Bredbåndspuljen 2021

Bor du i et område med dårlig internetdækning?

Så kan du nu søge tilskud til dit lokale bredbåndsprojekt ved Energistyrelsens bredbåndspulje. I 2021 uddeles der 100 millioner kroner.

Hvad er Bredbåndspuljen?

Bredbåndspuljen på 100 millioner kroner er et tilskud til etablering af bredbånd. Den er målrettet boliger, virksomheder og sommerhuse i landzoner og sommerhusområder med dårlig internetdækning. Puljen er derfor ikke for alle.

Er du i tvivl, om du kan få tilskud? Læs mere her.

 

Hvordan søger du Bredbåndspuljen?

For at søge Bredbåndspuljen skal du opfylde en lang række krav. Eksempelvis skal du søge som en forening. Men måske endnu vigtigere: Ordningen gælder kun for adresser, der maksimalt har 10 Mbit/ download og 2 Mbit/s upload.

Vi forstår godt, hvis tanken om en lang ansøgningsproces kan virke lige så tung som langsomt internet. Men bare rolig. Det er slet ikke så svært at ansøge – og vi er klar til at hjælpe, hvis du ønsker det.

Syvmileskridt mod hurtigere internet

Med Bredbåndspuljen kan du tage syvmileskridt mod hurtigere internet. Du skal blot følge nedenstående plan, som får dig godt i gang og sikkert i mål.

  1. Dan en arbejdsgruppe. Allier dig med andre, så I kan hjælpe hinanden gennem ansøgningsprocessen.
  2. Undersøg, om jeres forening opfylder ansøgningsbetingelserne. Her skal du være opmærksom på pointmodellen, som danner udgangspunkt for tildeling af tilskud
  3. Saml opbakning lokalt. Du skal indhente fuldmagter og underskrifter, så der er styr på, hvem der er med, hvem der er projektadministrator, og hvor meget egenbetaling, I er villige til at betale
  4. Annoncer projektet på Energistyrelsens hjemmeside. Projektet skal annonceres i mindst tre uger for at få tilbud fra bredbåndsudbydere
  5. Vælg jeres bredbåndsudbyder. Hvis ikke I modtager tilbud, er det muligt at kontakte relevante udbydere
  6. Send ansøgningen. Det gør I på Energistyrelsens tilskudsportal. Fristen er 25. oktober 2021
  7. Tildeling af tilskud. Får I tilskud eller ej? Det vurderes ud fra pointmodellen, som nævnt i punkt 2

De 7 skridt beskriver ansøgningsprocessens hovedtræk.

Hvis du er interesseret i alle mellemregningerne, bør du læse Energistyrelsens vejledning til ansøgning om tilskud til bredbåndspuljen 2021.

4 vigtige datoer

9. august 2021

Frist for indsigelse fra borgere og kommuner over adresser på bredbåndskortet

 

20. september 2021

Frist for at annoncere dit bredbåndsprojekt

 

25. oktober 2021

Frist for at indsende ansøgning om tilskud fra bredbåndspuljen i 2021

 

Medio december

Udsendelse af tilsagn eller afslag

Gode råd fra en garvet ansøger

I 2020 fik over 5.000 adresser fordelt på hele 99 områder støtte fra bredbåndspuljen. Vagn Pedersen og arbejdsgruppen fra landområdet Hannerup-Røjdrup ved Hobro var nogle af de heldige. Vi har været så heldige at hjælpe med projektet, så Vagn og resten af lokalområdet nu får stabilt og hurtigt internet, der er gearet til det moderne liv:

”Vi er et klassisk eksempel på et område med dårlig internet. I de 30 år, jeg har boet her, har jeg bøvlet med ustabilt internet med lave up- og download hastigheder. Det er frustrerende med udfald i hverdagen, når man f.eks. skal arbejde hjemmefra. Så mit bedste råd til andre i lignende situation er kort og godt – kom i gang med at søge Bredbåndspuljen – der er intet at tabe”, fortæller Vagn og fortsætter:

“Vi har haft et godt samarbejde med Norlys. De har altid stået klar med gode råd og sparring i processen – det kan andre områder med dårlig netforbindelse helt sikkert også få glæde af.”

Indtast din adresse og se, om du allerede kan få Norlys fibernet.

Indtast din adresse

Kontakt os for råd og vejledning

Vi står klar med gode råd og vejledning – og du får en fast kontaktperson hos os.

Ring i dag, og hør hvordan, du kommer godt i gang.

Kundeservice: 8820 8311

Eller din faste kontaktperson:
Jens Sørensen 2459 7667