Prisudvikling for FlexEl

Følg den rene elpris time for time. Og få overblik over, hvornår du kan bruge strømmen billigst, og spar når den koster mere.

Tirsdag den 28. september

Onsdag den 29. september

De viste priser er den rene elpris, som er eksklusiv transport af el og afgifter.

Der tages forbehold for mindre prisændringer grundet ændring i valutakursen på den nordiske elbørs. 

Hvorfor er elprisen høj lige nu?

Hele det danske elmarked oplever exceptionelt høje priser lige nu. Det skyldes bl.a. et stort underskud på den såkaldte hydrobalance i Norge, som genererer grøn energi gennem vandkraft. Det har nemlig været et tørt år i Norden og vandmagasinerne er derfor på et lavt niveau lige nu. Kombineret med en vindstille periode i Tyskland, hvor efterspørgslen på el er stor, har vejrforholdene bidraget til at skubbe elpriserne i vejret.

Samtidig har et nyt, stort prisspring på råvaremarkederne og EU’s CO2-kvoter bidraget til prisstigningerne på el. Og ikke nok med det, så har nye og flere kabler til udlandet samtidig brudt den prisboble, som Norden, herunder Danmark, tidligere har levet i.

Der er dog også gode nyheder at komme efter – for eksperter forventer ikke, at de høje elpriser bider sig fast på markedet i meget mere end seks måneder endnu. Men det er vigtigt at slutte, som vi indledte, nemlig med at understrege, at elprisen er en uforudsigelig størrelse, som ingen kan spå om.

Opdateret: 16. september 2021

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår kan jeg se timepriserne for næste døgn?

Timepriserne for det næste døgn vil typisk være tilgængelige her på siden mellem kl. 13-15 hver dag.

Prisen der aflæses ud for en time, gælder den hele den time?

Ja, på et døgn vil der for FlexEl kunder være 24 timepriser. De enkelte timepriser afhænger af, om du bor vest for Storebælt eller øst for Storebælt.

Hvis du f.eks. på grafen kan aflæse, at den rene elpris er 50 øre/kWh kl. 13.00, så vil denne pris altså gælde fra kl. 13.00 og frem til og med kl. 13.59.

Den elpris jeg kan aflæse på grafen, er det min samlede elpris?

Nej, den pris du kan aflæse på timeprisgrafen er den rene elpris i kWh. For at få den samlede elpris i kWh, skal du lægge afgifter og skatter til dit netselskab og staten oven i. For kunder i N1 netområde, er dette 1,60 kr./kWh i gennemsnit.

Kan min elpris være under 0 øre?

Ja, det kan den sagtens. Når du bruger strøm i en time hvor prisen er negativ, så bliver det selvfølgelig trukket fra din regning.

Bemærk dog, at du fortsat skal betale afgifter og skatter til dit netselskab og staten, som vi opkræver på din regning. Din samlede elpris vil derfor yderst sjældent være negativ.

Kan jeg spare penge med FlexEl?

Hvis du har mulighed for at flytte noget af dit elforbrug fra de dyre til de billige timer, så er der penge at spare. De billige timepriser finder du oftest i sommerhalvåret, generelt om natten mellem kl. 0.00 og 05.00, samt når det blæser meget. Du kan holde øje med de faktiske timepriser her på siden.

Har du en elbil eller hybridbil, kan der være mange penge at spare ved at lade bilen op i de billige timer.

Kan jeg se alle timepriserne på min elregning?

Nej, på din elregning vil du kunne se din gennemsnitlige elpris for regningsperioden. Den gennemsnitlige elpris er beregnet ud fra dit elforbrug og den tilhørende timepris.

Kan jeg få FlexEl?

Ja, alle kunder kan få FlexEl med timepriser.

Er du allerede Norlys elkunde, kan du skifte til FlexEl ved at ringe til kundeservice på 7015 1670.

Er du ny elkunde hos Norlys, så kan du bestille FlexEl her.

Hvorfor er elpriserne på siden her ikke de samme, når jeg bestiller FlexEl?

Den elpris der vises ved bestilling af FlexEl, er sidste måneds gennemsnitspris. Dvs. et gennemsnit af alle timepriserne for hele sidste måned.

Den elpris du kommer til at betale, når vi begynder at levere el til dig, er de timepriser som du løbende kan se på denne her side.

Vil du gerne have FlexEl?

Er du allerede Norlys elkunde og vil skifte til FlexEl? Så kan du ringe til kundeservice på 7015 1670.

Er du ny kunde, så kan du bestille FlexEl direkte her på vores hjemmeside. Det tager kun et øjeblik at udfylde vores formular, så klarer vi resten af papirarbejdet for dig.

Bestil FlexEl her