Reduceret elafgift

Privatkunder, der bruger el, jordvarme eller varmepumpe som primær varmekilde til deres helårsbolig, sommerhus eller ferielejlighed, kan få skåret toppen af deres elregning på det forbrug, der overstiger 4.000 kWh pr. år.

Det kræver, at boligen er korrekt registreret i BBR (Bygnings- og Boligregistret), og at du søger om reduktionen. Vi guider dig igennem processen skridt for skridt.

Se først, om du allerede får reduceret elafgift

Det kan være, at du allerede får en reduktion af din elafgift uden at vide det. På side to af din elregning skal du kigge efter linjen, hvor der står "Reduceret elafgift".

På billedet herunder kan du se, hvordan det ser ud, hvis du allerede får en reduceret elafgift (beløbene er blot eksempler og tallene er for juli-oktober 2022).

Får du ikke allerede en reduktion i elafgiften, kan du søge om det her på siden.

 

Reduceret elafgift regning

Sådan gør du

Følg denne vejledning for at søge om reduceret elafgift. 

  1. BBR.dk kan du øverst indtaste din adresse og under overskriften "Varme og energi" se "Bygningens varmeinstallation".
  2. Under den næste overskrift "Anvendelse" finder du "Enhed + din adresse" og herunder finder du øverst en lille grå knap "Dokumentation for elektricitet”.
  3. Når du klikker på knappen, kan du gemme dokumentet ned på din computer. Du skal nu vedhæfte dokumentet i en mail, som du sender til os på [email protected]


Bemærk: Vi gør opmærksom på, at vi anvender datoen for registrering af opvarmningsmiddel, når vi pålægger elvarmen. Vi anvender IKKE datoen for ibrugtagningen. 

Du kan få reduceret elafgift med virkning fra den dato, hvor elvarme er registreret under adressens BBR-oplysninger som primær opvarmningskilde, og når dit årsforbrug overstiger 4000 kWh - dog maksimalt tre år tilbage i tid. Så snart elvarmereduktionen er registreret i vores system, vil du kunne se dette på din elregning. 


Solcellekunde
Er du solcellekunde i nettoafregningsgruppe 6 anbefaler vi, at du ansøger på datoen for dit årsopgørelsestidspunkt for solcellerne, da det ellers vil udløse en ekstraordinær opgørelse. Har du spørgsmål til dette, bedes du kontakte os på 7015 1670