Tesla kører
grønt på Norlys-vindmøllestrøm

Tesla og Norlys har indgået en aftale, der gør, at Tesla-ejere på dansk grund er garanteret grøn vindmøllestrøm.

Vi er stolte af at have indgået en aftale med Tesla,

Vi er stolte af at have indgået en aftale med Tesla, der betyder, at Tesla-ejere i Danmark nu kan tanke miljørigtig strøm produceret af Norlys egen vindmølle i Lyngdrup lige nord for Aalborg. Tesla har indtil videre opstillet Supercharger-stationer otte steder i landet, hvor Model S kan oplades med gratis vindmøllestrøm. Ser man på 2015 alene, har Tesla og Norlys leveret omkring 1.000 megawatt-timer vedvarende energi til danske og udenlandske Teslaer, hvilket svarer til, at der allerede er kørt 5.000.000 millioner CO2-neutrale kilometer på kryds og tværs af Danmark.

Aftalen mellem Tesla og Norlys betyder, at den 100 procent grønne vindmøllestrøm i Supercharger­netværket har sparet atmosfæren for mere end 600 ton CO2 alene i 2015. Et tal, der blot vil stige i takt med Teslas fortsatte udbredelse. Supercharger-ladning udgør kun en del afTesla-ejerenes samlede strømforbrug, og samlet har den danske Model S-flåde kørt næsten ti millioner kilometer, hvor også ladning hjemme og på offentlige ladestandere genererer store COi-besparelser. Danske Tesla har haft mere end 20.000 opladninger i Supercharger-netværket i 2015, og interessant nok viser det sig, at cirka 20 procent af de opladte Teslaer er fra udlandet.

Dermed sætter Tesla en tyk streg under det faktum, at en elbil sagtens kan bruges på længere ture, hvilket hidtil har været en af de største barrierer for elbilernes udbredelse. - På europæisk plan har vi i dag 164 ladestationer med 901 supercharger-standere. Herhjemme har vi i kraft af samarbejdet med Norlys gjort det ekstra miljøvenligt at tanke strøm på Model S. Der er stor synergi mellem elbiler og vindmøller. Kører du elbil på vindmøllestrøm, omveksler du en af de tungeste forureningskilder til en ren samvittighed, siger Tesla-talsmand Esben Pedersen.

Om aftalen med Tesla siger
- Som energivirksomhed har vi et særligt medansvar i forhold til, hvordan vores forbrug påvirker jordens klima og miljø. Ikke kun nationalt, men også internationalt. Derfor har vi en vigtig opgave i at påvirke virksomheder og forbrugere i retning mod vedvarende alternativer og et lavere forbrug. Aftalen med Tesla er således en godt eksempel på, hvordan vores målsætning bliver til virkelighed, siger Anders Thomsen fra Norlys.

Vil du gerne vide mere om vindstrøm fra Norlys

Få personlig energirådgivning og vejledning

7015 1679

... eller lad os ringe dig op.
Vi hjælper med at finde den rigtige energiløsning til din virksomhed og vejleder dig i, hvordan du fx opnår den bedste pris på el og naturgas

Du giver nu Norlys Energi A/S samtykke til, at vi må kontakte dig én gang med et uforpligtende tilbud. Du kan læse, hvordan vi behandler data i vores persondatapolitik.