Prisudvikling for FlexEl

Følg elprisen time for time. Og få overblik over, hvornår du kan bruge strømmen billigst, og spar når den koster mere.

 

Følg elprisen time for time

Har du FlexEl betaler du, hvad strømmen koster, når du bruger den. Måske er der penge at spare ved at sætte vasketøjet over tidligere på dagen eller senere på aftenen. Derfor kan det måske være en god idé at overveje at ændre en smule på dine elvaner, hvis du har FlexEl.

Herunder kan du se den rene elpris - time for time.

Prisen afhænger af, om du bor vest eller øst for Storebælt.

Prisudvikling 31. juli 2021

Prisudvikling 30. juli 2021

Graferne viser den rene elpris. Vær derfor opmærksom på, at der kommer tariffer, afgifter og skatter i tillæg hertil.

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår kan jeg se timepriserne for næste døgn?

Timepriserne for det næste døgn vil typisk være tilgængelige her på siden mellem kl. 13-15 hver dag.

Prisen der aflæses ud for en time, gælder den hele den time?

Ja, på et døgn vil der for FlexEl kunder være 24 timepriser. De enkelte timepriser afhænger af, om du bor vest for Storebælt eller øst for Storebælt.

Hvis du f.eks. på grafen kan aflæse, at den rene elpris er 10 øre/kWh kl. 13.00, så vil denne pris altså gælde fra kl. 13.00 og frem til og med kl. 13.59. 

Den elpris jeg kan aflæse på grafen, er det min samlede elpris?

Nej, den pris du kan aflæse på timeprisgrafen er den rene elpris i kWh. For at få den samlede elpris i kWh, skal du lægge afgifter og skatter til dit netselskab og staten oven i. For kunder i N1 netområde, er dette 1,60 kr./kWh i gennemsnit.

Kan min elpris være under 0 øre?

Ja, det kan den sagtens. Når du bruger strøm i en time hvor prisen er negativ, så bliver det selvfølgelig trukket fra din regning.

Bemærk dog, at du fortsat skal betale afgifter og skatter til dit netselskab og staten, som vi opkræver på din regning. Din samlede elpris vil derfor yderst sjældent være negativ.

Kan jeg spare penge med FlexEl?

Hvis du har mulighed for at flytte noget af dit elforbrug fra de dyre til de billige timer, så er der penge at spare. De billige timepriser finder du oftest i sommerhalvåret, generelt om natten mellem kl. 0.00 og 05.00, samt når det blæser meget. Du kan holde øje med de faktiske timepriser her på siden.

Har du en elbil eller hybridbil, kan der være mange penge at spare ved at lade bilen op i de billige timer.

Kan jeg se alle timepriserne på min elregning?

Nej, på din elregning vil du kunne se din gennemsnitlige elpris for regningsperioden. Den gennemsnitlige elpris er beregnet ud fra dit elforbrug og den tilhørende timepris.

Kan jeg få FlexEl?

Ja, alle kunder kan få FlexEl med timepriser.

Du kan bestille FlexEl her.

Hvorfor er elpriserne på siden her ikke de samme, når jeg bestiller FlexEl?

Den elpris der vises ved bestilling af FlexEl, er sidste måneds gennemsnitspris. Dvs. et gennemsnit af alle timepriserne for hele sidste måned.

Den elpris du kommer til at betale, når vi begynder at levere el til dig, er de timepriser som du løbende kan se på denne her side.

Vil du gerne have FlexEl?

Du kan bestille FlexEl direkte her på vores hjemmeside. Det tager kun et øjeblik at udfylde vores formular, så klarer vi resten af papirarbejdet for dig.

Bestil FlexEl her