Sæt strøm til nye vaner

Overvejer du også en el- eller hybridbil?

Så har du sikkert en masse spørgsmål. For hvor lang tid tager bilen at oplade? Hvad med prisen? Og hvilken biltype bør du overhovedet vælge?

Vi gør dig klogere på, hvad du skal være opmærksom på – så du ikke er helt grøn, når du vælger en grønnere løsning.

Det spørger andre om

Valg af ladeløsning


Du har to muligheder, når du skal vælge ladeløsning: enten køber du en ladeboks eller leaser en ladeboks.


Mange steder kan du købe en ladeboks gennem en udbyder og afbetale den over tid. Og så er installationen en del af startprisen. Når du leaser betaler du stadig for installation, men ejer ikke ladeboksen.


Der findes forskellige former for abonnementer, men de to typiske er:

Frit forbrug

Brug alle de kWh-timer du vil for et fast beløb pr. måned. Medmindre du har et meget højt kørselsforbrug, kan det være en dyrere løsning end at betale efter forbrug. Til gengæld skal du ikke tænke på, hvor meget du bruger.

Denne type abonnement kan bedst betale sig, hvis du kører over 40.000 km om året.

Betal efter forbrug

Abonnementet indeholder normalt en serviceaftale til et mindre beløb pr. måned, og så betaler du pr. kWh, du bruger.

Det kan bedst betale sig, hvis du kører under 40.000 km om året.

Hvor kan du oplade din bil?

Det korte svar er derhjemme og rundt i det danske land. Få det lidt længere svar i artiklen, hvor vi eksempelvis kommer ind på opladning i udlandet og hurtigopladning.

Få styr på opladning

Hvad koster det?

Prisen på en fuld benzintank er let at forstå. For en elbil eller plugin-hybrid er der flere faktorer at tage højde for. Vi gennemgår de vigtigste, så du ved, hvad du kan forvente at betale i måneden i forbrug.

Lær mere om priser for opladning

Hvilken bil bør du vælge?

 

For nogle er svaret en elbil. Andre er mere til hybrid, og så er der jo også plugin-hybrid.

 

Men hvad er forskellen egentlig?
Læs med, når vi gør dig klogere på de populære biltyper.

Elbil

Kør op til 600 km. på én opladning

Overvejer du en elbil? Vi præsenterer fordele og ulemper, så du kan vælge rigtigt.

Hybridbil

Skift mellem benzin/diesel og el

Vil du have en bil, der kører på el, men ikke skal lades op? Så er hybridbilen måske noget for dig.

Plugin-hybrid

Sænk dit brændstofforbrug

En plugin-hybridbil er kort fortalt en hybridbil med et større batteri. Læs indlægget for at få den længere fortælling om de grønne fordele.

Hvor langt kører du på en opladning?

En af de store barrierer, der afholder mange fra at købe elbil, er spørgsmålet om rækkevidde. Men der er ingen grund til bekymring.

Så langt kan du komme på en opladning

Pssst vil du forrest i køen?

Snart kan du få en moderne ladestander fra Norlys. Lige nu arbejder vores specialister på højtryk, så du kan få den optimale løsning til hjemmet – og lad os bare være ærlige: vi kan ikke vente. Hvis du har det på samme måde, kan du få et opkald af en specialist, når vi kan fortælle mere.

Hør om ladestandere før andre

Strømmen skal være grøn

Din grønne bil er ikke grønnere end farven på den strøm, der får hjulene til at dreje rundt. Som kunde hos Norlys kører du på grøn strøm, så du – og alle os andre – får maksimal værdi for dit bilvalg.

Hvordan får du en ladestander til hjemmet? 

Der findes to overordnede løsninger. Med eller uden abonnement. Vi gennemgår begge, så du kan vælge den løsning, der er bedst for dig. 

Vælg den rigtige ladestander

300.000 Norlys-ladestandere i 2030

Den danske regering har en ambition om minimum 760.000 el- og hybridbiler på vejene inden 2030. Det stiller store krav til mulighederne for opladning.  

Hos Norlys ønsker vi at deltage aktivt i den grønne omstilling. Vi leverer allerede grøn strøm – og i 2030 er målet 300.000 Norlys-ladestandere rundt i landet.

Læs mere om vores grønne ambitioner

Det spørger andre om

Hvor langt kører en elbil på en opladning?

Svaret varierer efter dit kørselsmønster og din elbil. Du kan derfor forvente at køre mellem 200 og 500 kilometer på en opladning.

Hvor langt kommer jeg på én kWh?

Cirka 5 kilometer med 130 kilometer i timen. 6, hvis du letter speederen.

Bliver min rækkevidde kortere på motorvejen?

Ja, det gør den. Vindmodstand er batteriets fjende nummer 1, så hvis du øger hastigheden fra 110 km/t til 130 km/t, forhøjer det dit forbrug med 20 procent. Du kan derfor med fordel sætte farten lidt ned og nyde turen.

Kan jeg køre kortere om vinteren?

Ja, det kan du. Du bruger batteri til at opvarme din elbil eller plugin-hybrid, hvilket reducerer din rækkevidde. Derudover yder batteriet dårligt i kulde. Du skal derfor forvente, at bilens rækkevidde falder med 20-50 procent. Det lyder måske voldsomt, men husk, at benzin- eller dieselbiler også kører kortere på literen om vinteren.

Bør jeg have en ladeboks i indkørslen?

Det afhænger af dine behov. Hvis du gerne vil lade din bil op om natten, er det en god idé at have en ladeboks. Derimod er en ladeboks ikke så aktuel, hvis du foretrækker at lade op på farten.

Hvad koster det at oplade en elbil?

Det koster cirka 70 kroner (inkl. afgiftsrefusion) at oplade en typisk elbil med et batteri på 75 kW på en ladestander derhjemme, hvis batteriet er helt fladt.

Hvad koster det at oplade en plugin-hybrid?

Det koster cirka 13 kroner (inkl. afgiftsrefusion) at oplade en plugin-hybrid på en ladestander derhjemme.

Kan jeg oplade forkert?

Nej, bare rolig. Bilen sørger for, at opladningen sker korrekt, uanset om du lader langsomt eller hurtigt. Du kan derfor godt bruge en 100kW-hurtiglader, selv om din bil lader med 50 kW.

Er du også elektrisk omkring elbiler?

Vi er ellevilde med elbiler. Og vi har et produkt på vej, der sandsynligvis er lige noget for dig, hvis du har en elbil - eller overvejer at få en.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og vær en af de første, der får besked, når vi endelig kan løfte sløret for vores nye produkt. 

Tilmeld nyhedsbrev