Hjælp til dit medarbejderbredbånd

Oplever du ustabilt internet, kan du herunder finde hjælp og gode råd til, hvad du selv kan gøre, inden du kontakter os. 

Ting du selv kan prøve, inden du kontakter os  

Tjek driftsstatus

Find information om nedbrud og servicearbejde her 

Genstart din router

Ofte kan en genstart af din router være løsningen på en dårlig internetforbindelse. Derfor råder vi dig til at genstarte din router ved at gøre følgende:

  • Find ON/OFF-knappen på bagsiden af din router og sluk routeren. 
  • Vent herefter 30 sekunder, og tænd derefter for routeren igen.
  • Der kan gå op til 20 minutter før internetforbindelsen bør være tilbage.

Tjek om der er lys i de rigtige lamper

Hvis genstarten ikke løste dine udfordringer, så er næste skridt at tjekke om din router fungerer, som den skal. Det gør du ved at se om der er et konstant lys i de rigtige lamper på din router. Se hvilke lamper, som skal lyse i din router her

Nulstil din router

Hvis det stadig ikke er lykkes dig at få forbindelse til internettet, kan du prøve at nulstille din router. Bemærk venligst, at når du nulstiller din router, så vil den gå tilbage til fabriksindstillinger, hvilket betyder, at dit netværksnavn og koder ændres til de oprindelige informationer, som står bag på din router.

Du nulstiller din router ved: 

  • Tjek om routeren er tændt.
  • Find reset-knappen på bagside af routeren. Knappen hedder ´Factory Reset´.
  • Brug en spids genstand til at trykke knappen ind i 15 sekunder.

Din router går nu i gang med at genstarte. Der kan gå op til 30 minutter, før routeren er nulstillet og klar til brug igen.

Sådan forbedrer du wifi-dækningen i dit hjem


Med blot få ændringer kan du forbedre wifi-dækningen i dit hjem. Herunder finder du vores bedste råd, så du kan få den mest optimale wifi-oplevelse i dit hjem.  

Placer din router centralt, højt og frit

Placér din router centralt, højt (gerne 120-140 centimeter over gulvet) og så frit som muligt, så signalet ikke bliver blokeret. Undgå fx at stille routeren i et skab, op ad en massiv væg eller i kælderen.

Brug et netværkskabel

Forbind din computer, spilkonsol eller dit Apple TV til din router ved hjælp af et netværkskabel for at få den mest stabile internetforbindelse.

Placér din router væk fra anden elektronik

Det trådløse signal i din router kan blive forstyrret af støj fra større metalgenstande eller anden elektronik i hjemmet. Prøv derfor at placere routeren væk fra andet elektronik, der kan påvirke wifi-signalet. For eksempel mikroovne, babyalarmer, højtalere og bluetooth-udstyr.

Brug en anden GHz frekvens

Din router kan både sende på en 2.4 GHz og en 5 GHz frekvens. Forskellen mellem de to frekvenser er: hastighed og rækkevidde. 5 GHz wifi er hurtigere end 2.4 GHz, men den har en kortere rækkevidde. De fleste af vores digitale enheder derhjemme anvender 2.4 GHz, hvilket kan resultere i en ustabil wifi-forbindelse. Du kan derfor med fordel dele dine enheder ud på routerens to frekvenser og opnå en mere stabil forbindelse.

Test internethastigheden

For at teste internethastigheden, skal fiberboksen forbindes direkte med en computer. Kablet skal være af typen kategori 6 eller bedre.

Du skal være opmærksom på, at internethastigheden kan påvirkes af bagvedliggende programmer som fx firewall, backup eller en VPN.

Tester du ikke den forventede hastighed på den kablede forbindelse, kan du kontakte vores Support for hjælp.

Test din hastighed her

Teknikerbesøg fra Norlys  

Der kan være flere årsager til, at du kan få brug for et teknikerbesøg. Inden vi booker et teknikerbesøg til dig, vil vores supportere altid forsøge at hjælpe dig først. Ofte kan dine problemer løses ved at genstarte din router eller foretage små justeringer i din routeropsætning.

Vurderer vores supportere, at de ikke kan løse problemet, bestiller vi et teknikerbesøg til dig.