El og gasKundeservice
70 15 16 70
Internet og tvKundeservice
70 33 20 33
Hovednummer
70 11 50 00
Annuller

Prisudvikling for FlexEl

Følg den rene elpris time for time. Og få overblik over, hvornår du kan bruge strømmen billigst, og spar når den koster mere.

       

De viste priser er den rene elpris, som er eksklusiv transport af el og afgifter.

Vær opmærksom på, at afgifterne til dit netselskab ofte er lidt højere mellem kl. 17 og 20 i vinterhalvåret (oktober - marts).

Hvorfor er elprisen høj lige nu?

Måske har du undret dig over, hvorfor din elregning pludselig er meget højere end normalt? Det hænger sammen med de høje priser, som vi i øjeblikket oplever i hele verden.

Når prisen på el stiger, skyldes det mange forskellige ting, men ofte spiller vejret og naturen en stor rolle. Lige nu skyldes de høje priser primært:

  • Mindre regn og blæst i hele 2021, hvilket har begrænset produktionen af strøm via billig vind- og vandkraft

  • Prisen på naturgas er seksdoblet i forhold til samme tid sidste år, og det spiller også en rolle for elprisen, når regnen og blæsten er udeblevet

  • En række andre forhold såsom udbud- og efterspørgsel, klimapolitikker, råvarepriser og meget mere.

Hvis du vil vide mere om elpriserne lige nu, kan du læse mere her.

Opdateret: 18. november 2021

Sænk dit energiforbrug med vores sparetips

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår kan jeg se timepriserne for næste døgn?

Timepriserne for det næste døgn vil typisk være tilgængelige her på siden mellem kl. 13-15 hver dag.

Hvordan ved jeg, om jeg bor i Øst eller Vestdanmark?

I vores FlexEl graf kan du se priserne øst for Storebælt eller vest for Storebælt. Så hvis du bor vest for Storebælt, og skal se timepriserne for den del af landet, skal du altså stå på "Vest" i grafen. 

En hovedregel er, at alle postnumre op til 4990 betegnes som Østdanmark - også kaldet DK2. Alle postnumre fra 5000 og op betegnes som Vestdanmark - også kaldet DK1.

Prisen der aflæses ud for en time, gælder den hele den time?

Ja, på et døgn vil der for FlexEl kunder være 24 timepriser. De enkelte timepriser afhænger af, om du bor vest for Storebælt eller øst for Storebælt.

Hvis du f.eks. på grafen kan aflæse, at den rene elpris er 50 øre/kWh kl. 13.00, så vil denne pris altså gælde fra kl. 13.00 og frem til og med kl. 13.59.

Den elpris jeg kan aflæse på grafen, er det min samlede elpris?

Nej, den pris du kan aflæse på timeprisgrafen er den rene elpris i kWh.

For at få den samlede elpris i kWh, skal du lægge afgifter og skatter til dit netselskab og staten oven i. For kunder i N1 netområde, er dette 1,60 kr./kWh i gennemsnit.

Vær dog opmærksom på, at afgifterne til netselskabet ofte er lidt højere mellem kl. 17 og 20 i vinterhalvåret (oktober - marts). I denne periode er elnettet nemlig mest belastet, og derfor er transporten af strøm dyrest lige her. Her giver det ekstra god mening, at flytte dit forbrug til andre tidspunkter.

Den lidt dyrere vinterperiode betyder så samtidig, at alle andre tidspunkter i løbet af året billigere, end de har været hidtil.

Kan min elpris være under 0 øre?

Ja, det kan den sagtens. Når du bruger strøm i en time hvor prisen er negativ, så bliver det selvfølgelig trukket fra din regning.

Bemærk dog, at du fortsat skal betale afgifter og skatter til dit netselskab og staten, som vi opkræver på din regning. Din samlede elpris vil derfor yderst sjældent være negativ.

Kan jeg spare penge med FlexEl?

Hvis du har mulighed for at flytte noget af dit elforbrug fra de dyre til de billige timer, så er der penge at spare. De billige timepriser finder du oftest i sommerhalvåret, generelt om natten mellem kl. 0.00 og 05.00, samt når det blæser meget. Du kan holde øje med de faktiske timepriser her på siden.

Har du en elbil eller hybridbil, kan der være mange penge at spare ved at lade bilen op i de billige timer.

Kan jeg se alle timepriserne på min elregning?

Nej, på din elregning vil du kunne se din gennemsnitlige elpris for regningsperioden. Den gennemsnitlige elpris er beregnet ud fra dit elforbrug og den tilhørende timepris.

Kan jeg få FlexEl?

Ja, alle kunder kan få FlexEl med timepriser.

Er du allerede Norlys elkunde, kan du skifte til FlexEl ved at ringe til kundeservice på 7015 1670.

Er du ny elkunde hos Norlys, så kan du bestille FlexEl her.

Hvorfor er elpriserne på siden her ikke de samme, når jeg bestiller FlexEl?

Den elpris der vises ved bestilling af FlexEl, er sidste måneds gennemsnitspris. Dvs. et gennemsnit af alle timepriserne for hele sidste måned.

Den elpris du kommer til at betale, når vi begynder at levere el til dig, er de timepriser som du løbende kan se på denne her side.

Vil du gerne have FlexEl?

Er du allerede Norlys elkunde og vil skifte til FlexEl? Så kan du ringe til kundeservice på 7015 1670.

Er du ny kunde, så kan du bestille FlexEl direkte her på vores hjemmeside. Det tager kun et øjeblik at udfylde vores formular, så klarer vi resten af papirarbejdet for dig.

Bestil FlexEl her