Støt den grønne omstilling. Nu. Og for fremtiden

Få en elaftale, hvor du er med til at støtte strøm den grønne omstilling. Det er god energi for både dig og de næste generationer. 

Vil du have strøm med grøn samvittighed?

Se vores elaftaler med grøn strøm

Grøn strøm koster ikke knaster. Hos Norlys er det en del af aftalen

 

Fra den 1. januar 2021 får alle privatkunder i Norlys grøn strøm – uden at betale ekstra. Uanset hvor du bor i Danmark. Det gælder også om du allerede er kunde hos Norlys eller ej.

 

Hos Norlys har man i hele 2020 kunne få grøn strøm uden merbetaling i form af vores tilvalgsprodukt MedVind. Som en naturlig overgang til at alle får grøn strøm, udfases MedVind fra årsskiftet. Hvis du allerede er kunde hos Norlys og har valgt at få MedVind, forsætter du selvfølgelig med at få grøn strøm.

3 gode grunde til at vælge grøn strøm

  • Du bidrager til den grønne omstilling

  • Du får grøn strøm uden at betale i dyre domme

  • Du kan tænde for kontakten med god samvittighed

For mange er strøm et produkt, som bare skal være der, når vi tænder kontakten. I Norlys har vi besluttet, at strømmen skal være grøn. Det giver mest mening for os, at vores strøm både er for dig og de næste generationer. Derfor garanterer vi, at den mængde strøm, du forbruger, bliver købt fra vedvarende energikilder. Du kan ikke mærke forskel. Men det kan miljøet.

Du bidrager til den grønne omstilling, for du er med til at øge efterspørgslen på vedvarende energikilder. For er efterspørgslen stor nok, er der grundlag for at etablere nye anlæg, og så øges andelen af grøn strøm.

I Norlys kommer over halvdelen af vores grønne strøm fra danske vindmøller. Det håber vi på sigt, kan bygge endnu flere vindmøller I Danmark, og resten af verden.

Du kan altså kan tænde for kontakten med god samvittighed, for udover at strømmen købes grøn, er der heller ingen prisstigning hos dig.

Oprindelsesgarantier

Med grøn strøm er strømmen, der kommer ud af din stikkontakt den samme. Forskellen er, at vi køber oprindelsesgarantier for al den strøm, vi sælger til dig og vores andre kunder. På den måde sikrer vi, at den energi du har brugt kommer fra vedvarende energikilder. Og fordi vi er underlagt revisionskontrol, skal vi fremlægge balance mellem, hvor meget klimavenlig strøm vi sælger og indkøber.

3 fordele ved grøn strøm

Det sparer på CO2'en

Den største fordel ved strøm fra vedvarende energikilder er, de genererer langt mindre CO2, end konventionelle metoder, man bruger til elproduktion i dag. For eksempel har en vindmølle på under ét år kompenseret for den Co2, der blev udledt under produktionen af den.

Vedvarende energikilder

Der er ikke risiko for at løbe tør for energi fra vedvarende energikilder. Der kan selvfølgelig være perioder, hvor det blæser mindre, der er overskyet eller mindre regn og elproduktionen derfor vil være lavere. Men uanset, hvor meget strøm vi bruger, er der ikke udsigt til, at vinden på et tidspunkt vil stoppe med at blæse, det vil stoppe med at regne eller at solen vil stoppe med skinne.

Øget efterspørgsel øger produktionen

Ved at bruge strøm fra vedvarende energikilder øges efterspørgslen. Det betyder at der vil blive opført flere og flere anlæg der producere grøn strøm. Det er godt klimaet.

Vælg grøn strøm

Det betyder bladene

For at gøre det let for alle danske forbrugere at vælge grøn strøm, har Forbrugerombudsmanden indført en mærkningsordning med grønne blade.

Elprodukter kategoriseret med ét blad betyder, at strømmen er produceret af grønne energikilder, da vi køber certifikater svarende til hele dit elforbrug.

