El og gasKundeservice
70 15 16 70
Internet og tvKundeservice
70 33 20 33
Hovednummer
70 11 50 00
Annuller

Fibernet fordele

Når vi taler internet, kan mange blive lidt lange i blikket. Det der med hastighed, upload, download, tørre tal og snørklede forkortelser, kan være lidt af en jungle at finde rundt i.

For hvad er fibernet for en størrelse? Hvilken forskel gør det i din hverdag, når du har fibernet? Og hvad er eksempelvis forskellen fra almindeligt internet og ADSL-forbindelser? Det hjælper vi dig med at blive klogere på i denne artikel, hvor du kan læse om fibernettes fordele.

Du kan læse meget mere om, hvad fibernet er her.

Et stigende medieforbrug

I Danmark er vi blandt de førende i verden, hvad angår forbrug af medier. Vi streamer serier fra Netflix og HBO Max, deler familiealbums online med venner og familie, opretter playlister, finder podcasts, FaceTimer og downloader apps til alt fra motion, spil og sociale medier. Er du tæt på at miste pusten? Vi er knap nok kommet i gang!

Vores stigende brug af streaming og de mange (og stadigt flere) digitale enheder i vores hjem, er blandt de tendenser, som driver den opadgående udvikling. Og med et stigende medieforbrug er der mere fokus end nogensinde før på det “at være online” - eller faktisk, så tænker vi sjældent over, at vi er online, det er vi jo hele tiden. Linjerne mellem online og offline minimeres for hver app vi downloader og dag, der går. Vi er blevet vant til en dagligdag, hvor vi altid er online og ikke skal tænke over, hvordan vi er det.

Godt internet øger produktiviteten

Vi bruger vores telefoner, tablets og computere på stort set alle tider af døgnet. Kvaliteten og hastigheden af vores internetløsning er således en vigtig faktor i vores liv - både på arbejde og privat.

Har du eksempelvis oplevet frustration over en ustabil streaming af yndlingsserien, at blive smidt af eller vente i evigheder, når både far, mor, teenagebørn og tumlebørn fifler rundt på et utal af iPads, smartphones og computere, så er du ikke i tvivl om, hvor meget det betyder for hverdagen, at vores internet fungerer og performer hver eneste dag, året rundt, præcist, når det passer os. Én ting, kan vi nemlig hurtigt blive enige om - internettet skal være hurtigt og fungere uden problemer.

Derfor bør du vælge fibernet

Er du i tvivl om, hvad fibernettets fordele er og hvad det kan gøre for dig? Vi har samlet 7 stærke grunde til, hvorfor du bør vælge fibernet som din fremtidige internetløsning.

#1 Internet med lysets hast

Har du en almindelig ADSL-bredbåndsforbindelse, kan du på en god dag (og beliggenhed tæt på en central) ramme en hastighed på ca. 40 Mbit/s til download og 10 Mbit/s til upload.

Fibernet kaldes ikke “lynhurtigt internet” uden grund!

Du får op til 1 gigabit per sekund - svarende til 1.000 Mbit/s som sikrer, at du altid har rigelig kapacitet uanset, hvor meget du påtænker at udsætte din internetforbindelse for af både upload og download. Du er garanteret lynhurtigt internet døgnet rundt, uanset hvor mange personer, der er på nettet samtidig.

#2 Stabilt internet - også til store familier

Har I en stor familie? Eller bor du i lejlighed, hvor I er flere, der deler det samme internet? Så har du muligvis - til stor irritation - oplevet, at hastigheden går ned i takt med, at antallet af brugere går op? Så er det garanteret fordi, at I bruger en traditionel bredbåndsløsning, som kan påvirkes af antallet af samtidige brugere.

Med fibernettets enorme kapacitet, er der ingen begrænsning på, hvor mange der kan bruge den samme forbindelse samtidigt. Du oplever derfor ikke, at nettet på nogle tidspunkter er langsommere på grund af meget trafik. Dette er uden tvivl en af de største fordele ved fibernet, hvis I er en husstand af flere personer.

#3 Samme hastighed på upload og download

Har du oplevet, at det nogen gange tager længere tid at uploade, end det fx gør at downloade? Ved traditionelt bredbånd (ADSL forbindelse) kan hastigheden variere på grund af kablernes kobber-konstruktion.

Når du har installeret fibernet i dit hus, nyder du godt af symmetrisk hastighed på upload og download - og får derigennem samme hastighed, uanset om du uploader eller downloader store mængder data.

#4 Mere end 500.000 virksomheder og private har fibernet

Fibernettet har i flere år været den hurtigst voksende bredbåndsteknologi. Ifølge Dansk Energi er tallet af fibernet-brugere steget eksplosivt det seneste år, hvor 65.000 husstande og virksomheder er blevet tilsluttet fibernet - svarende til 178 nye tilslutninger hver dag i 2016.

I en undersøgelse fra Dansk Energi tilkendegiver 8 ud af 10 danskere, at de ville vælge fibernet, hvis de havde muligheden.

Derudover indikerer undersøgelsen, at når personer først har taget springet og valgt fibernet til, så er der en klar tilbøjelighed til, at kunderne ikke ønsker at gå tilbage til en traditionel ADSL-forbindelse.

#5 Lavere støjfølsomhed

Traditionelt ADSL-bredbånd er mere støjfølsomt end fibernettet. Særligt i tilfælde, når der er langt imellem dig (forbruger), og centralen, kan det have indflydelse på hastigheden af dit internet.

En af de store fibernet fordele er, at det i sig selv er langt hurtigere end en ADSL-løsning, men på grund af den lave støjfølsomhed i fibernet, drager du samtidig fordel af, at hastigheden på dit fibernet ikke influeres af afstanden til centralen.

#6 Gør din bolig attraktiv med hurtigt internet

Står du overfor at skulle sælge din bolig inden for overskuelig fremtid? Så kan det være en rigtig god idé at få installeret fibernet. For selvom du måske ikke går i overvejelser om at flytte fra dit hus lige foreløbig, kan en hurtig bredbåndsforbindelse kan være tungen på vægtskålen, når din bolig skal sælges.

Et populært spørgsmål hos danske ejendomsmæglere omhandler nemlig, hvilken type internet der udbydes eller er installeret i huset. Udover at du sikrer dit eget behov, kan du altså se frem til at give boligsalget et ekstra stærkt kort på hånden, når du har installeret fibernet i hjemmet.

#7 Fibernet er fremtidens internet

Pudser vi krystalkuglen vil en klar tendens i de kommende år fortsat være et udpræget behov for hastighed, til at understøtte alle vores online aktiviteter - alene i de sidste 10 år er internethastigheden fordoblet mere end 200 gange. Én af de største og mest åbenlyse fibernet fordele er, at den stort set ikke har begrænsninger i forhold til hverken hastighed eller kapacitet, hvorfor det er en attraktiv fremtidssikring for alle husejere. Læs mere om, hvorfor det er vigtigt med godt internet, når du skal sælge dit hus.

Med fiberbåndsteknologien holder din internetløsning i mange år frem og er klar til fremtidens intelligente hjem.

Er det tid til nyt internet? Find den internetpakke, der passer til dit behov på Norlys.dk. Vi tilbyder også produkter indenfor både telefoni, smarthome, tv og meget andet.

Få internet via fiber fra Norlys 

Er det tid til nyt internet? Find en internetpakke, der passer dit behov. Start med at lave adressetjek og se, hvad vi kan levere på din adresse. 

Tjek om du kan få fiber