Refusion af elafgift for ladestrømmen hos virksomheder

Med en opladningsaftale fra Norlys får du fuld refusion af elafgiften på den strøm, som bruges, når der oplades på virksomhedens ladestandere. Vi klarer det hele, og beløbet fratrækkes direkte på din månedsregning. Der er dog enkelte undtagelser, som du kan læse mere om nederst på siden.

Hvad er elafgift?

Alle danske elkunder - uanset hvilken elleverandør de har - skal betale elafgift på den strøm, der bruges, uanset om det er privat eller erhverv.

Elafgifterne er et resultat af både nationale og internationale politiske aftaler og love. Formålet med elafgiften er at skabe et incitament til, at vi alle skruer ned for forbruget af el, og dermed skruer ned for CO2-udslippet, der er forbundet med produktion af el.

 

Så meget får du refunderet

I din(e) ladestander(e) fra Norlys sidder en godkendt kWh-måler, som registrerer al den strøm, der bruges til opladning. Disse data sendes automatisk til os, og hvis du kan få elafgiften refunderet, søger vi refusion hos SKAT på vegne af dig som virksomhed.

Som opladningskunde hos Norlys får du altid den fulde sats refunderet. Hvis du ikke er elkunde hos Norlys, får du dog ikke udbetalt moms for din afgiftsrefusion.

Du kan altid se den aktuelle refusionssats både med og uden moms i vores prisoverblik under "Andre ydelser". Den offentlige sats for elafgift reguleres løbende år og er indtil videre aftalt til at gælde til 2030.

Du skal ikke lægge ud for betaling af elafgiften. Den bliver refunderet direkte på din månedlige regning. På din regning kan du altså se det præcise refusionsbeløb. Alle regninger finder du på Mit Norlys.

Har du solceller eller elvarme?

Der udbetales ikke refusion på målepunker, der er tilkoblet elvarme, solceller andet afgiftsfritaget strøm.

Når du har afgiftsfritaget strøm, har du mulighed for at få reduceret elafgift på det forbrug, der overstiger 4000 kWh pr. år. Det er derfor ikke muligt at få refusion for elafgiften på opladningsstrøm, da der er en teoretisk mulighed for, at elafgiften ikke er betalt for den strøm, der søges refusion for.