra vedvarende energikilder i stikkontakten. Hele døgnet rundt.

Selvom der er et stykke vej endnu, så tror vi på, at vi i fællesskab kan hjælpe hinanden med at leve grønnere. Med Norlys app’en giver vi dig sparetips, som gør det lettere for dig at spare på energien, og overblik over hvornår strømmen er billigst.

Som kunde hos Norlys er du også en del af et fællesskab, der investerer i opførelsen af vindmølle -og solcelleparker. Vi har netop været med til at opføre Danmarks største landvindmøllepark. Parkerne producerer i dag strøm nok til at dække det årlige strømforbrug for mere end en halv million danske husstande.

Og så investerer vi naturligvis også i udvikling af nye grønne teknologier, så vi kan blive bedre til at lagre strømmen og bruge den på vindstille dage. Ligesom vi udbygger elnettet og sætter strøm til den grønne omstilling med opsætning af ladestandere over hele landet – til gavn for dig, der kører elbil i dag eller drømmer om at gøre det i fremtiden.

Vi træder ud af
mærkningsordningen
for grøn strøm

Fra 1. juli har vi besluttet at træde ud af Forbrugerombudsmandens mærkningsordning for grøn strøm. Det gør vi, fordi ordningen ikke fungerer.

Mærkningsordningen blev i sin tid skabt for at øge efterspørgslen på vedvarende energi og dermed støtte produktionen af den. I dag er efterspørgslen høj, blandt andet på grund af energikrisen. Derfor er mærkningsordningen ikke længere nødvendig for opførslen af solceller og vindmøller. Det betyder, at vi nu kigger andre steder hen, hvor vi bedre kan bidrage til den grønne omstilling.

”Intentionerne bag mærkningsordningen var fine, men den bidrager ikke længere til mere grøn strøm i stikkontakten for forbrugerne, og derfor er der brug for en helt ny model. Dertil oplever vi af og til, at mærkningsordningen skaber tvivl blandt forbrugerne, så de tror, at det er fint at bruge løs af energien, så længe strømmen jo er "grøn" Men hvis vi skal i mål med den grønne omstilling, skal vi alle sammen spare på energien. Grøn Strøm-mærkningsordningen risikerer derfor at gøre mere skade end gavn. Også derfor er det tid til et opgør med ordningen.”

- Mads Brøgger, direktør for Norlys’ energidivision.

Er du erhvervskunde?

Beslutningen berører ikke vores erhvervskunder, hvor det stadig er muligt at købe vores tillægsprodukt ’KlimaEl’ til en eksisterende Norlys-elaftale. På erhvervsmarkedet har certifikater nemlig stadig en berettigelse, da mange virksomheder er bundet op på forpligtelser i deres klimaregnskab for at leve op til deres kunders og samarbejdspartneres krav.

Investeringer i fremtiden

 

Vi er en del af ejerkredsen i flere fremsynede virksomheder; bl.a. Eurowind Energy og GreenLab,
der har udvikling af fremtidens energiteknologier til fælles.


Eurowind Energy

Det er i produktionen af vedvarende energi, at den grønne omstilling starter. Norlys ejer 50 % af Eurowind Energy, som ejer nogle af Danmarks største vindmølleparker. Samtidig ekspanderer vi internationalt, så vi gør en forskel ud over Danmarks grænser.

Danmarks største landvindmølleparker
Eurowind indviede i 2022 Danmarks største vindmøllepark på land, og producerer nu ren energi til en halv million danske husstande. I de kommende år er ambitionen endnu større.

Læs mere om Eurowind EnergyGreenLab

GreenLab er verdens første ægte grønne industripark, hvor der arbejdes med udvikling af løsninger til energilagring og ressourceeffektivitet. Ambitionen, er at GreenLab skal inspirere andre i hele verden til at bygge industriparker efter samme skabelon.

I GreenLab arbejdes der på at omdanne måden, hvorpå grøn energi produceres, omdannes, lagres, anvendes og genanvendes. Og mens forskning er en central del af GreenLab, skal innovationscenteret også uddanne folk til de kompetencer, der er hårdt brug for de kommende år for at komme i mål med den grønne omstilling.

Det er en del af Norlys’ ejerstrategi, at vi vil tage ansvar for den grønne omstilling og investere massivt i nye energiformer, og det er lige præcist det, vi gør i GreenLab, hvor de ved at bygge fremtidens energisystem, og det kommer os alle til gavn på den lange bane.

Læs mere om GreenLab

Norlys investerer milliarder i grøn omstilling

Norlys øger hele tiden vores investeringer i grøn omstilling, f.eks. opstilling af solceller og vindmøller og lagring af strømmen. Blandt andet ejer vi 50 % af Eurowind Energy, der udvikler, ejer og driver vindmølle- og solcelleparker, og har for nylig investeret 250 mio. kr. i GreenLab, der udvikler nye metoder til at lagre vedvarende energi.

Vi udbygger vores elnet, så vi kan transportere strømmen ud til de mange danskere, der får en varmepumpe eller elbil. I Norlys investerer vi ladestandere, så alle kan lade deres elbil – uanset hvor i Danmark de er.

Følg elpriserne og få gode tips til at spare på strømmen

Hos Norlys designer vi lige nu appen, der bliver din nye bedste energi-ven. Og vi er klar med version 1.0, der har fået navnet Norlys Energi. 

Læs mere om appen