Leveringsbetingelser, fuldmagt og deklarationer

Norlys' leverance af el sker i henhold til en række vilkår og leveringsbetingelser. Vores standardprodukter hører under generelle betingelser. Og du kan blive klogere på dem herunder.

Leveringsbetingelser for el

Se leveringsbetingelser

Deklarationer

Deklarationer Hvert år i juni måned indsamler Energinet.dk oplysninger og beregner miljødeklarationerne for el fra året før. På den måde kan vi alle sammen blive klogere på, hvordan vores brug af strøm påvirker miljøet.

Den generelle deklaration for 2019 kan ses her

Hvis du har MedVind® fra Norlys i din elaftale, kan du i den individuelle deklarationen for MedVind® se, hvordan dit valg af elprodukt er med til at reducere udslippet af miljøskadelige stoffer.

Den individuelle deklaration for MedVind® 2019 kan ses her

Når du vælger MedVind® i din elaftale sikrer og garanterer vi dig for – at den mængde strøm, du forbruger, bliver købt fra danske vindmøller. Du kan ikke mærke forskel. Men det kan miljøet. Læs mere om MedVind®

Fuldmagt

Har du brug for at agere på vegne af en anden fx i forbindelse med flytning eller tilmelding skal du bruge en fuldmagt. Du kan hente en skabelon her:

Privat kunder - El og gas

Boligforeninger - BoligEl MedVind

Hvad er grønne certifikater og grøn strøm egentligt?

Der findes kun ét fælles elnet i Danmark. Det betyder, at den strøm, der kommer ud af dine stikkontakter, er en blanding af strøm. Strøm, der produceres af vedvarende energikilder som fx vindmøller og ”traditionel” sort strøm, der er produceret på fx kulkraftværker.

Fordi strømmen blandes sammen i det fælles ledningsnet, har det været nødvendigt at oprette det, der hedder oprindelsesgarantier.

Oprindelsesgarantier er certifikater, der udstedes af det statsejede Energinet på den mængde grøn strøm, de vedvarende energikilder har produceret og leveret til det fælles elnet. Det er disse certifikater, vi går ind og køber på dine vegne.

Den strøm du forbruger, holder vi regnskab med, og køber den tilsvarende mængde fra grønne energikilder via de omtalte oprindelsesgarantier – dermed er du garanteret, at dit energiforbrug i sidste ende er dækket af 100 % grøn strøm.

Alt det praktiske holder vi styr på – så det er ikke mere besværligt for dig at vælge grøn strøm frem for sort strøm.

Læs evt. mere om oprindelsesgarantier på Energinets hjemmeside