Det er nemt at blive tilsluttet fibernet

Følg de 5 enkle trin
– så er du på

Det er vigtigt, at du hurtigst muligt markerer, hvor på din facade du ønsker at få lagt fiberen ind. Er det ikke sket, når vi møder op, kan vi ikke udføre arbejdet.

Se mere under trin 1 nedenfor.

Har du spørgsmål?

Hjælp til dit internetprodukt:

Mangler du fx svar på, hvad der er inkluderet i dit produkt, eller har du spørgsmål til hastighed, wifi, priser eller forløbet efter, entreprenøren har gravet et fiberrør ind til din bygning?
Kontakt din internetudbyder.

Spørgsmål til fiberindgravningen?

Fx hvornår og hvordan entreprenøren graver?
Kontakt entreprenøren, der har sendt dig en mail eller ringet til dig.

Trin 1:
Lav en markering på facaden af din bygning

Du skal markere, hvor på bygningens facade, du ønsker den udvendige fiberboks placeret. Se et billede af den udvendige boks under trin 2.

Markeringen kan fx være et kryds, som du sætter med kridt eller tape. Husk, at markeringen skal vende ud mod den vej, din bygning ligger på. Vælger du at sætte markeringen på en anden facade, end den ud mod vejen, kan din internetudbyder opkræve en merbetaling for ekstra graveomkostninger.

Den indvendige fiberboks placerer vi også ved krydset – bare på den anden side af muren. Vi sørger desuden for at placere den indvendige boks inden for 1 meter fra indføringspunktet. Se den indvendige boks og hvad du særligt skal være opmærksom på her.

 

VIGTIGT!
Du skal sende et billede af facaden med din markering til den mailadresse, du har fået oplyst af entreprenøren. Skriv din adresse i mailens emnefelt.

Uden markeringen kan vi ikke udføre arbejdet. Hvis markeringen ikke sættes på facaden ud mod vejen, kan du risikere, at internetudbyderen opkræver en merbetaling for ekstra graveomkostninger.

Trin 2:
Entreprenøren graver ind til din bygning fra skel eller vej

Når du har lavet din markering og sendt entreprenøren et billede af den, graver han en smal rende ind til din markering. Herefter lægger han et rør til selve fiberkablet i jorden, dækker til og rydder pænt op efter sig. I nogle tilfælde skyder han røret ind under jorden. Du behøver ikke være til stede.

Er der allerede trukket et brugbart rør på din grund?
Se mere her

 

Den udvendige fiberboks fås i grå eller sort. Vi opsætter en boks i den farve, der passer bedst til din bygning.

Boksen har målene:
Bredde: 13 cm. Højde: 17 cm. Dybde: 3 cm.

Trin 3:
Vi blæser fiber ind i røret

Når røret er på plads, kommer vi og blæser selve fiberkablet ind i røret. Du behøver ikke være hjemme imens. Vi er nu klar til at opsætte den udvendige fiberboks og installere den indvendige fiberboks.

Trin 4:
Du får besøg af vores tekniker

Når du bestiller dit abonnement hos en internetudbyder, får du samtidig et installationstidspunkt. På tidspunktet for installation får du teknikerbesøg fra os – og her skal du være til stede, da vi skal ind i din bygning.

Teknikeren opsætter først den udvendige fiberboks og herefter den indvendige boks lige på den anden side af muren.

Trin 5: Nu kan du tilslutte udstyr fra din internetudbyder
Efter installationen skal du selv tilslutte routeren og eventuelt andet udstyr fra din valgte internetudbyder. Du vil modtage en vejledning fra udbyderen. Har du fortsat spørgsmål til tilslutningen, skal du kontakte din internetudbyder.

Vær opmærksom på placeringen af din markering

  • Den indvendige fiberboks placeres på den anden side af din udvendige markering – inden for 1 meter fra indføringspunktet. Mod merbetaling er det muligt at placere fiberboksen et andet sted, dog maksimalt 20 meter fra indføringspunktet.

    Kontakt din internetudbyder for nærmere information.

  • Boksen skal placeres i stueplan i et tørt og frostfrit rum.

  • Der skal være en stikkontakt inden for en radius af 1,5 meter fra den indvendige fiberboks. Boksen bruger 0,012 kwh/12 watt i timen - svarende til en almindelig energisparepære. Er boksen ikke i brug, behøver den ikke være tændt.

  • Målene på den indvendige fiberboks er: højde 15 cm, bredde 20 cm og dybde 5 cm. Husk at beregne 15 cm friplads under boksen, hvor kablerne skal tilsluttes.

Det er ikke muligt at opsætte en udvendig fiberboks på min facade - hvad gør jeg?

 

Alternativ boksløsning

Som et alternativ til fiberboksen på facaden har du mod merbetaling mulighed for at få opsat et fiberskab i skel.

Fiberskabet (punkt B) skal være tilgængeligt fra offentligt areal og placeres maks. 40 meter fra den indvendige fiberboks (punkt A) i skel på privat grund – ud mod den vej, din bygning ligger på.

Du skal inden etableringen både markere, hvor fiberskabet skal placeres i skel (punkt B) samt markere, hvor på facaden af din bygning, du ønsker at fiberen føres ind i huset (punkt C). Markeringen kan fx være et kryds, som du tegner med kridt eller tape. Markeringen skal vende ud mod den vej, din bygning ligger på.

VIGTIGT!
Ønsker du et fiberskab, skal du aftale nærmere med den entreprenør, som har kontaktet dig i forbindelse med fiberprojektet.

Jeg har allerede et rør gravet ned på min grund. Kan det benyttes?

 

Brug af eksisterende rør

Er der allerede gravet et brugbart rør fra fx et teknikrum (punkt A) til skel (punkt B), kan vi muligvis benytte dette rør. Det kræver dog, at røret er ubrudt, samt at røret enten er udleveret af Norlys, eller at der kan trækkes et Norlys-rør igennem uden problemer. Er disse krav opfyldt, kan vi sætte et fiberskab op i skel (punkt B) uden beregning. Læs mere om fiberskabet under punktet ”Det er ikke muligt at opsætte en udvendig fiberboks på min facade” ovenover.

Er der tale om et rør, som ender lige uden for soklen, opsætter vi en udvendig fiberboks på facaden af din bygning (punkt C).

 

For at et eksisterende rør kan benyttes, skal følgende være opfyldt:

  • Der er under 40 meter fra den indvendige fiberboks, vi opsætter (punkt A), i f.eks. et teknikrum til alternativ fiberboks (fiberskab - punkt B).

  • Den alternative fiberboks skal være tilgængelig fra offentligt areal i skel på privat grund ud mod den vej, din bygning ligger på.

  • Det er vigtigt, at du laver en tydelig markering af, hvor det eksisterende tomrør findes i skel (punkt B) og være hjemme på selve installationsdagen.

VIGTIGT!
Ønsker du at gøre brug af et eksisterende rør, skal du aftale nærmere med den entreprenør, som har kontaktet dig i forbindelse med fiberprojektet.

Jeg vil gerne selv nedgrave et tomt rør til fiberkablet på min grund – hvad gør jeg?

Du har mulighed for selv at nedgrave det rør, som benyttes til fiberkablet til din bolig. Klik her for at bestille røret 

BEMÆRK: Det er vigtigt, at du følger vejledningen, som følger med røret.

Minimer chat ikon Hvad vil du chatte om?

Internet, tv og streaming


El, opladning og naturgas

Chat Udvid chat ikon