Støt vindenergi. Nu. Og for fremtiden

Få en elaftale, hvor du er med til at støtte strøm fra danske vindmøller. Det er god energi for både dig og de næste generationer. Vi kalder det MedVind.

Vil du have strøm med grøn samvittighed?

Se vores elaftaler med MedVind

MedVind koster ikke knaster. Få det til 0 kroner


Lige nu kan du få grøn strøm - uden at betale ekstra. Uanset hvor du bor i Danmark, kan du få MedVind. Det gælder også, om du allerede er kunde hos Norlys eller ej.

Er du allerede kunde, tilføjer du blot MedVind til din nuværende elaftale. Er du endnu ikke kunde? Så tag et kig på vores elaftaler og vælg din foretrukne elaftale med MedVind.

Fra 1. april 2020 og resten af året er prisen for MedVind 0 øre/kWh. I 2021 stiger prisen til kun 1 øre/kWh, som er under 3 kroner om måneden for en gennemsnitsfamilie med et årsforbrug på 3.500 kWh.

Se elaftaler med MedVind

Har du allerede en elaftale hos os?

Tilføj MedVind til din elaftale

3 gode grunde til at vælge MedVind

  • Du bidrager til den grønne omstilling

  • Du får MedVind uden at betale i dyre domme

  • Du kan tænde for kontakten med god samvittighed


Sådan fungerer det 

Bestiller du MedVind, er strømmen, der kommer ud af din stikkontakt den samme. Forskellen er, at vi sikrer og garanterer dig for – at den mængde strøm, du forbruger, bliver købt fra danske vindmøller. Du kan ikke mærke forskel. Men det kan miljøet.

I praksis fungerer det på den måde, at vi køber oprindelsesgarantier for al den MedVind, vi sælger til dig og vores andre kunder. Og fordi vi er underlagt revisionskontrol, skal vi fremlægge balance mellem, hvor meget klimavenlig strøm vi sælger og indkøber.

Sagt på en anden måde, er du med til at øge efterspørgslen på vindmøllestrøm, når du køber MedVind. Du bidrager desuden til vedligeholdelse og udvikling af vindmøller. Det er godt for vindenergien og for miljøet i Danmark.

Du har også strøm, når det ikke blæser. Bare rolig

Du har altid strøm i din stikkontakt, uanset om det er vindstille eller blæsevejr. Med MedVind sørger vi for, at den mængde strøm, du bruger, bliver indkøbt fra danske vindmøller.

Guldmedalje i vindstrøm

Det danske vejr er perfekt til at udnytte energien fra vindmøller. Og det er vi gode til at profitere af i Danmark. Vi er med helt i front blandt de lande, hvor den største kilde til elproduktionen er vindenergi.

Et vigtigt valg for vores miljø

Vi kan ikke undgå at udlede CO2. Men med små ændringer i vores daglige rutiner, kan vi skrue ned for udledningen.

Med MedVind tager du et vigtigt valg og er med til at støtte strøm fra danske vindmøller. Og det kan miljøet mærke.

Er du allerede kunde hos Norlys? Gør en forskel for miljøet - tilføj MedVind til din elaftale.

Få en elaftale med MedVind

Vælg grøn strøm

Det betyder bladene

For at gøre det let for alle danske forbrugere at vælge grøn strøm, har Forbrugerombudsmanden indført en mærkningsordning med grønne blade.

Elprodukter kategoriseret med ét blad betyder, at strømmen er produceret af grønne energikilder, da vi køber certifikater svarende til hele dit elforbrug.

Du er dermed med til at efterspørge udviklingen af grøn energi.

Uanset hvilket produkt du vælger, får du ikke ren grøn strøm i dine stikkontakter, da al strøm bliver blandet i elnettet.

MedVind er kategoriseret med ét blad.

Læs mere om grønne certifikater

Hvor meget strøm giver en vindmøllerotation?

Vindmøller kommer i mange forskellige størrelser. Derfor er der også forskel på, hvor meget strøm de kan producere på en enkelt rotation.

