El og gasKundeservice
70 15 16 70
Internet og tvKundeservice
70 33 20 33
Hovednummer
70 11 50 00
Annuller

Få reduceret din elafgift

Bliver din bolig primært opvarmet med el, jordvarme eller varmepumpe? Så kan du få en reduktion i din elafgift og skære toppen af din elregning – læs mere her på siden.


BEMÆRK:

På grund af ekstraordinær travlhed er den nuværende behandlingstid for ansøgninger om reduceret elafgift 2-3 måneder. Dette skyldes, at mange af vores energikunder kontakter os med spørgsmål til priser, forbrug og markedsudvikling.

Ansøgningerne bliver vurderet ud fra den dato, elvarme er registeret som primær opvarmningskilde i BBR-meddelelsen og hvor forbruget overstiger 4000 kwh på årsbasis.

 

Tak for jeres tålmodighed.

Privatkunder, der bruger el, jordvarme eller varmepumpe som primær varmekilde til deres helårsbolig, sommerhus eller ferielejlighed, kan få skåret toppen af deres elregning på det forbrug, der overstiger 4.000 kWh pr. år.

Det kræver, at boligen er korrekt registreret i BBR (Bygnings- og Boligregistret), og at du søger om reduktionen. Vi guider dig igennem processen skridt for skridt.

Vær opmærksom på, at du skal søge om reduceret elafgift hos dit elhandelsselskab. Det er nemlig dem, der sender dig din regning, som sørger for at registrere din ansøgning om reduceret elafgift.

For sommerhuse og ferieboliger kan der maksimalt gives reduceret elafgift med tilbagevirkende kraft til 1.2.2019.

Hvor meget kan jeg spare?

I 2022 bliver din elafgift beregnet efter følgende satser, hvis du er berettiget til nedsættelse:

 • Elafgift ved forbrug op til 4.000 kWh/år:
  112,88 øre/kWh inkl. moms (90,30 øre/kWh ekskl. moms)

 • Elafgift ved forbrug over 4.000 kWh/år:
  1,00 øre/kWh inkl. moms (0,80 øre/kWh ekskl. Moms)

Det giver dig en besparelse på 111,88 øre/kWh inkl. moms (89,50 øre/kWh ekskl. moms)

Bemærk, at det er eksklusiv moms-priserne, som fremgår på din elregning, da momsen tillægges efterfølgende.

Eksempel: I en elopvarmet bolig, der gennemsnitligt bruger 15.000 kWh til opvarmning, giver det en årlig besparelse på over 12.000 kroner inklusiv moms.

Prisen for elafgiften i 2021 var 0,90 kr. pr. kWh, og den reducerede elafgift var 0,008 kr. pr. kWh. Begge priser er ekskl. moms. Den samlede besparelse var altså 0,892 kr. pr. kWh ekskl. moms på det forbrug, der overstiger 4.000 kWh årligt.

Se først, om du allerede får reduceret elafgift

Det kan være, at du allerede får en reduktion af din elafgift uden at vide det. På side to af din elregning skal du kigge efter linjen, hvor der står "Reduceret elafgift".

På billedet herunder kan du se, hvordan det ser ud, hvis du allerede får en reduceret elafgift (beløbene er blot eksempler og tallene er for 2021).

Får du ikke allerede en reduktion i elafgiften, kan du søge om det her på siden.

 

Tjek din bolig i BBR

Først skal du sikre dig, at din bolig er korrekt registreret i BBR. For at have ret til en reduceret elafgift, skal der enten stå el, jordvarme eller varmepumpe under bygningens primære varmeinstallation.

Er oplysningerne på din bolig forkerte eller ufuldendte, så er det også i BBR, du skal ændre dem.

Se om du er korrekt registreret i BBR

Søg om reduceret elafgift hos Norlys

Du kan søge om at få reduceret din elafgift hos Norlys,
hvis du opfylder følgende krav:

 1. Tjek om du allerede får reduceret elafgift på side to af din elregning.

 2. Den primære varmekilde i din bolig er el, jordvarme eller varmepumpe.

 3. Din bolig er registreret i Bygnings- og Boligregistreret (BBR) med el som hovedvarmekilde. Du kan tjekke din bolig i BBR her.

 

Hvis din bolig opfylder de ovenstående krav, kan du søge om reduceret elafgift. Vi guider dig her:

 1. Hent vores ansøgningsskema her og udfyld det.

 2. Kommunen skal bekræfte, at din bolig opfylder kravene og oplyse dato for ændring af opvarmningskilde til elektricitet.

 3. Når skemaet er godkendt af kommunen, skal du sende det til os på elvarme@norlys.dk.

Elvarmereduktionen træder i kraft hurtigst muligt, når det er registreret i vores system. Du vil få reduceret elafgift med virkning fra den dato, som kommunen har oplyst - for helårsboliger maksimalt 3 år tilbage i tid, mens sommerhuse gælder fra d. 1. februar 2019 i henhold til finansloven for 2019.

 

OBS: Er du solcellekunde i nettoafregningsgruppe 6
bedes du kontakte os på 7015 1670.

 

Vi svarer på din besked inden for tre dage. Du kan læse, hvordan vi behandler data i vores persondatapolitik.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan ansøger jeg om reduceret elafgift?

Du kan ansøge om reduceret elafgift hos Norlys ved at udfylde dette skema. Inden du går i gang med at udfylde skemaet, kan du tjekke, om du opfylder kravene til at få reduceret elafgift her.

Hvor langt tilbage i tid kan jeg ansøge om reduceret elafgift?

Du vil få reduceret elafgift med virkning fra den dato, som kommunen har oplyst - for helårsboliger maksimalt 3 år tilbage i tid, mens sommerhuse gælder fra d. 1. februar 2019 i henhold til finansloven for 2019.