El og gasKundeservice
70 15 16 70
Internet og tvKundeservice
70 33 20 33
Hovednummer
70 11 50 00
Annuller

Hvad er elvarme?

Elvarme er en fællesbetegnelse for opvarmning, der bruger el som energikilde. Fx elradiatorer eller varmeblæsere. Elvarme er en simpel form for opvarmning og har en lav installationspris - dog er den dyrere i drift end fx fjernvarme og naturgas.

Derudover er elvarme også den opvarmningsform, der udleder mest CO2. Denne opvarmningsform er meget almindelig i blandt andet fritidshuse. Mange vælger at udskifte eller supplere elvarme med en mere økonomisk løsning, så som luft til luft-varmepumpe eller solfangere.

Kan jeg få nedsat min elafgift?

Ja, det kan du, hvis elvarme er den primære opvarmningsform i din helårsbolig. Pr. 1. februar 2019 er det også blevet muligt at opnå reduceret elafgift på sommerhuse og ferielejligheder.

For at kunne godkendes til reduktion i elafgiften skal det fremgå af din BBR-meddelelse, at der er tale om en elbaseret opvarmningsform. Det er dig selv, der er ansvarlig for, at dette ændres hos kommunen. Ændrer opvarmningsformen sig, så du ikke længere er berettiget til reduktion i elafgiften, er det din pligt at underrette din el-leverandør omkring dette

Tilmeld dig her

Er jeg allerede registreret med elvarme hos jer? 

Hvis du kan se disse to linjer på din regning, får du allerede reduktion i elafgiften:
Reduceret elafgift
Elafgift

Hvordan søger jeg om nedsat elafgift?

Du skal kontakte vores kundecenter på 7015 1670 og oplyse, at du har elvarme på adressen og gerne vil søge om nedsat elafgift. Vi tjekker herefter, om reduktionen allerede er pålagt. Er den ikke det, sender vi dig et elafgiftserklæringsskema, som du skal udfylde og sende til Teknisk Forvaltning hos kommunen. Når Teknisk Forvaltning har godkendt skemaet, sender de det tilbage til dig, hvorefter du skal sende det tilbage til os. OBS: Vi retter os efter den dato, som kommunen påfører.

Hvis din adresse skal registreres med elvarme pr. dags dato, er det nok, at du indsender en kopi af din BBR. Skal reduktionen være med tilbagevirkende kraft, skal vi have det føromtalte elafgiftserklæringsskema indsendt med dato fra kommunen. Vi gør opmærksomme på, at behandlingstiden kan være op til 8 uger i disse tilfælde.

Kan jeg se, om jeg er registreret med elvarme

Ja, på denne side www.ois.dk kan du tjekke din boligs opvarmningsform. For at kunne ansøge om reduktion af elafgiften skal dine energioplysninger i din BBR-meddelelse stå således:

Energioplysninger:
Varmeinstallation: Varmepumpe
Opvarmningsmiddel: Elektricitet

Er der penge at spare?
Ja, der gives reduktion på det forbrug, der overstiger 4.000 kWh årligt. Prisen for elafgiften i 2020 lyder på 0,892 kr. pr. kWh, og den reducerede elafgift lyder på 0,21 kr. pr. kWh. Begge priser er ekskl. moms. Den samlede besparelse er altså 0,682 kr. pr. kWh ekskl. moms på det forbrug, der overstiger 4.000 kWh årligt.

 

I 2021 lyder prisen for elafgiften på 0,90 kr. pr. kWh, mens den reducerede afgift er 0,008 kr. pr. kWh. Den samlede besparelse er altså på 0,892 kr. pr. kWh ekskl. moms på det forbrug, der overstiger 4.000 kWh årligt.

 

Eksempel: I en elopvarmet bolig, der gennemsnitligt bruger 15.000 kWh til opvarmning, giver det en årlig besparelse på over 12.000 kroner inklusiv moms.

 

Jeg har både solceller og elvarme

– Skal jeg være opmærksom på noget i den sammenhæng?

SKAT har i september 2015 udsendt nye retningslinjer vedrørende beregning af reduceret elvarmeafgift i en elopvarmet helårsbolig, der har solceller eller vindmølle (nettoafregningsgruppe 6). De nye retningslinjer præciserer, hvordan egenproduktion af elektricitet, der udveksles med elforsyningsnettet, skal indgå i opgørelsen af den mængde elektricitet, der giver ret til reduceret elvarmesats.

Konsekvensen ved de nye retningslinjer er, at den mængde elektricitet, der leveres til elforsyningsnettet forlods, skal modregnes i de 4.000 kWh, der skal betales fuld elafgift af.

Læs mere om reduceret elafgift

Ring eller skriv til os

 

 

Skriv til os

energi@norlys.dk

 

Ring til os

El & gas:

7015 1670

SmartHome:

7026 1691

Åbningstider

Mandag-onsdag kl. 08:00-16:00
Torsdag kl. 08:00-16:30
Fredag kl. 08:00-15:00