Bliv klogere

Sådan kommer din virksomhed i gang med vedvarende energi

I Danmark står erhvervslivet for den største del af energiforbruget. Derfor er danske virksomheder en af nøglerne til at minimere den samlede CO2-udledning. Og virksomhederne er i gang. Det seneste årti er erhvervslivets forbrug af vedvarende energi nemlig steget markant.

Læs mere

Prisen på el: Ved du, hvad der står på din el-regning?

Prisen på el bestemmes i bund og grund af udbud og efterspørgsel. I perioder med meget vind, produceres der - især i Jylland - meget strøm, og prisen er derfor lav. 

Tesla kører grønt på Norlys-vindmøllestrøm

Alle Tesla-ejere i Danmark kan tanke miljørigtig strøm produceret af Norlys' egen vindmølle i Lyngdrup lige nord for Aalborg. Tesla har indtil videre opstillet Supercharger-stationer otte steder i landet, hvor Model S kan oplades med gratis vindmøllestrøm.

Teknologien driver den grønne omstilling

Apple og Facebook åbner store datacentre i Danmark. Teknologi­giganterne stiller ikke kun høje krav til fiberinfrastrukturen - de vil også have strøm fra vedvarende energikilder.

Hvad betyder vejret for
din virksomheds elpris?

Vejrets betydning for elprisen fylder sandsynligvis mere, end du lige tror. Find ud af hvilke vejrforhold, der påvirker elprisen, hvordan elprisen steg 65 % på blot et år - og hvad der skal til før prisen falder igen. Vi starter indblikket med et "lynkursus" i elmarkedet, og hvordan elprisen fastsættes.

Læs mere