El og gasKundeservice
70 15 16 70
Internet og tvKundeservice
70 33 20 33
Hovednummer
70 11 50 00
Annuller

Gaspriser

Ved du, hvad du betaler for din naturgas i dag? Og kender du priserne på gasmarkedet hos de forskellige leverandører? Der kan være penge at spare, hvis du gør dit hjemmearbejde grundigt.

Bliv klogere på gaspriser og det danske gasmarked – og tjek om du kan få en bedre gasaftale.

Få et gratis PRIS:TJEK

Er du til faste eller variable priser?

Når det kommer til din gasaftale, kan du vælge mellem to typer af gaspriser – en fast pris eller en variabel pris. Men hvilken én er det rette valg for mig, tænker du måske? Det afhænger af, hvilken type abonnement du befinder dig bedst i.

Med en fast gaspris betaler du det samme beløb i den aftalte periode, uanset om gaspriserne på markedet stiger eller dykker i perioden. Det er den perfekte løsning for dig, som ønsker sikkerhed i budgettet.

En aftale med en variabel gaspris følger derimod gasprisernes stigninger og fald på markedet. De variable naturgaspriser bliver fastsat ved månedens udgang ud fra månedens gennemsnitlige pris på den nordiske gasbørs.

Fordele ved

Faste gaspriser

 • Du får tryghed i hele perioden

 • Du er ikke sårbar overfor prisstigninger på gasmarkedet

 • Du kan slå til, når prisen er lav – og gøre en god handel

Bestil naturgas til fast pris

Variable gaspriser

 • Spar penge, når gasprisen er lav

 • Du har ingen binding, så du kan altid skifte til en fast pris

 • Over tid vil den variable gaspris ofte være billigst

Bestil naturgas til variabel pris

Ved du, hvad du betaler for?

For at kunne gennemskue priserne på naturgas, er det vigtigt at vide, hvordan de er sammensat.

De danske gaspriser er et resultat af tre forskellige priser, der tilsammen giver den samlede gaspris. Udover den gaspris, du skal betale til naturgasleverandøren, skal du også betale til staten og distributionsselskabet i dit område.

Det kan du som forbruger ikke komme uden om. Men der hvor du kan spare penge, er på gassen og de abonnementsvilkår, du indgår med din naturgasleverandør.

Hvad skal jeg betale ud over selve gasprisen?

Alle vores gasaftaler har en pris pr. m3 naturgas. Vi viser vores priser inklusiv moms, men eksklusiv de obligatoriske afgifter til staten og betalingen til distributionsselskabet i dit område.

Vælger du Norlys som din naturgasleverandør, betaler du et årligt abonnement på 348 kroner om året.

Du har også mulighed for at tilføje BioGas til din gasaftale, hvor du betaler en krone ekstra pr. m3 gas. Til gengæld gør du klimaet en tjeneste.

Vidste du...

...at gaspriserne som regel er lavere om sommeren end om vinteren? Det er værd at huske på, hvis du overvejer at tegne en fast gasaftale. 

Sådan er gasprisen sammensat:

 • 53% af gasprisen går til miljø- og naturgasafgifter samt moms til staten.

 • 22% af gasprisen er betaling, distribution og transport til distributionsselskabet, der ejer gasnettet i dit område.

 • De sidste 25% af gasprisen er abonnement og betaling for selve naturgassen til din naturgasleverandør.

Du betaler kun ét sted, hvis du er kunde hos Norlys

Selvom der reelt set er tre forskellige aktører, der skal have betaling for den naturgas, du bruger, slipper du som Norlys kunde dog for at skulle betale tre forskellige regninger.

Norlys opkræver miljøafgift, energiafgift og moms til staten, samt betalingen til distributionsselskabet i dit område. Det gør det kun nemmere for dig som kunde.

Er du i tvivl, om du har den rette naturgasaftale til dine behov?

Få et gratis PRIS:TJEK

Kan jeg frit vælge naturgasleverandør?

Ja, det kan du.

Siden 2004 har det danske gasmarked været fuldt ud liberaliseret. Det vil sige, at du frit kan vælge, hvilken leverandør der skal levere din naturgas – og dermed også, hvilken gaspris du vil betale.

Kan Norlys også levere gas til mig?

Ja, vi kan levere naturgas til hele Danmark.

Det danske naturgasnet er omfattende, og med undtagelse af enkelte øer dækker det hele Danmark. Det betyder, at vi kan levere naturgas til alle danske boliger, der er koblet på gasnettet.

Bestil naturgas

Tjek din nuværende gaspris og dit forbrug

Hvis du vil sammenligne gaspriser, er det altid godt med et udgangspunkt. Start med at kigge på din seneste gasregning. Her kan du se præcist, hvor meget naturgas du har brugt i perioden, og hvad du har betalt pr. m3 .


