Få reduceret din elafgift

Bliver din bolig primært opvarmet med el, jordvarme eller varmepumpe? Så kan du få en reduktion i din elafgift og skære toppen af din elregning – se her hvordan.

Privatkunder, der bruger el, jordvarme eller varmepumpe som primær varmekilde til deres helårsbolig, sommerhus eller ferielejlighed, kan få skåret toppen af deres elregning på det forbrug, der overstiger 4000 kWh pr. år.

Sommerhuse og ferieboliger har som noget nyt pr. 1. februar 2019 fået samme muligheder, som før kun var for helårsboliger. For sommerhuse og ferieboliger kan der maksimalt gives reduceret elafgift med tilbagevirkende kraft til 1.2.2019.

Det kræver, at boligen er korrekt registreret i BBR (Bygnings- og Boligregistret), og at du søger om reduktionen. Vi guider dig igennem processen skridt for skridt.

Vær opmærksom på, at du skal søge om reduceret elafgift hos dit elhandelsselskab. Det er nemlig dem, der sender dig din regning, som sørger for at registrere din ansøgning om reduceret elafgift.

Hvor meget kan jeg spare?

I 2020 bliver din elafgift beregnet efter følgende satser, hvis du er berettiget til nedsættelse:

  • Elafgift ved forbrug op til 4.000 kWh/år:
    111,5 øre/kWh inklusiv moms (89,20 øre/kWh eksklusiv moms)

  • Elafgift ved forbrug over 4.000 kWh/år:
    26,25 øre/kWh inklusiv moms (21,00 øre/kWh ekslusiv Moms)

Det giver dig en besparelse på 85,25 øre/kWh inklusiv moms (68,20 øre/kWh eksklusiv moms)

Bemærk, at det er eksklusiv moms-priserne, som fremgår på din elregning, da momsen tillægges efterfølgende.

Eksempel: I en elopvarmet bolig, der gennemsnitligt bruger 15.000 kWh til opvarmning, giver det en årlig besparelse på over 10.000 kroner inklusiv moms.

Se først, om du allerede får reduceret elafgift

Det kan være, at du allerede får en reduktion af din elafgift uden at vide det. På side to af din elregning skal du kigge efter linjen, hvor der står "Reduceret elafgift".

På billedet herunder kan du se, hvordan det ser ud, hvis du allerede får en reduceret elafgift (beløbene er blot eksempler).

Får du ikke allerede en reduktion i elafgiften, kan du søge om det her på siden.

Tjek din bolig i BBR

Først skal du sikre dig, at din bolig er korrekt registreret i BBR. For at have ret til en reduceret elafgift, skal der enten stå el, jordvarme eller varmepumpe under bygningens primære varmeinstallation.

Er oplysningerne på din bolig forkerte eller ufuldendte, så er det også i BBR, du skal ændre dem.

Se om du er korrekt registreret i BBR

Søg om reduceret elafgift hos Norlys

Når din bolig er korrekt registreret i BBR med el, jordvarme eller varmepumpe som opvarmningskilde, skal du søge om en reduktion i elafgiften hos Norlys. Det kan du gøre ved at udfylde nedenstående formular – også med tilbagevirkende kraft.

Ønsker du at ansøge med tilbagevirkende kraft, skal du være opmærksom på at udfylde 'Ikrafttrædelsesdato'-feltet i formularen nedenfor.

Elvarmereduktionen træder i kraft hurtigst muligt. Skal du have elvarme reduktion med tilbagevirkende kraft skal vi have dokumentation fra din kommune eller en udskrift fra BBR. Det kan du uploade her

Vi svarer på din besked inden for tre dage. Du kan læse, hvordan vi behandler data i vores persondatapolitik.