El og gasKundeservice
70 15 16 70
Internet og tvKundeservice
70 33 20 33
Hovednummer
70 11 50 00
Annuller

Hvad koster det at lade en elbil eller plugin-hybrid op?

Med traditionelle benzin- og dieselbiler er det ret nemt at regne ud, hvad det koster at tanke op. Tag dagsprisen på benzin eller diesel og gang den med antal liter, så har du en pris, der for langt de fleste biler vil ligge et sted mellem 300-500 kroner for en fuld optankning.

Men med en elbil er det straks lidt mere kompleks at regne ud, hvad en optankning koster. Det afhænger nemlig af flere faktorer. Blandt andet:

  • Har du en lader derhjemme, eller benytter du de offentligt tilgængelige ladere?

  • Har du købt, eller leaser du din lader?

  • Betaler du pr. kWh, du tanker, eller har du købt et fastprisabonnement?

Derfor kigger mange, for eksempel FDM, også på den samlede økonomi i stedet for blot på udgiften til den enkelte optankning. Men vi ved det godt. Det er rart at have et beløb at sammenligne med, hvis du i dag kører i benzin- eller dieselbil.

En typisk elbil med et batteri på 75 kWh koster cirka 75 kroner (inkl. afgiftsrefusion) at lade op på en ladestander derhjemme, hvis batteriet er helt fladt. Du skal dog undgå at køre det helt tomt, eller fylde det op til 100% hele tiden, da det slider på batteriet. Forsøg at holde dig mellem 10% til 80% ved daglig opladning, og lad kun batteriet helt op før du skal på langtur.

En plugin-hybrid med et batteri på 14,4 kWh koster omkring 15 kroner (inkl. afgiftsrefusion) at lade op på en ladestander derhjemme, hvis batteriet er helt fladt. Med en plugin-hybrid sker der ikke noget ved at køre batteriet helt tomt.

Hvis du får brug for at lade din elbil eller plugin-hybrid op ude i byen, findes der forskellige løsninger. Alt efter hvem du vælger (og om det er normallader eller lynlader), koster det mellem 3,5-5 kr. pr. kWh.


Opladning af en elbil koster typisk mellem 600 til 1.200 kr. pr. måned

Selvom udgifterne til opladning af en elbil afhænger af mange forskellige faktorer, så når FDM alligevel frem til et skøn. Ikke for prisen pr. opladning, men en samlet pris for de månedlige omkostninger. Et skøn, der både tager højde for etablerings-, leasing- og abonnementsomkostninger samt en gennemsnitlig pris pr. kWh.

De lander i et spænd, der ligger mellem 600 til 1.200 kr. i månedlige udgifter for opladninger til en elbil, der kører 20.000 km om året.

Den endelige pris, du kommer til at betale for at oplade din elbil, afhænger dog i høj grad af hvilken ladeløsning, du har valgt, hvor meget du lader bilen op derhjemme, og hvor økonomisk du kører.

Bestil din egen ladeløsning

Er du klar til at bestille en ladeboks og installation fra Norlys, så du hver dag kan starte med en fuldt opladet bil? Klik her og se, hvor nemt det er at komme i gang.

Bestil ladeløsning

Bliv klogere på din ladeløsning