Kan dine medarbejdere spotte falske e-mails?
Som virksomhedsejer bør du instruere dine medarbejdere i at identificere falske e-mails. Når dine medarbejdere forstår at beskytte sig imod phishing-angreb, minimerer du nemlig risikoen for både økonomiske tab og tab af data, mens du samtidig beskytter virksomhedens fortrolige oplysninger og omdømme.
Det er vigtigt at skabe en kultur, hvor cybersikkerhed betragtes som et fælles ansvar, og hvor medarbejderne bruger deres sunde fornuft, inden de klikker på et link. Her får du vores guide til at klæde dine medarbejdere på til opgaven:
-
Uddannelse og opmærksomhed: Dine medarbejdere bør modtage regelmæssig uddannelse i cybersikkerhed og holde sig opdaterede på de seneste trusler og angrebsmetoder. Uddannelsen kan fx bestå af træning i identifikation af phishing-e-mails, stærke adgangskoder og opdatering af software.
-
Politikker og retningslinjer: Du bør implementere klare politikker og retningslinjer for cybersikkerhed i din virksomhed. Det kan fx omfatte regler for brug af personlige enheder, adgang til virksomhedens netværk og opbevaring af fortrolige oplysninger.
-
Opdateret software og systemer: Det er vigtigt, at software og operativsystemer altid er opdateret på alle enheder i din virksomhed. Det inkluderer antivirusprogrammer, firewall-beskyttelse og regelmæssige software- og sikkerhedsopdateringer.
-
Sikkerhedskopiering og datahåndtering: Virksomheden bør have en god praksis for sikkerhedskopiering for at beskytte vigtige data mod tab eller ødelæggelse. Du bør også sørge for at have nogle helt faste procedurer for håndtering af følsomme data og for adgangsrettigheder.
-
Adgangsstyring: Ved at have en stærk styring af adgangsrettigheder og begrænse, hvilke medarbejdere der har adgang til hvilke systemer, kan du minimere risikoen for uautoriseret adgang til virksomhedens systemer og data.
-
Beredskabsplan: En god plan er guld værd, hvis uheldet er ude. Derfor bør du udvikle en beredskabsplan med en oversigt over de trin, der skal følges i tilfælde af et cyberangreb eller dataovertrædelse. Trinene bør beskrive håndtering af angrebet, kommunikation med berørte parter og relevante myndigheder samt gendannelsesprocedurer.
-
Overvågning og rapportering: Det er vigtigt, at du reagerer hurtigt, hvis din virksomhed bliver udsat for en sikkerhedstrussel. Derfor er det en god idé at implementere sikkerhedsovervågning af dine systemer, så du får besked om det, hvis du skal være ekstra opmærksom.
At sørge for cybersikkerheden i din virksomhed er en kontinuerlig proces, der kræver opmærksomhed og løbende tilpasning til de skiftende trusselslandskaber. Men ved at følge disse trin er du helt grundlæggende bedre rustet til at beskytte din virksomhed mod succesfulde cyberangreb og minimere risikoen for datatab eller uautoriseret adgang til følsomme oplysninger.