El og gasKundeservice
70 15 16 70
Internet og tvKundeservice
70 33 20 33
Hovednummer
70 11 50 00
Annuller

Mest stillede spørgsmål

Hvad er SmartHome, hvor sikker er SmartHome og hvordan fungerer et intelligentalarm system? Find svar på spørgsmål om SmartHome funktioner og enheder nedenfor.

Generelle spørgsmål: 

Hvad er SmartHome fra Norlys?

SmartHome fra Norlys er et system der gør det muligt at styre og automatisere stort set hele dit hjem fra én app uanset hvor du befinder dig.

Det vil sige, at du i én og samme app har et alarmsystem med eller uden vagtordning (Komfort & Sikkerhed og Komfort & Sikkerhed+), intelligent lysstyring, intelligent varmestyring, intelligent dørlås, og mange flere funktioner, som app’en nemt og brugervenligt vil guide dig igennem.

Hvorfor skal du betale abonnement for at få SmartHome?

Abonnementet giver dig adgang til at styre og kontrollere dit hjem fra én samlet app. Hvor lidt og hvor meget funktionalitet, der er tilgængeligt i app’en afhænger af dit valg af abonnement. Vælger du et Komfort & Sikkerhed eller et Komfort & Sikkerhed+ abonnement får du både et alarmsystem med mulighed for vagtordning og et SmartHome system, du kan styre fra én app. Derudover sidder vores kundeservice altid klar til at hjælpe dig hvis du har spørgsmål eller oplever udfordringer.

SmartHome løsningen, herunder app’en, vil hele tiden blive udviklet og forbedret, så dit hjem kan blive endnu smartere. 

Kan du selv installere SmartHome i dit hjem?

Ja, SmartHome er udviklet til, at alle nemt kan finde ud af at sætte systemet op. Det kræver ikke en professionel installatør. App’en indeholder detaljerede installationsinstruktioner, som du kan følge.

Hvordan kan SmartHome hjælpe dig med at kontrollere og styre dit hjem?

SmartHome indeholder en masse smarte og intelligente funktioner som giver dig tryghed i hverdagen og som hjælper dig med at styre og have kontrol over dit hjem fra app’en. Blandt disse funktioner er: et intelligent alarmsystem, intelligent lysstyring, intelligent varmestyring og intelligent dørlås. Udover at give dig kontrol og føle dig tryg, kan SmartHome også spare dig penge i forhold til el og varme.

Hvilke enheder fungerer SmartHome med?

SmartHome fungerer med en lang række enheder, som du kan installere og tilføje til dit system. Her er et par eksempler: Philips Hue, Fibaro, Netatmo termostat, Sensibo, Danalock dørlås, Google Home og Amazon Alexa.

For at se alle enheder, der kan installeres, skal du åbne app’en, gå til indstillinger nederst i højre hjørne – og trykke på enheder og ’+’ øverst i højre hjørne.

Hvor sikker er SmartHome?

SmartHome kan ikke kontrolleres af en tredjepart uden dit samtykke. Kommunikationen mellem din SmartHome-boks, dine enheder og din smartphone er sikkert krypteret på alle tidspunkter. Og det er derfor beskyttet mod angreb fra internettet. Du kan være sikker på, at ingen har adgang til dit SmartHome system eller tilbehør og enheder dertil.

Kan du bruge SmartHome på din tablet?

Ja, det kan du godt. Dog vil vi anbefale dig at bruge din smartphone, da SmartHome app’en er optimeret til mobil.

Spørgsmål til SmartHome funktioner:

Hvad er et intelligent alarmsystem?

Et intelligent alarmsystem er en tyverialarm der kan bruge kunstig intelligens til at tænde og slukke alarmen i huset afhængigt af brugernes tilstedeværelse og fravær.

SmartHome genkender en brugers position baseret på de lokationsbaserede tjenester på brugerens mobiltelefon. Et såkaldt geofence opføres rundt om brugerens hus. Hvis en sensor udløses, når alarmen er tændt, modtager alle brugere med en voksen- eller administratorrolle pushmeddelelser, SMS og automatiske telefonopkald.