En vindmølle med rotordiameter på 164 meter vil cirka producere 12,7 kWh på én rotation. Det er nok strøm til, at du kan nå at gøre en af følgende ting:

  • Lade din Smartphone op 662 gange

  • Køre 64 kilometer i en Tesla

  • Køre 1.270 kilometer på en elcykel

  • Løbe 7 timer på løbebåndet

  • Se 139 afsnit X-Factor

  • Varme 79 pizzaer i mikroovnen

  • Høre Bohemian Rhapsody 20.622 gange på din Bluetooth-højtaler

Kilde: Larko

Vil du vide mere om, hvad du kan lave for 12,7 kWh?
Så kan du blive klogere på vores side om kWh.

3 fordele ved vindmøllestrøm

Det sparer på CO2'en

Den største fordel ved vindmøller er, at den strøm, som de producerer, genererer langt mindre CO2, end mange af de andre metoder, man bruger til elproduktion i dag. Den CO2, der bliver udledt under produktionen, har vindmøllen kompenseret for på under ét år.

En vedvarende energikilde

Der er ikke risiko for at løbe tør for vindenergi. Der kan selvfølgelig være perioder, hvor det blæser mindre, og elproduktionen derfor vil være lavere. Men uanset, hvor meget strøm vi bruger, er der ikke udsigt til, at vinden på et tidspunkt vil stoppe med at blæse.

Konkurrencedygtige priser

I forhold til mange andre produktionsmetoder af el, via vedvarende energi, er vindmøller en af de mest konkurrencedygtige. Det er en vigtig egenskab, når produktionen af el via eksempelvis fossile brændstoffer er relativt billig.

Vil du have spændende nyt?

Og gode sparetips? Få fordelagtige tilbud, og tips, der kan hjælpe dig med at spare på din energiregning. Samtidig kan du følge med i, hvad der sker i Norlys og deltage i vores konkurrencer om fede præmier.

Vi sender dig ca. et nyhedsbrev i måneden.

Tilmeld nyhedsbrev

Hvor meget energi producerer en vindmølle?

De første landvindmøller, der blev placeret rundt omkring i Danmark i 1970’erne kunne genere omkring 100 kW. Til sammenligning kan havvindmøller i dag generere omkring 8-9 MW. Det vil sige mere end 80 gange så meget.

På et år kan bare én af de store havvindmøller producere omkring 36.000 MWh – altså 36.000.000 kWh. Det svarer til cirka 8.000 danske husstandes årlige elforbrug. Med knap 1.000 havvindmøller kan man producere nok strøm til at dække hele Danmarks elforbrug.

Strøm fra danske vindmøller. En af Danmarks største landvindoperatører

Via vores medejerskab af Eurowind Energy A/S, ejer og driver vi blandt andet 216 landvindmøller i Danmark, hvilket gør os til en af de største spillere på området.


Vores vindmøller står på de bedste steder i landet, når det kommer til at udnytte vindenergien. Vi ejer knap 600 MW vind- og solparker ud af vores samlede administrationsportefølje på cirka 1.300 MW. Eurowind Energy's portefølje producerer årligt cirka 800 millioner kWh, svarende til 200.000 husstandes årlige strømforbrug.

Danmark er verdensmestre i vindenergi

I 2019 dækkede vindmøllestrøm cirka 47% af det samlede energiforbrug i Danmark. Man forventer, at vi i år vil ramme over den magiske 50% grænse, og at vindmøllestrøm dermed vil dække over halvdelen af vores samlede energiforbrug.

Danmark er uden sammenligning verdensmestre i at balancere store mængder vindenergi, og i 2020 og de kommende par år vil det blive udnyttet i forhold til at bruge vores store mængder af grøn strøm til opvarmning og transport.

Er du nysgerrig efter at vide, hvor strømmen i Danmark ellers kommer fra? Så kan du blive klogere på vores side om strøm.

Vil du have klimavenlig strøm og grøn samvittighed?

I langt de fleste tilfælde er det nemt at få en klimavenlig elaftale. Hvis ikke dit elselskab tilbyder klimavenlige elprodukter, kan du ganske gratis flytte elselskab. Står du eksempelvis over for at skulle melde flytning til dit elselskab, er det en oplagt mulighed for at kigge på din elregning og dit elforbrug.

Det koster ikke mange kroner om måneden at gøre klimaet en tjeneste med en klimavenlig elaftale.