El og gasKundeservice
70 15 16 70
Internet og tvKundeservice
70 33 20 33
Hovednummer
70 11 50 00
Annuller

Opladning, når du er hjemme

Med din ladeboks fra Norlys kan du sikkert og smart oplade din bil hjemme i garagen. Når din ladeboks er blevet installeret, vil vi sørge for, at du kommer godt fra start.

Sådan fungerer opladning derhjemme

Sådan starter du en opladning

  • Sæt dit ladekabel i bilen.

  • Er din ladeboks sat til autostart, så starter opladningen.

  • Er din ladeboks sat til manuel start, så skal du scanne dit ladekort fra Norlys på ladeboksen.

  • Din ladeboks lyser blåt og opladningen starter.

Sådan stopper du en opladning

  • Scan ladekortet på ladeboksen for at stoppe opladningen.

  • Du kan også stoppe opladningen via bilens app/skærm.

  • Ladeboksen ændrer farve til grøn.

  • Tag dit ladekabel ud af bilen og sæt det tilbage til kabelholderen.

 

 

Hvilke stiktyper kan jeg bruge i min Norlys ladeboks?

På din ladeboks fra Norlys er der monteret et fast type 2 ladekabel. Det passer til langt de fleste elbiler og plug-in hybridbiler.

Hvor lang tid tager det at lade min bil op med min ladeboks fra Norlys?

Den tid, som det tager at lade din bil op, afhænger dels af ladehastigheden (effekten) og dels af størrelsen på din bils batteri.

På din ladeboks fra Norlys kan du lade med en effekt på mellem 3,7 og 11 kW.

Elbil
De fleste elbiler har et batteri på mellem 60-80 kWh. En ID.4 har opgivet deres batteri til 77 kWh batteri, så med en opladning på 11 kWh, giver det en opladningstid på 7 timer.   

Det passer meget fint med at bilen kan lade op om natten mens du sover, og står klar næste morgen.

Plug-in hybrid
Batteriet i en plug-in hybridbil er meget mindre end i en elbil. Mange populære hybridbiler har et batteri på omkring 14 kWh. Samtidig er ladehastigheden også lavere på en hybrid.

Hvordan betaler jeg for opladning derhjemme?

Med OpladFlex betaler du blot for den strøm, som du bruger på opladning. På samme måde som når du lader din mobiltelefon op. Prisen for din opladning afhænger af din elpris, og hvor meget strøm du har brugt.

Hvordan oplader jeg min bil billigst muligt?

Har du en elaftale hos Norlys med en fast pris, eksempelvis PuljeEl, så kender du din elpris i hele kvartalet. Din rene elpris er altså den samme i hele kvartalet, så her skal du blot huske at undgå at lade op i tidsrummet kl. 17-20 (oktober - marts) hvor nelselskaberne typisk har en højere tarif. 

Har du en Norlys FlexEl elaftale, så har hver time sin egen pris. Ofte er den rene elpris meget lav om natten mellem kl. 23 - 06, så det er her, du vil få den laveste pris for opladning.

Har du ikke solceller/vindmølle, eller har du en elopvarmet bolig (ex. varmepumpe), så vil du få fuld refusion af elafgiften på din elregning fra Norlys.

Kan jeg lade min bil op med en almindelig stikkontakt?

Sikkerhedsstyrelsen fraråder daglig opladning med mormorstikket, da husinstallationer ofte ikke er konstrueret til vedvarende belastning. Det anbefales derfor kun at bruge mormorstikket i nødssituationer, og kun hvis din elinstallationen er af nyere dato. Husk at tjekke, at nødkablet maksimalt lader med 6A, som svarer til 1,4 kW. Kontakt din lokale elektriker hvis du er i tvivl om din elinstallation lever op til kravene for nødladning på mormorstikket. 

Når du køber en elbil eller plug-in hybrid anbefales det derfor, at du får opsat en ladeboks derhjemme.

Må jeg lade mit batteri helt op?

Det afhænger af om du har en elbil eller plug-in hybridbil.

På en elbil har dit batteri bedst af at blive ladet op til 80-90%. Tjek din bils brugervejledning. Hvis du har brug for at lade batteriet helt op, eksempelvis hvis du skal på en længere tur, så sørg for at din bil rammer de 100% så tæt på afgang som muligt.

På en plug-in hybridbil kan du blot lade batteriet helt op til 100% hver gang.

Tager mit batteri skade hvis det er helt tomt og jeg ikke lader det op?

Det afhænger af om du har en elbil eller plug-in hybridbil.

På en elbil er der stor risiko for at dit batteri tager skade, hvis du lader bilen stå for længe med 0%. Du skal derfor sørge for hurtigt at lade din bil op. Du kan evt. starte med at lade det op til 20%, og vente med lade den op til de 80-90% på et senere tidspunkt.

På en plug-in hybridbil må du også gerne sørge for at lade batteriet op når det er helt tomt, men det er ikke lige så vigtigt som ved en elbil. Dette skyldes, at de fleste plug-in hybridbiler har en indbygget oplader i form at benzin/diesel motoren, der kan beskytte batteriet ved at lade op under kørslen.

Kan jeg planlægge en opladning?

Ja - i de fleste biler kan du fra bilens display eller app planlægge en opladning.

Med en grøn elaftale fra Norlys lader du din bil op med grøn strøm.

Læs mere her