Indsigt

Sådan kommer din virksomhed i gang med vedvarende energi

I Danmark står erhvervslivet for den største del af energiforbruget. Derfor er danske virksomheder en af nøglerne til at minimere den samlede CO2-udledning. Og virksomhederne er i gang. Det seneste årti er erhvervslivets forbrug af vedvarende energi nemlig steget markant.

Læs mere

Hvad sker der med PSO-afgiften?

Et bredt politisk flertal har vedtaget at elregningen skal være mindre.

Det sker ved, at PSO – støtte til grøn energi – bliver fjernet fra elregningen og i stedet finansieres over statens almindelige budget.

Læs mere

Tesla kører grønt på Norlys-vindmøllestrøm

Vi er stolte af at have indgået en aftale med Tesla, der betyder, at Tesla-ejere i Danmark nu kan tanke miljørigtig strøm produceret af Norlys egen vindmølle i Lyngdrup lige nord for Aalborg. Tesla har indtil videre opstillet Supercharger-stationer otte steder i landet, hvor Model S kan oplades med gratis vindmøllestrøm

Læs mere

8 tips til at spare
på energien

Energipriserne afhænger af en lang række faktorer, som hverken din virksomhed eller dit forsyningsselskab har nogen indflydelse på. Men de fleste virksomheder kan typisk spare mange penge på energiregningen ved at tænke sig om.

Læs mere

Prisen på el: Ved du, hvad der står på din el-regning?

Prisen på el bestemmes i bund og grund af udbud og efterspørgsel. I perioder med meget vind, produceres der - især i Jylland - meget strøm, og prisen er derfor lav. 

Læs mere

Teknologien driver den grønne omstilling

Apple og Facebook åbner store datacentre i Danmark. Teknologi­giganterne stiller ikke kun høje krav til fiberinfrastrukturen - de vil også have strøm fra vedvarende energikilder.

Læs mere

5 myter
om vindmøller

I Danmark er vi blevet verdenskendt for vores over 6.200 vindmøller, der spiller en vigtig rolle for den grønne omstilling. Der findes mange holdninger til vindmøller. Vi har derfor undersøgt 5 af de mest udbredte myter om vindmøller. Find ud af, hvad der er fup og fakta.

Læs mere

Hvad betyder vejret for din virksomheds elpris?

Vejrets betydning for elprisen fylder sandsynligvis mere, end du lige tror. Find ud af hvilke vejrforhold, der påvirker elprisen, hvordan elprisen steg 65 % på blot et år - og hvad der skal til før prisen falder igen. Vi starter indblikket med et "lynkursus" i elmarkedet, og hvordan elprisen fastsættes.

Læs mere