OBS: Har du spørgsmål om tilmelding til indefrysningsordning, energikrisen, priser og el- og gasregningen? Find hjælp og svar her.

El og gasKundeservice
70 15 16 70
Internet og tvKundeservice
70 33 20 33
Hovednummer
70 11 50 00
Annuller

Forstå din gasregning

Vi vil gerne hjælpe dig med at forstå hvorfor din gasregning ser ud, som den gør. Her kan du finde svar på en række spørgsmål, som vi håber, kan gøre din gasregning lettere for dig at overskue

Derfor ser din gasregning ud, som den gør 

Vi guider dig gennem din gasregning side for side, så du får du svar på, hvad de forskellige poster, begreber og beskrivelser på din gasregning betyder. På den måde får du et bedre indblik i, hvad du reelt betaler for. 

Din regning består overordnet set af:

  • En samlet oversigt over, hvad du skal betale
  • En opgørelse af dit reelle gasforbrug
  • En acontoregning for det aktuelle kvartal (acontoraten). Dette beløb er et estimat baseret på tidligere forbrug eller de oplysninger, vi har modtaget ved din bestilling.

Side 1

Her får du overblik over det samlede beløb, som du skal betale. Med mindre andet er aftalt, modtager du en gasregning 4 gange årligt. Første side indeholder:

- en opgørelse af dit gasforbrug for forrige år.

- et acontobeløb, der er beregnet på baggrund af dit forventede forbrug.

Differencen mellem disse to poster viser, om du skal betale ekstra eller have penge retur.

Regningens første side indeholder desuden dit kundenummer samt din pinkode, som du skal bruge for at kunne logge på Mit Norlys

Side 2

På side to finder du en udspecificeret regning, hvor du kan se de forskellige poster, din samlede gaspris indeholder, samt hvilke selskaber du betaler til, via din gasregning. 

Der er to interessenter du betaler til gennem din gasregning:

  • Dit energiselskab (Det er det selskab, der køber din gas og sælger den videre til dig. Det er dit valg hvem du ønsker, der skal levere din gas)
  • Dit Distributionsselskab* (I Danmark har vi et samlet distributionsselskab, Evida, og det er dem der ejer gasledningerne og gasmålerne.)

*Evida opkræver afgifterne på vegne af staten og nødforsyningsafgiften på vegne af Energinet. Distributions betalingerne samt Energisparebidraget opkræves på vegne af Evida.

Den del af gasprisen som opkræves til Evida, har hverken du eller dit energiselskab indflydelse på. 

Side 3

Her kan du se, hvor meget du skal forudbetale for den kommende periode. Estimatet er baseret på de samme poster som på side 2.

Vi modtager dit forventet forbrug fra Evida og ved hver aconto rate betales der for en fjerdedel af det forventet forbrug.

Hero medie

Fik du ikke svar på dine spørgsmål?

Vi hjælper gerne med at forstå din elregning. Du har altid mulighed for at henvende dig til vores kundeservice. Ring til os på

7015 1670

Minimer chat ikon Hvad vil du chatte om?

Internet og Tv


Energi

Chat Udvid chat ikon