El og gasKundeservice
70 15 16 70
Internet og tvKundeservice
70 33 20 33
Hovednummer
70 11 50 00
Annuller

Refusion af elafgift for ladestrømmen hos virksomheder

Med en opladningsaftale fra Norlys får du fuld refusion af elafgiften på den strøm, som bruges, når der oplades på virksomhedens ladestandere. Vi klarer det hele, og beløbet fratrækkes direkte på din månedsregning. Der er dog enkelte undtagelser, som du kan læse mere om nederst på siden.

Hvad er elafgift?

Alle danske elkunder - uanset hvilken elleverandør de har - skal betale elafgift på den strøm, der bruges, uanset om det er privat eller erhverv.

Elafgifterne er et resultat af både nationale og internationale politiske aftaler og love. Formålet med elafgiften er at skabe et incitament til, at vi alle skruer ned for forbruget af el, og dermed skruer ned for CO2-udslippet, der er forbundet med produktion af el.

 

Fuld refusion af elafgiften for ladestrømmen

For at fremme miljøvenlige eldrevne biler er det politisk bestemt, at ladeoperatører (eksempelvis Norlys) kan søge om at få elafgiften refunderet på vegne af erhvervskunder.

Når du skal betale for strømforbruget i virksomheden, vil elafgiften være en del af elregningen. Har du et abonnement eller serviceaftale med en ladeoperatør, som indeholder mulighed for at få elafgiften refunderet, vil du efterfølgende få elafgiften refunderet for den delmængde strøm, som er brugt til opladning af elbiler på virksomhedens ladestander(e).

Den offentlige sats for elafgift reguleres løbende år og er indtil videre aftalt til at gælde til 2030.

Så meget får du refunderet

I din(e) ladestander(e) fra Norlys sidder en godkendt kWh-måler, som registrerer al den strøm, der bruges til opladning. Disse data sendes automatisk til os, og hvis du kan få elafgiften refunderet, søger vi refusion hos Skat på vegne af dig som virksomhed.

Fra 1. januar til 30. juni 2023 er elafgiften lempet midlertidigt til EU’s minimumssats. Det vil sige, at du betaler 0,8 øre/kWh ekskl. moms i elafgift, mens den aktuelle tilbagebetalingssats gældende for første halvår af 2023 er 0,4 øre/kWh.

Efter 30. juni 2023 stiger elafgiften til 69,7 øre/kWh ekskl. moms. Den aktuelle tilbagebetalingssats vil herefter være 69,3 øre/kWh ekskl. moms. Nogle ladeoperatører vælger at udbetale et mindre beløb end den aktuelle sats, men som opladningskunde hos Norlys får du altid den fulde sats refunderet.

Du kan se det præcise refusionsbeløb på din månedsregning. Alle regninger finder du på Mit Norlys.

Du skal ikke lægge ud for betaling af elafgiften. Den bliver refunderet direkte på månedsregningen.

Læs evt. mere om reglerne på Skats hjemmeside.

Har du solceller eller elopvarmet virksomhed? Så kan du ikke få yderligere refusion.

For at være berettiget til afgiftsrefusion på opladningsstrøm må du ikke have solceller, og din virksomhed må ikke være registreret som elopvarmet. Sådan lyder reglerne for afgiftsrefusion.

Erhvervskunder, der har solceller, vindmølle eller har en bolig, der er registreret som elopvarmet, kan nemlig få reduktion af elafgiften for det forbrug, der overstiger 4.000 kWh pr. år.

Når du har solceller eller elopvarmet virksomhed, er det derfor ikke muligt at få refusion for elafgiften på opladningsstrøm, da der er en teoretisk mulighed for, at elafgiften ikke er betalt for den strøm, der søges refusion for.

Så op til de 4.000 kWh/år vil du altså betale almindelig elafgift, og efter de 4.000 kWh/år vil du ligeledes få reduktion af elafgiften på ladestrøm.

Minimer chat ikon Hvad vil du chatte om?

Internet, tv og streaming


El, opladning og naturgas

Chat Udvid chat ikon