De tal kan du bruge til at sammenligne gaspriser hos forskellige selskaber. Det gør det også muligt at udregne, hvad en forskel i gasprisen i sidste ende vil betyde for dig i kroner og ører.

Hvad er et normalt gasforbrug?

Inden du begynder at kigge på gaspriser, kan du starte med at kigge på dit gasforbrug. Er det højt eller lavt?

Alt efter hvor stort og nyt dit hus er, kan der være stor forskel på, hvad et normalt gasforbrug ligger på. Men typisk kan du regne med følgende:

Lille nyt hus: 1.100 m3/år

Stort nyt hus: 1.900 m3/år

Lille ældre hus: 2.400 m3/år

Sort ældre hus: 3.500 m3/år

Kilde: Forsyningstilsynet.dk

Ligger dit gasforbrug væsentligt over gennemsnittet, kan du overveje, om du kan spare naturgas ved at ændre dine vaner eller investere i nyere og mere effektive installationer.

Uanset dine gasvaner, vil dit gasforbrug dog altid være højere, jo større og ældre dit hus er. Det betyder samtidig også, at der typisk vil være flere penge at spare ved at finde en aftale med en lavere gaspris.

Har du fundet en god pris på naturgas? Så let skifter du

Det kræver ikke ret meget fra din side, hvis du vil skifte naturgasleverandør. Ofte vil din nye leverandør klare alt arbejdet. Det eneste, du skal gøre, er at følge disse fire simple trin:

 1. Find din ønskede gasaftale

 2. Udfyld en bestillingsformular

 3. Modtag en slutopgørelse fra din nuværende leverandør

 4. Din nye leverandør leverer din naturgas fra den aftalte dato

Hvad får gaspriserne til at svinge?

Naturgas er vare, der på daglig basis bliver handlet på en børs – præcis ligesom korn, olie og stål. Det er i sidste ende på denne børs, at det bliver vurderet, hvad gasprisen skal være ud fra udbud og efterspørgsel.

Det får prisen til at stige

Forholdet mellem udbud og efterspørgsel betyder, at en lang række ydre påvirkninger kan få betydning for gasprisen. Det kan eksempelvis være krig eller naturkatastrofer, der øger usikkerheden eller reducerer udbuddet. Begge dele kan få gasprisen til at stige. Eksempelvis skabte uroen i Ukraine en del usikkerhed, der fik gaspriserne til at stige drastisk.

Det får prisen til at falde

Omvendt kan vejret betyde, at gaspriserne falder. Generelt er prisen på naturgas lavere om sommeren, fordi efterspørgslen på naturgas til opvarmning ikke er så stor. Bliver det en mild vinter, vil behovet for naturgas være mindre, og det kan også få priserne til at falde, fordi der er rigelig gas på lager.

Naturgas er billigere (og mere miljøvenligt) end olie

Naturgasfyr er både billigere og mere skånsomme for miljøet end de gamle oliefyre.

Typisk koster det et sted mellem 35.000 og 50.000 kroner at skifte fra olie til gas. Men på grund af de lavere gaspriser sparer du typisk omkring 10.000 til 15.000 kroner om året. Så den investering tjener sig hurtigt hjem igen.

Kilde: Bolius

Undersøg markedet. Og få den bedste gaspris

Gør du ikke noget aktivt for at vælge en bestemt naturgasleverandør, er det leverandøren med forsyningspligten i det område, du er bosat i, der leverer gassen til dig.

Derfor kan du som forbruger finde den bedste gasaftale ved at undersøge markedet grundigt.

Få et gratis PRIS:TJEK

OBS: Inden du skifter fra olie til naturgas

Før du skrotter dit gamle oliefyr, bør du tjekke, om der er en naturgasledning i nærheden af dit hjem. Er der ikke det, så er det højst sandsynligt ikke muligt at blive tilkoblet naturgasnettet lige foreløbigt.

Du bør også kontakte din kommune for at tjekke, om du må installere et naturgasfyr i dit hjem.

Er du i tvivl, om du har den rette naturgasaftale til dine behov?

Få et gratis og uforpligtende PRIS:TJEK på din naturgasaftale. Vi tjekker sammen med dig, hvilken aftale, der bedst betaler sig for dig og din husstand - og sikrer, at du har en attraktiv naturgasaftale.

Udfyld formularen, så ringer vi dig op

Du giver nu Norlys Energi A/S samtykke til, at vi må kontakte dig én gang med et uforpligtende tilbud. Du kan læse, hvordan vi behandler data i vores persondatapolitik.