Refusion af elafgift

Med en opladningsaftale fra Norlys får du fuld refusion af elagiften på den strøm, som du bruger, når du oplader din bil. Vi klarer det hele, og beløbet fratrækkes direkte på din månedsregning.

Hvad er elafgift?

Alle danske elkunder - uanset hvilken elleverandør de har - skal betale elafgift på den strøm der forbruges.

Elafgifterne er et resultat af både nationale og internationale politiske aftaler og love. Formålet med elafgiften er at skabe et incitament til, at vi alle skruer ned for forbruget af el, og dermed skruer ned for CO2-udslippet, der er forbundet med produktion af el.

Få elafgiften refunderet, når du lader din bil op

For at fremme miljøvenlige eldrevne biler, er det politisk bestemt, at ladeoperatører (eksempelvis Norlys) kan søge om at få elafgiften refunderet på vegne af privatkunder.

Når du skal betale for din strøm, så vil elafgiften være en del af din elregning. Har du et abonnement eller serviceaftale med en ladeoperatør, som indeholder mulighed for at få elafgiften refunderet, så vil du efterfølgende få elafgiften refunderet for den delmængde strøm, som er brugt til opladning af din bil.

Nogle ladeoperatører vælger at udbetale et mindre beløb end den aktuelle sats, men som opladningskunde hos Norlys får du altid den fulde sats refunderet. Den bliver endda fratrukket direkte på din månedsregning, så du ikke skal lægge ud for omkostningen.

Den offentlige sats for elafgift reguleres løbende og er indtil videre aftalt til at gælde til 2030. Den aktuelle sats kan ses her.

Bemærk, for at være berettiget til afgiftsrefusion må du dog ikke have solceller eller en vindmølle, og din bolig må ikke være registeret som elopvarmet.

Har du solceller eller elopvarmet bolig? Så kan du ikke få yderligere refusion.

Hvis du har solceller, en vindmølle eller elopvarmet bolig og et forbrug på over 4.000 kWh pr. år, kan du få reduceret elafgift.

Det betyder dog også, at du ikke er berettiget til at få yderligere afgiftsrefusion for den strøm, som du bruger til at oplade din elbil. Det kræver nemlig, at der er betalt fuld elafgift for al den strøm, der søges refusion for. Og det er ikke tilfældet hvis du fx har solceller eller elvarme.

Ofte stillede spørgsmål

Kan alle få refusion af elafgift?

Nej, hvis du har solceller, en vindmølle eller har en bolig, der er elopvarmet og dermed allerede får refusion for efafgiften, så kan du ikke få yderligere refusion af elafgiften på den strøm, der bruges til opladning.

Hvordan ved I hvor meget jeg skal have refusion for?

I din ladeboks fra Norlys sidder en godkendt kWh måler, som registrerer alt den strøm, der bruges til opladning af din bil.

Disse data sendes automatisk til os, og såfremt du kan få elafgiften refunderet, så søger vi refusion hos SKAT på vegne af dig.

Skal jeg lægge ud for betaling af elafgiften?

Nej. Som opladningskunde hos Norlys bliver elafgiften refunderet direkte på din månedsregning.

Hvor kan se jeg hvad jeg får refunderet?

Du kan se refusionsbeløbet på din månedsregning. Alle dine regninger kan du finde på Mit Norlys.

Hvad er den nuværende refusionssats for elafgiften?

Du kan altid se den aktuelle refusionssats her.

Vi refunderer altid den fulde sats fra SKAT, som er lig med elafgiften minus det der kaldes minimumsafgift. Læs evt. mere her på SKATS hjemmeside.

Kan jeg benytte min egen ladeboks og stadig få refusion via Norlys?

Nej det kan man ikke. 

Leder du efter spørgsmål/svar om din regning?

Klik her