El og gasKundeservice
70 15 16 70
Internet og tvKundeservice
70 33 20 33
Hovednummer
70 11 50 00
Annuller

Hvordan får jeg en ladestander til elbil eller plugin-hybrid hjemme?

Hvis du vil have en ladestander (eller ladeboks) til elbil hjemme, så du fx kan lade din bil op om natten, har du to muligheder:

  • Køb eller lej en ladeboks med abonnement eller serviceaftale. Her har du mulighed for at få refusion for en del af strømafgiften – også kaldt afgiftsrefusion

  • Køb en ladeboks uden abonnement eller serviceaftale. Med den løsning er der ikke mulighed for afgiftsrefusion, og du betaler almindelig strømpris.

Der findes flere forskellige udbydere (og ladeoperatører), hvor du kan købe eller leje en ladestander/ladeboks til elbil. Fordelen ved denne løsning, udover at du får afgiftsrefusion, er blandt andet, at udbyderen typisk sørger for at sætte din ladeboks op – og nogle steder kan du købe ladeboksen på afbetaling, så du ikke skal hive et stort beløb op af lommen med det samme.


Hvorfor skal jeg bruge en ladeboks?

Hvis du gerne vil oplade din elbil eller plugin-hybrid hjemme, er en ladeboks den mest sikre løsning. Derfor er det ikke en god idé at bruge en såkaldt ”mormorlader” til opladning af elbil. En mormorlader dækker over det ladekabel, der (for det meste) følger med bilen, og som du kan tilslutte en helt almindelig stikkontakt. Selve laderen er sikker nok, men dine elinstallationer derhjemme er sandsynligvis ikke gearet til at kunne klare opladning af elbil.

Derfor er mormorladeren kun til nødsituationer og bør kun bruges til korte opladninger. I værste tilfælde kan der nemlig opstå brand i elinstallationen.


Lad bilen billigere op med refusion af elafgift på elbil

Endnu en fordel ved en ladeboks er, at du – hvis du køber eller lejer en ladeboks med abonnement eller serviceaftale – kan få refusion af elafgift på elbil. Indtil 2030 får ladeoperatørerne nemlig refunderet op til 95,38 øre per kWh, og den godtgjorte elafgift ryger direkte tilbage til elbilejerne. 

Lader du bilen op med mormorlader, eller køber du en ladeboks uden abonnement eller serviceaftale, er der ikke mulighed for refusion af elafgift – og du betaler dermed almindelig strømpris.

Er du også elektrisk omkring elbiler?

Vi er ellevilde med elbiler. Og vi har et produkt på vej, der sandsynligvis er lige noget for dig, hvis du har en elbil - eller overvejer at få en.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og vær en af de første, der får besked, når vi endelig kan løfte sløret for vores nye produkt.