Værd at vide

Er du lidt på udebane, når det gælder el og energiforbrug? Og er du i tvivl om, hvilken elaftale der passer bedst til dig og din husstand?

Så sæt dig godt og grundigt ind i elmarkedet, inden du beslutter dig. Her på siden finder du nyttig viden om gode energivaner, hvordan du optimerer dit energiforbrug, klimavenlige tips og meget mere.

Skift til Norlys

Vidste du, at det er både gratis og nemt at skifte elselskab? Find ud af, hvordan du skifter, og hvad du skal være opmærksom på, hvis du flytter til en anden bolig.

Så nemt er det

Sådan finder du den bedste elpris

Du kan frit vælge elselskab og dermed også selv gøre noget for at få billig el. Her får du en guide til, hvad du skal være opmærksom på, når du leder efter billig el.

Se guide

Sådan får du reduceret elafgift

Er dit hjem primært opvarmet med el, jordvarme eller varmepumpe? Så har du højst sandsynligt ret til reduceret elafgift. Find ud af, om du har ret til reduceret elafgift. 

Bliv klogere

Kilowatttimer – hvad skal jeg vide?

Dit elforbrug er bestemt af, hvor mange kilowatttimer du bruger. Men hvad koster en kilowatttime? Og hvor mange bruger man om året?

Bliv klogere

Strøm i Danmark

Siden 2003 har danske forbrugere haft mulighed for selv at vælge leverandør af strøm. Men hvordan fungerer markedet for strøm i Danmark egentlig?

Bliv klogere

Flexafregning

2017 blev det besluttet, at flexafregning skulle indføres i Danmark inden udgangen af 2020. Det betyder, at alle privatkunder og mindre erhvervskunder med udgangen af 2020 afregnes ud fra deres eget individuelle forbrug.

Bliv klogere

Hvad er elvarme?

Elvarme er en fællesbetegnelse for opvarmning, der bruger el som energikilde. Fx elradiatorer eller varmeblæsere. Elvarme er en simpel form for opvarmning og har en lav installationspris - dog er den dyrere i drift end fx fjernvarme og naturgas.

Bliv klogere

Ordbog for elmarkedet

Hvem er hvem på elmarkedet? Mange synes det kan være svært at finde rundt alle de forskellige fagbegreber der bliver brugt om elmarkedet. Her har vi samlet forklaringer af et lille udsnit af nogle af dem man hører oftest.

Bliv klogere

Produktion af el

For mange mennesker er el noget, der løber i ledningerne, tænder elpæren og generelt er nødvendigt i mange af dagens gøremål. Men alligevel er strøm en uhåndgribelig størrelse, og derfor vil vi nu forklare, hvordan el produceres, og dens vej fra natur til forbrugerens stikkontakt

Bliv klogere

Undgå at blive snydt

Nogle sælgere udgiver sig tilmed for at være fra Norlys og beder om, at man bekræfter sine personlige oplysninger – og så kan man ellers risikere at skifte selskab uden at vide det. Norlys samarbejder ikke med nogle af disse selskaber.

Bliv klogere

El? Strøm?

Hvad er el? Og strøm? Slår man ordet el op i ordbogen så er det korte svar, at el er elektricitet. Det kan hurtigt blive ret teknisk og måske endda lidt nørdet med elektroner i hvile og bevægelse. Så lad os hurtigt hoppe over denne del.

Bliv klogere

Optimér dit energiforbrug


Er dit hjem energirigtigt? Se de typiske energislugere i dit hjem, og få gode råd til at optimere din boligs energiforbrug.

Optimér dit forbrug

Vil du have spændende nyt?

Og gode sparetips? Få fordelagtige tilbud, og tips, der kan hjælpe dig med at spare på din energiregning. Samtidig kan du følge med i, hvad der sker i Norlys og deltage i vores konkurrencer om fede præmier.

Vi sender dig ca. et nyhedsbrev i måneden.

Tilmeld nyhedsbrev

Bliv klimavenlig med små ændringer

Danmark er et af de folkeslag i verden, der udleder mest CO2 pr. indbygger. Det faktum kan vi ikke leve med. Kan du?

Læs mere

Er du i tvivl, om du har den rette elaftale til dine behov?

Få et gratis og uforpligtende PRIS:TJEK på din elaftale. Vi tjekker sammen med dig, hvilken aftale, der bedst betaler sig for dig og din husstand – og sikrer at du har en attraktiv elaftale.

Udfyld formularen, så ringer vi dig op – eller ring 7518 7578

Du giver nu Norlys Energi A/S samtykke til, at vi må kontakte dig én gang med et uforpligtende tilbud. Du kan læse, hvordan vi behandler data i vores persondatapolitik.