Sammen gør vi

Danmark grønnere

Hvordan kan strøm være grøn?

Vi forstår godt, hvis du undrer dig. Strømmen, der kommer ud af din stikkontakt, er nemlig den samme, dine lamper lyser på samme måde og tv'et kører som det plejer. Så du kan ikke mærke forskel.

Forskellen er nemlig, at vi køber oprindelsesgarantier svarende til den mængde strøm, vi sælger dig og vores 599.999 andre kunder. På den måde sikrer vi, at den energi du har brugt i løbet af et helt år, at den bliver dækket af energi fra vedvarende energikilder. Det skal vi kunne gøre rede for og er derfor underlagt revisionskontrol, hvor vi skal kunne dokumentere balance mellem, hvor meget klimavenlig strøm vi sælger og indkøber.

Oprindelsesgarantier er certifikater, der udstedes af det statsejede Energinet på den mængde grøn strøm, de vedvarende energikilder har produceret og leveret til det fælles elnet. Det er disse certifikater, vi går ind og køber på dine vegne. 

Men bare rolig, alt det praktiske holder vi styr på – så det er ikke mere besværligt for dig at vælge en klimavenlig elaftale.

Sammen øger vi efterspørgslen
på vedvarende energikilder

Jo større efterspørgslen er på certifikater fra vedvarende energikilder, jo mere grundlag er der for at etablere nye anlæg og dermed andelen af grøn strøm. 

For med en øget efterspørgsel på grøn energi, tror vi på, at det på sigt kan betyde endnu flere vindmøller og solceller i Danmark. Den grønne omstilling kan vi ikke sikre hver for sig. Det skal vi gøre sammen.

Bestil grøn strøm

Strøm fra vind, sol og vand

Grøn strøm er strøm, som kommer fra de bæredygtige energikilder. Vindmøller, solceller, vandkraft, biogas, biomasse.

I Norlys kommer over halvdelen af vores grønne strøm fra danske vindmøller og solceller. Resten køber vi fra vores nordiske nabolande - her køber vi blandt andet vandcertifikater. Altså, strøm fra vandkraft.

Få strøm fra vind, sol og vand

Norlys investerer i grøn energi


Vi vil gøre en forskel for Danmark. Og grøn strøm er bare ét af mange skridt på vores rejse. Vi investerer nemlig mange millioner kroner i vindmøller og løsninger til energilagring – for at kunne opnå en 100% vedvarende energiforsyning i 2030.

Eurowind Energy

Vi er medejere af Eurowind Energy. Sammen har vi bygget Danmarks største landvindmøllepark og fortsætter med at opføre vindmølle- og solcelleparker i Danmark og Europa. Allerede nu producerer vores vind- og solcelleparker grøn strøm svarende til, at mere end 350.000 hjem kan få dækket deres årlige elforbrug.

En del af de certifikater vi køber, for at give Norlys-kunder grøn strøm, kommer fra Eurowind Energy.

GreenLab Skive og Green Hydrogen Systems

Norlys har investeret 25 millioner og er dermed en del af ejerkredsen i GreenLab Skive og Green Hydrogen Systems. Her er arbejdet med energilagring og omdannelse af strøm fra vindmøller til grøn brændsel i fuld gang. Elektrolyse, carbon capture og Power2X er vejen til fremtidens energi og udviklingen af bæredygtige teknologier.

Kom med på den grønne rejse

Få nyheder om blandt andet grøn strøm og gode sparetips. Samtidig kan du følge med i, hvad der sker i Norlys og deltage i vores konkurrencer om fede præmier.

Vi sender dig ca. et nyhedsbrev i måneden.

Tilmeld nyhedsbrev

Følg de grønne blade

 

Du har måske set de grønne blade før. De er til for at gøre det let for dig som forbruger at vælge grøn strøm.


Uanset hvilket produkt du vælger, får du ikke ren grøn strøm i dine stikkontakter, da al strøm bliver blandet i elnettet, men sammen er vi med til at påvirke, at strømmen blive grønnere.


Grøn strøm fra Norlys er kategoriseret med ét blad.


Du kan se Forbrugerombudsmandens beskrivelse af mærkningsordning her >

Ét blad

Elprodukter med ét grønt blad er baseret 100 pct. på vedvarende energikilder, da vi som elselskab køber grønne certifikater svarende til hele dit elforbrug.

To blade

I tillæg til kravene for ét grønt blad, skal vi som elselskab lave klimatiltag, som reducerer udledningen af CO2 og andre drivhusgasser, svarende til den energi, du forbruger.

Vil du også gerne have grøn strøm?

Få et gratis og uforpligtende PRIS:TJEK på din elaftale. Vi tjekker sammen med dig, hvilken aftale, der bedst betaler sig for dig og din husstand – og sikrer at du har en attraktiv elaftale med grøn strøm.

Udfyld formularen, så ringer vi dig op

Du giver nu Norlys Energi A/S samtykke til, at vi må kontakte dig én gang med et uforpligtende tilbud. Du kan læse, hvordan vi behandler data i vores persondatapolitik.