Sådan finder du den bedste gaspris

Egentlig er det ret nemt at skifte gasleverandør. Men det er ikke altid lige så nemt at gennemskue den gaspris, du ender med at betale i sidste ende. Derfor har vi lavet en guide til, hvad du skal være opmærksom på i jagten efter billig naturgas.

Hvad er billigst? En fast eller variabel gasaftale?

Når du kigger efter gasaftaler, vil du typisk støde på to typer aftaler: En med en variabel pris, der følger prisen på gasbørsen, og en med en fast pris, hvor prisen pr. m3 bliver låst for en periode.

Om du vælger den ene eller anden aftale har ingen betydning for den naturgas, du får leveret. Men det kan få betydning for størrelsen på din gasregning - og ikke mindst, hvor meget ro du har i maven.

Det er dog svært at sige om den ene eller den anden gasaftale er billigst i længden. Det afhænger både af dit forbrug og prisudviklingen på gasbørsen.

Men hvilken gasaftale passer så til dig?

Der er ikke noget endegyldigt svar på, hvilken type gasaftale du skal vælge, hvis du vil have billig gas. Som regel vil prisen på en variabel gasaftale være lavere end prisen på en fastpris-aftale, især hvis prisen på gasbørsen falder. Men stiger prisen på gasbørsen, så kan en fastpris-aftale ende med at være billigere i længden.

Fordele ved fast gaspris

 • Du ved præcist hvad du betaler pr. m3
 • Ingen risiko for prisstigninger
 • Mulighed for at fastlåse prisen, når den er lav

Fordele ved variabel gaspris

 • Falder gasprisen, bliver din pris pr. m3 billigere
 • m3-prisen er typisk lavere end lignende gasaftaler med fast pris
 • Mulighed for større besparelser

Ulemper ved fast gaspris

 • Prisen pr. m3 er typisk en smule højere end den aktuelle dagspris, på dagen hvor den fastlåses.
 • Selvom gaspriserne falder, beholder du din faste pris pr. m3

Ulemper ved variabel gaspris

 • Du ved ikke hvordan din gaspris vil udvikle sig
 • Stiger gaspriserne, bliver din pris pr. m3 også højere.

Vil du gerne have BioGas? Det klimavenlige alternativ

Som kunde hos Norlys kan du vælge BioGas som et tillæg til din gasaftale. Det sikrer dig en miljøvenlig kilde til opvarmning med et CO2-besparende genbrugsprodukt.

BioGas bliver primært udvundet af husdyrgødning og andet organisk affald fra landbruget og industrien. Vælger du BioGas som et tillæg til din naturgasaftale hos Norlys, er du altså med til at få det meste ud af Jordens ressourcer og støtte den grønne omstilling.

BioGas-tillægget koster kun én krone pr. m3.

Det er kun de sidste 25 % af gasprisen, der er til forhandling

Den pris, du betaler for din naturgas, går ikke kun til din naturgasleverandør. Faktisk er det kun cirka 25 procent af prisen, der går direkte til din naturgasleverandør. Resten af prisen er afgifter til staten og statens distributionsselskab Evida, der ejer og vedligeholder gasnettet i dit område.

Uanset hvilken naturgasleverandør du har eller skifter til, så vil afgifterne til staten, altså cirka 75 procent af den samlede pris, altid være den samme.

Sådan er din gaspris sammensat

 • 53 % af gasprisen går til staten i form af miljø- og naturgasafgifter

 • 22 % af gasprisen er betaling for transport af gassen til statens distributionsselskab, der ejer og vedligeholder gasnettet i dit område

 • Og til sidst går 25 % af gasprisen til din naturgasleverandør i form af et fast abonnement og en pris pr. m3. Det er kun disse sidste 25 % af gasprisen, du kan ændre på ved at skifte naturgasleverandør.

Som kunde hos Norlys, skal du kun betale ét sted

Selvom det både er stat og din naturgasleverandør, der skal have betaling for den gas, du bruger, så slipper du som Norlys-kunde dog for at skulle betale to forskellige regninger.

Vi opkræver nemlig miljøafgift, energiafgift og moms samt betaling for transporten på vegne af staten og deres distributionsselskab. Som kunde hos os skal du altså kun forholde dig til én regning.

 

Alle vores gasaftaler er vist med en pris pr. m3 naturgas. Prisen er inklusiv moms, men eksklusiv de obligatoriske afgifter og transportbetaling til staten.

Vælger du Norlys som din naturgasleverandør, betaler du udover prisen pr. m3 et årligt abonnement på 348 kroner om året.

Du kan også vælge at tilføje BioGas til din gasaftale. Det koster en krone ekstra pr. m3 gas. Til gengæld belaster du klimaet med mindre CO2.

Er dit gasfyr ældre end 15 år? Så skal det måske skiftes

Selvom et nyt gasfyr koster lidt penge, så kan det hurtigt vise sig at være billigere i længden at skifte det ud. Nye gasfyr er nemlig langt mere effektive. De får mere varme ud af den samme mængde naturgas, og det betyder, at du skal bruge mindre gas for at opnå samme varme.

Det er godt nyt for din varmeregning og privatøkonomi.

Er dit gasfyr mere end 15 år gammelt, vil du typisk kunne spare mellem 10-30 procent på varmeregningen ved at skifte til et nyt. Investeringen i et nyt gasfyr vil altså ofte kunne hente sig selv hjem igen i løbet af få år via de årlige besparelse på varmeregningen.

Kilde: SparEnergi.dk

Skift fra oliefyr til gasfyr og få en billigere varmeregning

Skifter du et gammelt oliefyr ud med et nyt naturgasfyr gør du både din økonomi og klimaet en tjeneste. Du kan nemlig spare op til 40 procent på din varmeregning, og i forhold til olie udleder naturgas langt mindre CO2.

Kilde: Bolius.dk

En serviceaftale kan også spare dig penge på gasregningen

Hvis du med jævne mellemrum får efterset dit gasfyr, er du sikker på, at dit gasfyr altid får det optimale ud af naturgassen og giver dig en bedre fyringsøkonomi.

En serviceaftale kan også spare dig for dyre reparationer ved at opdage små udfordringer inden de udvikler sig til store problemer.

Har du fundet en billig gasaftale? Så let skifter du

Du kan frit vælge, hvem der skal levere din naturgas, hvilket giver dig god mulighed for at gå på jagt efter billig naturgas.

Og når du har fundet din ønskede gasaftale, kan du ret nemt skifte naturgasleverandør. Som regel vil din nye naturgasleverandør klare alt papirarbejdet for dig. Alt det kræver af dig er kun 4 enkle trin:

 1. Find den gasaftale, du ønsker
 2. Udfyld en bestillingsformular
 3. Din nuværende leverandør sender dig en slutopgørelse
 4. Din nye leverandør leverer naturgas til dig fra den aftalte dato

Er du i tvivl, om du har den rette naturgasaftale til dine behov?

Få et gratis og uforpligtende PRIS:TJEK på din naturgasaftale. Vi tjekker sammen med dig, hvilken aftale, der bedst betaler sig for dig og din husstand - og sikrer, at du har en attraktiv naturgasaftale.

Udfyld formularen, så ringer vi dig op – eller ring 7518 7578