El og gasKundeservice
70 15 16 70
Internet og tvKundeservice
70 33 20 33
Hovednummer
70 11 50 00
Annuller

Prisudvikling for KombiEl

Følg den rene elpris for KombiEl time for time. Og få overblik over, hvornår du kan bruge strømmen billigst, og spar når den koster mere.

Loading...

De viste priser er den rene elpris, som er eksklusiv transport af el og afgifter. Vær opmærksom på, at afgifterne til dit netselskab ofte er højere mellem kl. 17 og 20 i vinterhalvåret (oktober - marts).

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår kan jeg se timepriserne for næste døgn?

Timepriserne for det næste døgn vil typisk være tilgængelige her på siden mellem kl. 13-15 hver dag.

Hvorfor er der forskel på prisen i Vest- og Østdanmark?

Forsyningen af el til Danmark er tæt forbundet med vores nabolande Sverige, Norge og Tyskland via ledninger og kabler over eller under jorden. Der er dog forskel på, hvordan Øst- og Vestdanmark er forbundet med landene omkring os. Sjælland er nemlig forbundet med Sverige og Tyskland, mens Jylland og Fyn har forbindelser med Sverige, Tyskland, og Norge.

Det har betydning for prisen. På grund af de to landsdeles forskellige elforsyning er den pris, du betaler for din strøm, forskellig afhængig af, om du bor i den vestlige eller østlige del af landet.

Hvordan ved jeg, om jeg bor i Øst eller Vestdanmark?

I vores KombiEl graf kan du se priserne øst for Storebælt eller vest for Storebælt. Så hvis du bor vest for Storebælt, og skal se timepriserne for den del af landet, skal du altså stå på "Vest" i grafen. 

En hovedregel er, at alle postnumre op til 4990 betegnes som Østdanmark - også kaldet DK2. Alle postnumre fra 5000 og op betegnes som Vestdanmark - også kaldet DK1.

Prisen der aflæses ud for en time, gælder den hele den time?

Ja, på et døgn vil der for KombiEl kunder være 24 timepriser. De enkelte timepriser afhænger af, om du bor vest for Storebælt eller øst for Storebælt.

Hvis du f.eks. på grafen kan aflæse, at den rene elpris er 100 øre/kWh kl. 13.00, så vil denne pris altså gælde fra kl. 13.00 og frem til og med kl. 13.59.

Den elpris jeg kan aflæse på grafen, er det min samlede elpris?

Nej, den pris du kan aflæse på timeprisgrafen er den rene elpris i kWh.

For at få den samlede elpris i kWh, skal du lægge afgifter og skatter til dit netselskab og staten oven i. For kunder i N1 netområde, er dette 1,49 kr./kWh i gennemsnit.

Vær dog opmærksom på, at afgifterne til netselskabet ofte er lidt højere mellem kl. 17 og 20 i vinterhalvåret (oktober - marts). I denne periode er elnettet nemlig mest belastet, og derfor er transporten af strøm dyrest lige her. Her giver det ekstra god mening, at flytte dit forbrug til andre tidspunkter.

Den lidt dyrere vinterperiode betyder så samtidig, at alle andre tidspunkter i løbet af året billigere, end de har været hidtil.

Kan jeg spare penge med KombiEl?

Hvis du har mulighed for at flytte noget af dit elforbrug fra de dyre til de billige timer, så er der penge at spare. De billige timepriser finder du oftest i sommerhalvåret, generelt om natten mellem kl. 0.00 og 05.00, samt når det blæser meget. Du kan holde øje med de faktiske timepriser her på siden.

Kan jeg få KombiEl?

Ja, alle kunder kan få KombiEl med timepriser.

Er du allerede Norlys elkunde, kan du skifte til KombiEl her.

Hvis du er ny elkunde hos Norlys, så kan du bestille KombiEl lige her.

Hvorfor er elpriserne på siden her ikke de samme, når jeg bestiller KombiEl?

Den elpris der vises ved bestilling af KombiEl, er sidste måneds gennemsnitspris.

Den elpris du kommer til at betale, når vi begynder at levere el til dig, er de timepriser som du løbende kan se på denne her side.

Minimer chat ikon Hvad vil du chatte om?

Internet, tv og streaming


El, opladning og naturgas

Chat Udvid chat ikon