Du er dermed med til at efterspørge udviklingen af grøn energi.

Uanset hvilket produkt du vælger, får du ikke ren grøn strøm i dine stikkontakter, da al strøm bliver blandet i elnettet.

Grøn strøm fra Norlys er kategoriseret med ét blad.

Læs mere om grønne certifikater

Hvor meget strøm giver en vindmøllerotation?

Vindmøller kommer i mange forskellige størrelser. Derfor er der også forskel på, hvor meget strøm de kan producere på en enkelt rotation.

En vindmølle med rotordiameter på 164 meter vil cirka producere 12,7 kWh på én rotation. Det er nok strøm til, at du kan nå at gøre en af følgende ting:

  • Lade din Smartphone op 662 gange

  • Køre 64 kilometer i en Tesla

  • Køre 1.270 kilometer på en elcykel

  • Løbe 7 timer på løbebåndet

  • Se 139 afsnit X-Factor

  • Varme 79 pizzaer i mikroovnen

  • Høre Bohemian Rhapsody 20.622 gange på din Bluetooth-højtaler

Kilde: Larko

Vil du vide mere om, hvad du kan lave for 12,7 kWh?
Så kan du blive klogere på vores side om kWh.

Vil du have spændende nyt?

Og gode sparetips? Få fordelagtige tilbud, og tips, der kan hjælpe dig med at spare på din energiregning. Samtidig kan du følge med i, hvad der sker i Norlys og deltage i vores konkurrencer om fede præmier.

Vi sender dig ca. et nyhedsbrev i måneden.

Tilmeld nyhedsbrev

Hvor meget energi producerer en vindmølle?

De første landvindmøller, der blev placeret rundt omkring i Danmark i 1970’erne kunne genere omkring 100 kW. Til sammenligning kan havvindmøller i dag generere omkring 8-9 MW. Det vil sige mere end 80 gange så meget.

På et år kan bare én af de store havvindmøller producere omkring 36.000 MWh – altså 36.000.000 kWh. Det svarer til cirka 8.000 danske husstandes årlige elforbrug. Med knap 1.000 havvindmøller kan man producere nok strøm til at dække hele Danmarks elforbrug.

Strøm fra danske vindmøller. En af Danmarks største landvindoperatører

Via vores medejerskab af Eurowind Energy A/S, ejer og driver vi blandt andet 216 landvindmøller i Danmark, hvilket gør os til en af de største spillere på området.


Vores vindmøller står på de bedste steder i landet, når det kommer til at udnytte vindenergien. Vi ejer knap 600 MW vind- og solparker ud af vores samlede administrationsportefølje på cirka 1.300 MW. Eurowind Energy's portefølje producerer årligt cirka 800 millioner kWh, svarende til 200.000 husstandes årlige strømforbrug.

Danmark er verdensmestre i vindenergi

I 2019 dækkede vindmøllestrøm cirka 47% af det samlede energiforbrug i Danmark. Man forventer, at vi i år vil ramme over den magiske 50% grænse, og at vindmøllestrøm dermed vil dække over halvdelen af vores samlede energiforbrug.

Danmark er uden sammenligning verdensmestre i at balancere store mængder vindenergi, og i 2020 og de kommende par år vil det blive udnyttet i forhold til at bruge vores store mængder af grøn strøm til opvarmning og transport.

Er du nysgerrig efter at vide, hvor strømmen i Danmark ellers kommer fra? Så kan du blive klogere på vores side om strøm.

Vil du have klimavenlig strøm og grøn samvittighed?

I langt de fleste tilfælde er det nemt at få en klimavenlig elaftale. Hvis ikke dit elselskab tilbyder klimavenlige elprodukter, kan du ganske gratis flytte elselskab. Står du eksempelvis over for at skulle melde flytning til dit elselskab, er det en oplagt mulighed for at kigge på din elregning og dit elforbrug.

 

Som privatkunde hos Norlys har du helt automatisk grøn strøm i din elaftale fra den 1. januar 2021.