Hvad sker der, hvis nogen bryder ind mens alarmen er tændt?

Så snart en alarm udløses, sender SmartHome en push-besked til alle brugere med en voksen eller admin rolle. Kort tid efter sendes endnu en push-besked til brugerne.

Hvis du har en sirene installeret eller indstillet din SmartHome-boks til at fungere som sirene, vil disse nu gå i gang.

Reagerer brugerne ikke på push-beskederne, vil der blive sendt en SMS efterfulgt af et automatisk opkald. Når app’en åbnes afsluttes meddelelsesprocessen for brugeren, men fortsætter for andre brugere, indtil alarmen er deaktiveret.

Hvad er en intelligent dørlås?

En intelligent dørlås er en lås, du erstatter med din normale dørlås. Den intelligente dørlås er en lås, der automatisk låser, når du ikke er hjemme, og åbner når du kommer hjem.

Du kan også bruge låsen til at give gæster adgang til hjemmet.

Hvordan fungerer intelligent lys?

Hvis et smart-stik, lysafbryder eller en pære bliver et "intelligent lys", kan SmartHome styre det automatisk.

Norlys SmartHome bruger oplysninger fra bevægelsessensoren, lysstyrken udefra, solvinkel, tidspunkt på dagen og beboernes vaner til automatisk at kontrollere lyskilden.

Intelligent lys kan også styres via appen, via widgets på iOS og Android og via Apple Watch-appen. Hvis en enhed er et intelligent lys, kan du også styre det via knappen "Alle lyskilder". Hvis en bruger styrer intelligent lys manuelt, er automatisk styring suspenderet i 4 timer.

Bemærk: Til denne funktion skal mindst 1 multisensor installeres i samme rum.

Hvordan fungerer intelligent varmestyring?

Intelligent varmestyring styrer automatisk dine radiatorer og andre varmeenheder, der er tændt. Baseret på den temperatur, der er indstillet af brugeren i termostat-fanen, vil Norlys SmartHome opretholde denne temperatur i hjemmet, når nogen er hjemme eller vågen.

På alle andre tidspunkter forsøger systemet at spare energi ved at skrue ned eller slukke for varmen.

Spørgsmål til SmartHome enheder:

Hvad er et Smart-stik?

Et smart-stik gør det muligt at styre dine stikkontakter fra SmartHome app’en, selv når du ikke er hjemme. Smart-stikket kan indstilles på forskellige måder, alt efter hvad du ønsker den skal bruges.

App’en vil nemt og brugervenligt guide dig igennem disse indstillinger.

Hvad er en multisensor?

En multisensor bruges til at registrere bevægelse, temperatur, og lysstyrke. Det vil sige, at denne enhed er tæt forbundet med funktionerne omkring intelligent lysstyring, intelligente varmestyring og det intelligente alarmsystem.

Multisensoren kører på batteri og er derfor trådløs.

Hvad er en dør/vinduessensor?

En dør/vinduessensor bruges til at overvåge dine døre og vinduer. Har du eksempelvis alarmen slået til, vil denne blive udløst, hvis der åbnes et vindue eller en dør hvor sensoren er monteret.

SmartHome vil ligeledes påminde dig om, at du har glemt at lukke en dør eller et vindue, når du forlader hjemmet. Dør/vindues sensoren kører på batteri og er derfor trådløs.

Hvad bruges kameraet til?

Det smarte indendørskamera bruges til fjernovervågning via livestream og til optagelse i tilfælde af alarm. Optagelsen starter automatisk i tilfælde af en alarm.

Hvis du ikke vil føle dig overvåget, når du er hjemme, kan du nemt og hurtigt aktivere kameraet privatlivsfunktion, der deaktiverer livestreaming når nogen er hjemme.

Kameraet kræver et strømstik.

Hvad bruges fjernbetjening til?

Med fjernbetjeningen kan du aktivere eller deaktivere din alarm. Fjernbetjeningen bruges ofte af børn eller andre personer der ikke har en smartphone. Fjernbetjeningen kan også bruges af gæster eller andre personer der skal have midlertidig adgang og som ikke er oprettet i SmartHome app’en.