El og gasKundeservice
70 15 16 70
Internet og tvKundeservice
70 33 20 33
Hovednummer
70 11 50 00
Annuller

Leveringsbetingelser, fuldmagt og deklarationer

Norlys' leverance af el til privatkunder sker i henhold til en række vilkår og leveringsbetingelser. Vores standardprodukter hører under generelle betingelser. Og du kan blive klogere på dem herunder.

Leveringsbetingelser for el

Se leveringsbetingelser


Deklarationer

Hvert år i juni måned indsamler Energinet.dk oplysninger og beregner miljødeklarationerne for el fra året før. På den måde kan vi alle sammen blive klogere på, hvordan vores brug af strøm påvirker miljøet.

Den generelle deklaration for 2021 kan ses her.

Hvis du har haft en elaftale hos Norlys i 2021, har du fået grøn strøm. Du kan i den individuelle deklarationen se, hvordan dit valg af elprodukt er med til at reducere udslippet af miljøskadelige stoffer.

Den individuelle deklaration for 2021 kan ses her.

 

Fuldmagt

Har du brug for at agere på vegne af en anden fx i forbindelse med flytning eller tilmelding skal du bruge en fuldmagt. Du kan hente en skabelon her:

Privat kunder - El og gas

Boligforeninger - BoligEl

Hvad er grønne certifikater og grøn strøm egentligt?

Der findes kun ét fælles elnet i Danmark. Det betyder, at den strøm, der kommer ud af dine stikkontakter, er en blanding af strøm. Strøm, der produceres af vedvarende energikilder som fx vindmøller og ”traditionel” sort strøm, der er produceret på fx kulkraftværker.

Fordi strømmen blandes sammen i det fælles ledningsnet, har det været nødvendigt at oprette det, der hedder oprindelsesgarantier.

Oprindelsesgarantier er certifikater, der udstedes af det statsejede Energinet på den mængde grøn strøm, de vedvarende energikilder har produceret og leveret til det fælles elnet. Det er disse certifikater, vi går ind og køber på dine vegne.

Den strøm du forbruger, holder vi regnskab med, og køber den tilsvarende mængde fra grønne energikilder via de omtalte oprindelsesgarantier – dermed er du garanteret, at dit energiforbrug i sidste ende er dækket af 100 % grøn strøm.

Alt det praktiske holder vi styr på – det skal nemlig ikke være mere besværligt for dig at vælge en klimavenlig elaftale.

Læs evt. mere om oprindelsesgarantier på Energinets hjemmeside

Minimer chat ikon Hvad vil du chatte om?

Internet, tv og streaming


El, opladning og naturgas

Chat Udvid chat ikon